Recenzie „Povești de dragoste la prima vedere” Liiceanu, Bittel, Paraschivescu…

de | aug. 19, 2021 | Beletristică, Dragoste, Ficțiune, Literatură Contemporană, Literatura Română, Lumea cărților, Recenzii cărți, Romantism, Scriitori

🔥 CARTEA POVEȘTI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

O idee bună pentru a face cunoștință cu fiecare autor, cu stilul său și a încerca bucătăria celor 5 cu alte rețete individuale. Nu a fost nici un fel de coup de foudre, în schimb am rămas plăcut surprinsă să citesc scrieri deosebite venite de la cine nu m-am așteptat cel mai mult, iar cei cu nume răsunător mi-au lăsat un semn lipsit de gust. Dar aș prefera să îi iau pe rând pentru a lăsa câte o idee despre fiecare povestire din antologie.

Povestirea lui Gabriel Liiceanu mi s-a părut neterminată, și nu în sensul cel rău, ci în acela că aș fi vrut să continue ideea într-o carte obișnuită, un roman dedicat crinilor mortuari! Un nivel elevat de romantism funerar nu ne-ar strica deloc și poate ne-ar fi arătat partea frumoasă din fatalismul atât de neglijat.

Adriana Bittel a scris despre ceva, despre ceva, despre ce nu țin eu minte. Atât de bună a fost. Dragoste și un pictor, meah.

În schimb am râs cu poftă la istoria lui Radu Paraschivescu, mi-a plăcut speranța eroului principal, cele câteva ore de examen i-au lipit niște aripi pentru o vară-ntreagă. Și nu contează finalul, chiar dacă este previzibil sau nu, ideea a fost una proaspătă, așa cum o dimineață din mai poate fi!

Nu am citit nimic scris de Ana Blandiana, însă a fost singurul nume care mi-a îndeplinit așteptările. A reușit să acapareze un subiect obișnuit și să-i redea un nou suflu interesant, și anume acel Fatum în care te lași pur și simplu să plutești spre abis. Vreau continuare și aici. Notele melancolice au fost gustoase și dozate.

Ultima a fost cea mai așteptată. Ioana Pârvulescu, i-am auzit numele de atâtea ori, de la mulți cititori spunându-mi cât este de bună, i-am urmărit recenziile, dar mica ei povestire nu a reușit să ajungă la struna la care au cântat alți scriitori. O să mai încerc ceva scris de această autoare, însă nu în scurt timp, anul ăsta câte unul pe rând.

Am citit-o foarte repede, are doar 144 de pagini, iar scrisul este destul de generos cu ochiul obosit, încât te odihnești citind. Antologia lui Liiceanu și Co. mi-au dat o stare de bine, de repaus calitativ și interesant. Cei care vor o carte pe care o pot citi în câteva ore, be my guest, este cea mai potrivită alegere.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții POVEȘTI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Gabriel Liiceanu sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA POVEȘTI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Povești
Autor: Gabriel Liiceanu
,
Ana Blandiana
,
Ioana Pârvulescu
An apariție : 2008
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 144
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 19.08.2021
Nota recenzorului: 7

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Gânduri de pe o planetă nervoasă” de Matt Haig

Recenzie „Gânduri de pe o planetă nervoasă” de Matt Haig

"Gânduri de pe o planetă nervoasă" este o carte de non-ficțiune scrisă de Matt Haig. Este continuarea bestsellerului său "Câteva motive să iubești viața" și de asemenea a devenit apreciată de multă lume. Eu aș spune că nu este o carte de citit doar de către cei ce...

Recenzie „Ruină și Blestem” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Ruină și Blestem” de Jennifer L. Armentrout

Nu pot să cad cât timp ești lângă mine, și pe tine nu te va învinge nimeni cât sunt eu prin preajmă. Așa că scoate-ți frica asta din minte. Jennifer L. Armentrout a ajuns într-un timp scurt personajul principal al recenziilor mele, pentru că fiecare serie care îi...

Recenzie „Fata din Zlataust”, de Ionel Teodoreanu

Recenzie „Fata din Zlataust”, de Ionel Teodoreanu

Înainte de toate, eu vreau să mă adresez editurilor care au greutate și putere în lumea noastră cititorească: Vă rog eu, și încă câteva suflete, care au citit această carte în versiunea pdf sau găsite cu greu prin anticariate, reeditați această carte, demonstrați că...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 193 zile și a scris până acum 86 articole. Se află pe poziția 8 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments