Recenzie Piese răsfirate pe o placă electrică de Anca Dumitru

Titlu: Piese Răsfirate Pe O Placă Electrică
Autor: Anca Dumitru
An apariție : 2015
Editura: Tracus Arte
Nr. Pagini: 64
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Adelina Popa
Publicată la 3.07.2016
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA PIESE RĂSFIRATE PE O PLACĂ ELECTRICĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Despre Anca Dumitru nu mai auzisem până să fac cunoștință cu volumul ei de poezii. Acesta este și unul dintre motivele pentru care TracusArte este editura mea preferată: te îndeamnă să cunoști scriitori noi și îți oferă posibilitatea să te îndrăgostești de scrieri inedite pe care poate că nici nu le-ai fi descoperit în mod normal. O să pofit de această ocazie și le mulțumesc din nou pentru sugestiile lor de lectură. Nu m-au dezamăgit până acum.

După cum am aflat încă de când am deschis cartea, acest volum a câștigat în 2015 premiul de debut în poezie ALEXANDRU MUȘINA, deci se pare că nu sunt singura care e de părere că Anca Dumitru chiar se pricepe la scris.

Poeziile sunt structurate pe capitole, oarecum, titlurile stârnindu-ți curiozitatea: Pentru cealaltă jumătate nu avem suficiente lunete, Confort sporit, și F451.

în orașul de sticlă

fiecare stă în incubator

Volumul se deschide cu poezia În orașul de sticlă, care ne introduce în atmosfera cărții, deși nu aș putea spune că scrierile păstrează același ton pe tot parcursul volumului.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Anca Dumitru.

neobosite

cuvintele trec prin fibrele optice

De fapt acesta a fost unul dintre aspectele ce mi-au plăcut și de altfel îmi place de fiecare dată când îl regăsesc într-un volum: varietatea. Îmi place când tonul se schimbă de la o poezie la alta și oferă oarecum un ritm ludic.

când te apuci să scrii

învie muștele

cu resturi de hârtie poți

La fel cum se întâmplă cu fiecare volum citit, și aici am găsit o poezie pe care să o pot numi „preferata mea”. Aceasta este Cu resturi de hârtie poți, și deși nu îmi pot da seama ce anume m-a atras la ea, consider că are acel ceva care mă face să o recitesc și să simt că îmi transmite ceva.

așteptam să înflorească regina nopții

care nu era în ghiveci

În încheiere, aș putea spune că Anca a mers pe principul „să păstrăm ce e mai bun pentru final”, poezia Nu știa ce-i aia o fructieră trimițându-ne înapoi în timp, când toți cei ce locuiam la casă aveam probabil în curte acea floare atipică, ce în loc să își deschidă patalele în bătaia razelor de soare, se deschidea atunci când acesta apunea și era înlocuit de glorioasa lună.

🔥 CARTEA PIESE RĂSFIRATE PE O PLACĂ ELECTRICĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Mi-a plăcut originalitatea versurilor.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.