Recenzie „Poveste de Crăciun” de Charles Dickens

de | dec. 23, 2019 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA POVESTE DE CRĂCIUN ARE REDUCERE PE:

Una dintre cele mai frumoase cărți despre spiritul Crăciunului este „Poveste de Crăciun”  de scriitorul englez Charles Dickens. Titlul original al cărții este A Christmas Carol in Prose, Being a Ghost Story of Christmas. A fost publicată pentru prima oară în 19 decembrie 1843. A avut succes încă de la publicare și de-a lungul timpului a continuat să bucure generații de copii.

De ce este Poveste de Crăciun de Charles Dickens o carte nemuritoare? Prin ce reușește să  cucerească fiecare generație?

Pană la apariția acestei nuvele, Dickens publicase romanele The Pickwick Papers, Oliver Twist, Nicholas Nickleby. Cucerise deja publicul prin umorul și satira care caracterizau poveștile sale plasate în Anglia secolului al XIX-lea.

Acțiunea nuvelei Poveste de Crăciun se petrece în Londra, într-o zi rece de Crăciun. Personajul principal este Ebenezer Scrooge, un bătrân bogat dar îngrozitor de avar. M-a amuzat acest personaj, ursuz, morocănos, ce ura chiar și Crăciunul.

Dacă îți place recenzia cărții POVESTE DE CRĂCIUN, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Charles Dickens

Totodată, Dickens pune în evidentă suferința oamenilor din preajma lui  Scrooge, afectați de lăcomia sa. Dar iată cum îl caracterizează Dickens pe Scrooge:

O, dar Scrooge era strâns la pungă. Scrooge! Un bătrân ticălos şi hapsân, strângător, prădător, cărpănos şi hrăpăreţ! 

În Ajunul Crăciunului, Ebenezer Scrooge este vizitat de fantoma fostului său partener de afaceri, Jacob Marley. Marley și-a făcut averea exploatându-i pe cei săraci. În consecință, este condamnat să umble veșnic legat în lanțurile propriei lăcomii. Marley îl avertizează pe Scrooge că riscă să aibă aceeași soartă dacă nu-și va răscumpăra păcatele.

În aceeași noapte, Ebenezer Scrooge este vizitat de trei spirite ale Crăciunului. Ele încearcă să-l convingă să devină un om bun.

Dar în nuvelă găsim și fragmente mai putin vesele. În acestea Dickens atrage atenția asupra două rele din societate: ignoranța și sărăcia. Cu ele trebuie să luptăm în fiecare zi, nu numai de Crăciun. Dickens ne atenționează că aceste boli sunt și mai periculoase când afectează copiii.

Povestea din această cărticică ne este spusă cu multa vervă și umor iar fantomele nu au nimic înfricoșător. Citind cartea avem sentimentul că un miracol este posibil.

Dar va reuși Ebenezer Scrooge să devină un om bun? Va reuși să înteleagă și să respecte Crăciunul? Veți afla citind cartea „Poveste de Crăciun” de Charles Dickens.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA POVESTE DE CRĂCIUN CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: POVESTE DE CRĂCIUN
Autor: Charles Dickens
An apariție : 2012
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 144
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 700

Alte recenzii de la Charles Dickens:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Alexandra Mircea este redactor Booknation.ro de 1149 zile și a scris până acum 58 articole. Se află pe poziția 13 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Mircea aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments