Recenzie “Plăceri interzise” (Anita Blake #1) de Laurell K. Hamilton

Titlu: Plăceri Interzise (anita Blake #1)
Autor: Laurell K. Hamilton
An apariție : 2006
Editura: Tritonic
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Daniela Macovei
Publicată la 21.05.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Plăceri interzise” (Anita Blake #1) de Laurell K. Hamilton
5 (100%) 1 vote[s]

ACUM GĂSEȘTI PLĂCERI INTERZISE (ANITA BLAKE #1) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Placeri interzise, Laurell K. Hamilton

Cu Editura Tritonic “am făcut cunoştinţă” atunci când am pus mâna pe volumul Circul Damnaţilor de Laurell K. Hamilton. Deşi al treilea volum din seria Anita Blake, primul fiind Plăceri interzise, iar al doilea, Cadavrul care râde, m-a captivat atât de mult încât am vrut să citesc şi începutul legendei.

Mergând întocmai ca un rac, am poposit într-un final şi asupra volumului Plăceri interzise. Primul volum al seriei Anita Blake este întocmai ca un Buffy- spaima vampirilor combinată cu societatea din Vampirii Sudului a lui Charlaine Harris şi strălucirea vampirilor lui Anne Rice, dând astfel naştere unei lumi reale pierdută în fantastic.

Personajul principal este nimeni alta decât Anita Blake, reanimator de meserie dar şi consultant al poliţiei în crimele mistice. Trăind într-o lume unde personaje precum vampirii, licantropii, reanimatorii, vrăjitoarele şi nu numai au devenit ceva banal pentru oamenii obişnuiţi, Anita Blake este ca o superwoman ce vine să echilibreze balanţa lumii.

Deşi este o crimă pedepsită de justiţie să ucizi un vampir, eroina noastră a găsit subterfugiul perfect pentru a distruge “ceea ce-i provoacă frică”. Cunoscută drept Călăul în lumea vampirilor, Anita are şi rol de executor al vampirilor care fac victime în rândul oamenilor. Când un vampir iese în evidenţă prin crimele sale, Anita, însoţită de un ordin judecătoresc bineînţeles, vine şi pune capăt ororilor.

Dar ce se întâmplă atunci când vampirii supremi sunt ucişi pe capete, iar însăşi vampirul suprem, stăpân al oraşului îţi comandă să găseşti asasinul? Dacă eşti Anita Blake, îi închizi uşa în nas şi te rogi să îl prindă razele soarelui pentru a te scăpa de pacoste.

Dar vin momente când chiar şi Anitei Blake îi poţi forţa mâna, obligând-o să-ţi execute comenzile. Mergând la o simplă petrecere a burlăciţelor, Anita se trezeşte odată cu răsăritul soarelui că prietena ei, Catherine este sub influenţa unui vampir mârşav; Nikolaos, vampirul de o mie de ani este un personaj de care poţi scăpa numai mort, iar coşmarul tău cel mai îngrozitor nu e atât de mort pe cât ai crezut.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Laurell K. Hamilton.

Va putea Anita Blake să îndeplinească ordinele lui Nikolaos şi să o salveze pe Catherine de sub influenţa vampirului? Şi ce, sau cine este marele coşmar al Anitei şi cum va putea ea să-l învingă?

De ce ai citi seria Anita Blake? Păi nu ai avea de ce. Nu pierzi decât o serie trăsnet cu vampiri recunoscuţi de societatea umană, reanimatori ce pot trezi la viaţă morţii pentru a-i întreba unde şi-au ascuns comorile, o eroină fană declarată a pinguinilor de pluş şi vampiri demni de romanele lui Anne Rice.

Laurell K. Hamiton este cunoscută pe piaţa românească de carte doar prin intermediul primelor trei volume din seria Anita Blake, Plăceri interzise, Cadavrul care râde şi Circul damnaţilor (cu atât au vrut cei de la Editura Tritonic să ne încânte retinele, dar e bine şi atât) şi cu primul volum din seria Meredith Gentry, Sărutul din umbră, apărut la Editura Leda.

În ceea ce mă priveşte pot afirma că această serie “face toţi banii”. Este acel tip de fantasy lipsit de dulcegăriile duse la extrem, cu o eroină simplă, care nu are cine ştie ce puteri foarte speciale şi care scapă din ghearele morţii de cele mai multe ori dacă nu printr-un exces de voinţă nemaipomenit, atunci printr-un noroc chior.

Plăceri interzise este un roman alert, cu personaje care mai de care mai diferite, cu o eroină adevărată, cu evenimente ce se pot plia pe realitate. Odată păşit în lumea creată de Laurell K. Hamilton, ajungi în realitatea ta altfel, realitatea trecută de anostul gri, o realitate supranaturală.

 Edward îmi aruncă o privire, apoi se uită din nou la Zachary.
‘Cine-i ăsta?’
‘Bănuiesc că ucigaşul vampirilor’, i-am răspuns.
Zachary se înclină uşor. Un ghoul se rezemă de piciorul său şi el îi mângâie capul, chel aproape.
‘Când ai ghicit?’
‘Chiar acum. Gândesc cam greu anul ăsta

ACUM GĂSEȘTI PLĂCERI INTERZISE (ANITA BLAKE #1) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Avatar Barbalata Mirela
    Reply

    Nu ma atrage genul acesta de carti; desi, recunosc, nu am citit nimic pana acum 🙂

  2. Diana Daniela Macovei Diana Daniela Macovei
    Reply

    Ştii ce se zice: până nu încerci n-ai de unde să ştii că nu-ţi place ;). Deci n-ar strica totuşi să faci o scurtă călătorie şi prin genul acesta de cărţi… poate descoperi că-ţi place câte ceva 🙂

POST A COMMENT.