Recenzie ”Permite-mi să te mai iubesc puțin” de Ela E.H.

by | Dec 14, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PERMITE-MI SĂ TE MAI IUBESC PUȚIN PE libris.ro

Bună, cu bucurie și bomboane de ciocolată cu aromă de caramel și cocos!

Să vă fie inima dulce și sufletul pofticios!

Cu starea aceasta de fericire am început să citesc cartea de care vă voi povesti astăzi. 

Continuare volumului Iartă-mă că te-am iubit scris de Ela E.H., publicat de Editura Creator în Brașov, 2020 și intitulat Permite-mi să te mai iubesc puțin.

Foarte impresionant este că titlurile celor două volume, și fără a ști povestea din spate, transmit o emoție care te mișcă.

“Dacă aș fi putut să schimb viața, să mă reîntorc în punctul ăla din trecut, m-aș fi schimbat pe mine. M-aș fi iubit îndeajuns de mult și mai apoi l0aș fi iubit pe el. Căci nu poți să oferi ceea ce nu ai.” (pag. 23)

Când o femeie se cunoaște pe ea, își înțelege rolul ei și al emoțiilor pe care le are, ajunge să îi înțeleagă și pe ceilalți și să aibă relații de calitate. Iar când un roman ia naștere după toată această cunoaștere, după cicatrici provocate de viață și îmbălsămate de timp și acceptare, atunci romanul devine și un curs de viață pentru cititori. 

Pe lângă faptul că este prezentată o poveste de dragoste, este o carte care te ajută și să îți înțelegi propriul suflet, propriile intrigi și emoții.

Acest lucru se simte și în evoluția personajelor din volumul I spre volumul II. În ultimul, predomină mai mult o atmosferă de acceptare, de așezare a emoțiilor, după introspecția interioară de-a lungul experiențelor.

Grija autoarei față de carte, de arta scrierii, de cititor se simte la fiecare pagină. Aceeași calitate a paginilor de care vă vorbeam și la prima apariție. Detalii de design care înfloresc conținutul scris.

“Sunt doar un om ce pictează pe pânza realității bucăți din sufletele celor ce mi-au îngăduit să le privesc.” (pag. 238)

Mi-a tresăltat deseori sufletul pe parcursul lecturii. Uneori de empatie, alteori de surprindere față de blândețea cu care își îmbrățișează viața actorii ei.

Ce instrumente va folosi destinul pentru a o alina pe eroina noastră? Poate sufletul să îți vindece rănile neiubirii și să mai creadă din nou în dragoste?! Poate fi o relația rece cu mama vindecată și iertată?

În acest roman veți afla cum să faceți acest lucru, cum să evoluați de la suferință la armonia interiorului.

“Dacă mama m-ar fi strâns la pieptul ei, să aud că o inimă bate pentru mine, să plâng în poala ei și să îmi mângâie ușor fruntea, chiar dacă nu ar fi știut ce să îmi spună, poate că durerea mea din viața-ntreagă nu mai era la fel de nesuportat.” (pag. 129)

A fost o bucurie lecturarea volumului Permite-mi să te mai iubesc puțin înflorit din inima Elei E.H. Sunt curioasă ce arome ar mai putea îmbina stilul ei autentic în profunzime.

În perioada aceasta rece de iarnă, cartea e numai bună să vă încălzească sufletele cu blândețe.

Vă pup tare și vă îmbrățișez cu iubire, recunoștință și admirație!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PERMITE-MI SĂ TE MAI IUBESC PUȚIN PE libris.ro

Titlu: Permite-mi Să Te Mai Iubesc Puțin
Autor: Ela E.H.
An apariție : 2020
Editura: CREATOR
Nr. Pagini: 254
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 14.12.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

0 0 vote
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1468 zile și a scris până acum 740 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments