Recenzie „Nebunia de a gândi cu mintea ta” de Gabriel Liiceanu

by | Sep 9, 2020 | Filosofie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA NEBUNIA DE A GÂNDI CU MINTEA TA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Îmi place să spun că scrierile lui Gabriel Liiceanu sunt „îndrumări ale bunului muritor”, sunt cărți despre viață și despre cum să o trăiești astfel încât să nu faci umbră pământului degeaba. Nebunia de a gândi cu mintea ta este, după cum spune și titlul, un eseu despre gândire și despre marii gânditori ai lumii.

Te-ai întrebat vreodată cum se nasc filozofii? Sau cum știu ei că un simplu gând va ajunge să cutreiere secole de istorie și să lumineze sute de minți? Oare lui Socrate sau lui Hegel sau lui Heidegger li s-au arătat gânduri venite din lumi îndepărtate? Liiceanu ne spune că în fiecare dintre noi se ascunde un filozof, doar că tumultul și gălăgia tuturor celorlalte gânduri îl determină să se ascundă. Scriitorul își îndeamnă cititorii să se oprească și își asculte Sinele, deși e periculos și dificil să iei în serios încercarea de a afla ce e cu tine. Ne îndeamnă să aflăm care este esența noastră, cum să o scoatem la lumină pentru a ne lăsa gândurile moștenire și cum să devenim asemănători Scufundătorilor din Delos (te las să descoperi singur la ce mă refer) .

Nebunia de a gândi cu mintea ta este și o prezentarea a marilor filozofi. Pentru a înțelege propriile gânduri trebuie să cunoști trecutul epocilor care au contribuit la formarea omenirii prezente. Dacă nu ești familiarizat cu câteva noțiuni simple de istorie a filozofiei, lectura acestei cărți ar putea fi una dificilă, deoarece conține multe trimiteri la concepte celebre de-ale lui Socrate, Hegel, Noica, Dragomir și mulți alți gânditori. Dar, totodată, această carte te poate introduce pe drumul filozofiei și îți va trezi apetitul de a pătrunde mai adânc în propria minte.

Lectura este una foarte plăcută și intrigantă. Cred că oricine ar fi uimit de modul în care scrierile lui Gabriel Liiceanu dau glas unor sentimente pe care nu știau că le au. La sfârșitul fiecărei cărți pe care am citit-o am iubit și mai mult oamenii. Trebuie să recunosc că este scriitorul meu preferat. Recomand cu mare drag  Nebunia de a gândi cu mintea ta oricui.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții NEBUNIA DE A GÂNDI CU MINTEA TA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Gabriel Liiceanu sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA NEBUNIA DE A GÂNDI CU MINTEA TA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Nebunia De A Gândi Cu Mintea Ta
Autor: Gabriel Liiceanu
An apariție : 2016
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 237
Limba: Română
Gen Literar: Filosofie
Publicată la 9.09.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

"Dragă inimă" de Vasi Rădulescu este o carte primită în dar ce mi-a încălzit inima, mi-a frânt-o pe alocuri, mi-a stors câteva lacrimi pe furiș. Povestirile acestea personale inspirate din viața reală și redate de un doctor de inimă sunt inspiraționale. Fiecare...

0 0 vote
Article Rating
Andra Stefania Derla este redactor Booknation.ro de 135 zile și a scris până acum 5 articole. Se află pe poziția 20 din 25 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andra Stefania Derla aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments