🔥 CARTEA CIRCUL DAMNAȚILOR (ANITA BLAKE #3) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

În cel de-al treilea volum al seriei Anita Blake, Circul damnaților, de Laurell K. Hamilton avem o explozie de evenimente și personaje. S-ar părea că toate ciudățeniile lumii supranaturale s-au coalizat să-i facă viața grea Anitei. Pășim pe urmele unor crime înfăptuite de un grup de vampiri pentru a ajunge la grupul Ființele Umane Prioritare.

Suntem în continuarea în plin refuz la doleanțele stăpânului suprem al orașului. Ne împiedicăm la fiecare pas de licantropi și dăm nas în nas cu tot mai mulți vampiri supremi. Unii dintre acești vampiri supremi chiar vor încerca să o ucidă pe a noastră ucigașă de vampiri, în timp ce alții îi vor propune o alianță. Și ca totul să fie un cerc închis, trebuie să facă pe dădaca unui novice necromant, dar și să-și aperea pielea de Edward.

Ce au în comun 99%  din personaje? Toate vor numele stăpânului orașului. Cine le poate furniza acest nume? Anita Blake.

Circul damnaților este de-a dreptul ucigător. Pare că în acest al treilea volum, Laurell K. Hamilton s-a hotărât să încerce să o ucidă pe Anita cât în toate celelalte două volume, Plăceri interzise și Cadavrul care râde, la un loc. Anita, care credea că tragedie este faptul de a fi, aproape, transformată în sclava lui Jean-Claude, devine peste noapte, la un pas de a fi transformată și sclava lui Alejandro. Și când spera că mai are încă vreo șansă de scăpare, veninul ucigaș al unei lamie îi dă drum liber lui Jean-Claude de a-i face și cel de-al treilea semn.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Laurell K. Hamilton.

Din acest moment totul se transformă în haos. Oliver, vampirul cu vârsta lui antică va părea o scăpare de la drumul sclaviei în ochii Anitei și o va juca pe degete întocmai ca un magician de calibru mare. Iar, Edward, denumit Moartea în breasla ucigașilor pentru renumele său de a ucide orice ființă vie sau moarte cu cel mai rece sânge posibil, se va dovedi un partener pe cinste când situația devine sângeroasă. Dar uneori nici cel mai bun partener posibil nu te poate salva dintr-o situație pricinuită cu propriile mâini.

O serie cu vampiri era de așteptat să-mi placă. Dar când vine vorba de seria cu vampiri Anita Blake, tinde să îmi placă și mai mult. Am mai spus, dar fiindcă îmi place să mă repet, mai spun o dată. Anita Blake este acea serie care are o eroină reală. O eroină pe care de multe ori numai salvatoare a umanității nu o vezi. Este atât de umană în greșeli încât în timpul lecturii adesea uiți că ea este Călăul. Văzând-o atât de vulnerabilă în preajma monștrilor, nu te poți abține să nu te întrebi cum și-a câștigat renumele de Călăul. Dar mai apoi o vezi fluturând cu nonșalanță un Browning de 9mm pe sub nasul inamicilor și scăpând din situații limită ca prin gaura acului și-ți primești răspunsul la nedumerire.

În Circul damnaților miza este mai mare ca oricând. Toate lumea îi vrea capul lui Jean-Claude. Dar asta nu este o noutate pentru nimeni. Noutatea vine însă din partea Anitei, care, odată cu cel de-al treilea semn căpătat, îi va dori ea însăși capul lui Jean-Claude. Ce va întreprinde pentru a-l avea va isca un întreg război. Un război din care singurii pierzători vor fi oamenii. Cine și cum va mai reuși să salveze situația de această dată?

-Mă respingi de fiecare dată. De ce tolerez așa ceva?

-Nu știu, am spus rostind adevărul. Continui să sper că te vei sătura de mine.

-Sper să te am lângă mine pe vecie, ma petite. Nu ți-aș face oferta dacă m-aș plictisi.

-Eu cred că mă voi plictisi de tine, am replicat eu.

Ochii i se măriră imperceptibil. Cred că era cu adevărat surprins.

-Încerci să-ți bați joc de mine.

Am ridicat din umeri.

-Da, dar totuși ăsta-i adevărul.

🔥 CARTEA CIRCUL DAMNAȚILOR (ANITA BLAKE #3) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Circul Damnaților (anita Blake #3)
Autor: Laurell K. Hamilton
An apariție : 2008
Editura: TRITONIC
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 22.01.2017
Nota recenzorului: n/a

Diana Daniela Macovei
Autor: Diana Daniela Macovei
Diana Daniela e Erou Booknation.ro
Redactor de 1801 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei