Recenzie „Pe muchie de cuțit” de Jeffery Deaver

de | oct. 4, 2021 | Beletristică, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA PE MUCHIE DE CUȚIT ARE REDUCERE PE:

Pe-muchie-de-cutit„Pe muchie de cuțit” de Jeffery Deaver este un thriller polițist alert. Face parte dintr-o serie cu personajul investigator Lincoln Rhyme, fiind cel de-al 14-lea roman la număr. Nu am mai citit nimic până acum de la acest autor și nici nu auzisem de el, sincer. M-am mirat să aflu că există atât de multe cărți în această serie. Dar odată citit romanul m-a convins de faptul că merită avut în considerare.

Pentru că Editura Rao îmi trimite mereu colete atât de versatile, m-am bucurat să văd că de data asta am primit și un thriller. Dacă s-ar putea și ar fi după mine, aș citi numai thrillere, romane cu detectivi și romane de suspans.

„Pe muchie de cuțit” este un roman cu detectivi și criminali, scris într-un ritm antrenant

Are o poveste principală atrăgătoare, dar și alte povești secundare la fel de captivante. Așa că pe lângă cazul pe care îl vor prelua detectivii Lincoln Rhyme și Amelia Sachs, ne sunt prezentate și istoriile lor personale. Aflăm despre frici, trecut, relații de cuplu, prietenii sau antipatii și legături personale.

Cei doi detectivi sunt, de fapt, un cuplu, așa cum aflăm în acest roman. În plus, Lincoln este paralizat aproape complet și lucrează mai mult de acasă, așa cum este de așteptat din cauza neputinței lui fizice.

Dacă îți place recenzia cărții PE MUCHIE DE CUȚIT, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Jeffery Deaver

Ce mi-a plăcut la thriller este faptul că deși este cel de-al 14-lea la număr dintr-o serie de 15 volume, afli despre trecutul personajelor, despre anchete mai vechi și personaje care te vor ajuta să urmărești mai bine povestea din prezent. Asta este cel mai de apreciat la asemenea romane în serie. Nu te simți băgat în ceață odată ce te apuci de o asemenea carte. Totul este înfățișat natural, ca și cum abia acum ai fi dat de prima carte și totul este proaspăt. 

„Pe muchie de cuțit” de Jeffery Deaver este un thriller ce poate fi citit și de sine stătător așa cum am făcut-o eu acum

Doar că vei deveni curios cum au ajuns personajele principale în situația în care se află acum. Așa că vei dori să citești și celelalte cărți din serie. Mai ales că acesta ar fi penultimul roman din saga și vrei să cunoști mai bine protagoniștii. Dar și încercările lor, cazurile la care au mai lucrat, cum s-au înțeles de-a lungul timpului și de ce se comportă cum se comportă în situația de față.

Să vă zic totuși ceva și de scenariul acestui volum.

Lincoln Rhyme și Amelia Sachs se apucă de investigat o crimă triplă și au de-a face cu un criminal terorist care bagă frica în tot orașul. Și în cei vinovați și în cei nevinovați. În aparență criminalul pare să urmărească și să ucidă cuplurile de logodnici care trăiesc cele mai fericite momente odată cu înmânarea inelului cu diamant, promisiunea unei căsătorii fericite și prospere.

Autorul nu te lasă să te plictisești, totodată băgându-i pe detectivi în priză, și scoțând din mânecă un al doilea criminal, mai înverșunat decât primul

Așa că prima impresie despre crime și motivația lor se schimbă când investigatorii află despre lumea coruptă și cu sânge rece a tăietorilor de diamante.

Un martor nevinovat ce scapă ca prin ac de criminal este cel mai căutat om al momentului. Doar el poate să identifice și să ajute poliția în legătură cu făptașul sau făptașii ce au zguduit Districtul Diamantelor din New York.

M-a ținut în suspans thrillerul ăsta deoarece nu mi-a prea dat timp de gândire și a mai avut și schimbări bruște de situație, neprevăzute, dar total binevenite.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PE MUCHIE DE CUȚIT CU REDUCERE DE PE:

Titlu: PE MUCHIE DE CUȚIT
Autor: Jeffery Deaver
An apariție : 2021
Editura: RAO
Nr. Pagini: 568
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 697

Alte recenzii de la Jeffery Deaver :

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 27 zile și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 5 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments