Recenzie “Cadavrul care râde” (Anita Blake #2) de Laurell K. Hamilton

Titlu: Cadavrul Care Râde (anita Blake #2)
Autor: Laurell K. Hamilton
An apariție : 2006
Editura: Tritonic
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Daniela Macovei
Publicată la 21.10.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Cadavrul care râde” (Anita Blake #2) de Laurell K. Hamilton
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI CADAVRUL CARE RÂDE (ANITA BLAKE #2) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

laurell-k-hamilton-cadarvrul-care-radeCadavrul care râde este al doilea volum din seria Anita Blake, semnată Laurell K. Hamilton. Dacă în primul volum al seriei, Plăceri interzise, cititorul făcea cunoștință cu lumea vampirilor și o cunoștea pe Anita Blake drept ”Călăul”, vânătorul de vampiri, în cel de-al doilea volum avem șansa de a aprofunda informațiile existente despre Anita Blake– ”Reanimatorul”.

Cadavrul care râde ne poartă pașii în breasla reanimatorilor și ne învață ce presupune reanimarea morților. Aflăm că pentru a reanima un zombi este nevoie, în primul rând, de o jertfă de sânge. Această jertfă, la rândul ei, depinde de vechimea celui mort. Cu cât cadavrul celui pe care vrei să-l învii este mai vechi, cu atât jertfa trebuie să fie mai mare, ajungând chiar la jertfe umane pentru cei mult prea lacomi și ambițioși.

Anita Blake, deși un reanimator novice, are puteri nebănuit de mari. Ea este conștientă de acest lucru, oamenii care o cunosc sunt și ei conștienți de puterea deținută de aceasta, iar linia dintre bine și rău poate fi înșelătoare, mai ales dacă ești o persoană pe care banii o pot tenta ușor. Pe această slăbiciune se bazează și Harold Gaynor, un cap al lumii interlope când îi oferă Anitei un milion de dolari pentru a-i reanima un zombi de trei sute de ani.

Conștientă fiind că pentru reanimarea unui astfel de zombi în locul unui pui obișnuit ar trebui să sacrifice un om, Anita refuză propunerea pe tonul cel mai tranșant pe care ar putea să o facă. Însă, Harold Gaynor, nu este un om care să accepte un refuz așa ușor. Pentru toți cei care nu se supun, există pedepse demne de insolența lor, iar Anita nu va fi trecută cu vederea.

Nici bine nu scapă de povestea zombi-ului de trei sute de ani că Anita este chemată de urgență de echipa de șoc a poliției, denumită strategic Echipa de Cercetare a Evenimentelor Supranaturale Regionale într-un caz de o violență ieșită din comun.

Bert fusese entuziasmat de ideea că șefii poliției voiau să mă treacă pe statul lor de plată. Mi-a spus că voi câștiga o experiență valoroasă lucrând împreună cu polițiștii. Tot ce am câștigat până acum a fost doar o varietate mai mare de coșmaruri.

Doi soți sunt găsiți morți în propria casă, uciși într-un mod atât de brutal încât polițiștii trebuie să apeleze la un maestru în puzzle-uri umane pentru întregirea corpurilor, dar și la întreg laboratorul de criminalistică. Iar copilul de trei ani al acestora este dat dispărut, șansele de a fi găsit în viață fiind din start zero. Aflată la fața locului concluzia Anitei este clară: crima a fost înfăptuită de o persoană supranaturală, cel mai probabil un zombi ucigaș ale cărui ițe sunt trase de reanimatorul care l-a adus la viață.

Astfel ajunge pe lista de suspecți şi Dominga Salvadore, reanimator dar şi preoteasă voodoo pentru tot Vestul Mijlociu care, culmea, nu o prea înghite pe a noastră Anita, dat fiind că i-a refuzat toate invitațiile trimise pentru a participa la unele ceremonii ritualice. Convinsă fiind că marea vrăjitoarea voodoo nu va accepta niciodată să vorbească cu un polițist, Anita preia inițiativa și cere o audiență Domingăi. Cum se va desfășura întânirea cu vrăjitoarea voodoo, asta rămâne de văzut.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Laurell K. Hamilton.

Cadavrul care râde este un roman care profită din plin de temerile umane. Anita, înainte de a fi reanimator, este un simplu om care încearcă să facă pe viteaza și să-și asume rolul de salvator al lumii dată fiind lista redusă de doritori. Dușmani vor fi destui. De cine să-ți fie frică mai tare sau cât de mult poți fugi, asta rămâne la latitudinea și rezistența fiecăruia.

Se auzi clinchetul de clopoței al soneriei de la ușă. Am sărit ca arsă, vărsând cafeaua pe masă. Nervoasă? Eu? Am lăsat Firestarul pe masa din bucătărie în loc să-l iau cu mine la ușă. Vedeți, nu sunt paranoică. Doar foarte, foarte precaută.

Laurell K. Hamilton nu ne dădăcește în volumul Cadavrul care râde și nici nu ne făurește povești cu zâne. Cadavrul care râde nu este un roman prin paginile căruia să te trezești zâmbind sau visând la Albă-ca-zăpada.

Cadavrul care râde ne aduce în plină lumină cele mai înfricoșătoare coșmaruri, ne face cunoștință cu partea grea din munca unui polițist, ne poartă pașii în religia voodoo unde preoții se pierd pe drumul pierzaniei și ne prezintă partea cea mai grea din meseria de reanimator.

Să fii Anita Blake nu este atât de ușor pe cât credem. Să fii Anita Blake, înseamnă să fii urmărită de ucigașii lui Gaynor, atacată de zombii Domingăi, asaltată de vampirul suprem, Jean-Claude și să fii şi eroul ce trebuie să salveze lumea în plin colaps.

Ce reanimator a avut inconștiența de a aduce la viață un zombi ucigaș? Ce anume vrea vrăjitoarea voodoo de la Anita Blake? Va reuși Anita să oprească valul de crime? Ce vampir și de ce, își va mai face apariția în viața Anitei?

Cum și dacă va reuși Anita să iasă în viață din această poveste supranaturală, asta vă las să descoperiți pe cont propriu. Cert este că oricât vă veți strădui să fiți cât mai aproape de adevăr, tot nu veți reuși să deslușiți misterele întrevăzute de Laurell K. Hamilton.

ACUM GĂSEȘTI CADAVRUL CARE RÂDE (ANITA BLAKE #2) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

O poveste frumos creionată, realistă, pentru un fantasy, dar şi o poveste ce ascunde fiorul groazei sub hazul de moment al situaţiei prin fraze de o ironie fină şi personaje numeroase.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Comments are closed.