Recenzie ” Povestiri de la marginea realității” de Dan Rădoiu

de | mai 29, 2016 | Fantezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA POVESTIRI DE LA MARGINEA REALITĂȚII ARE REDUCERE PE:

O carte care m-a surprins și m-a dus aproape instantaneu cu gândul la Mircea Eliade. Acesta a fost efectul de început pe care l-am simțit, acaparându-mi interesul prin sinceritatea stilului penetrant, care răsfiră un iz aparte în sufletele cititorilor.

dan-radoiu-povestiri-de-la-marginea-realitatii

Dan Rădoiu ne oferă în volumul ” Povestiri de la marginea realității” , apărut la Crux Publishing, o inedită încercare de remodelare a conceptului de realitate, înfățișându-ne o serie de scurte povestiri cu final neașteptat în care personajele se pierd și se regăsesc într-o zonă nouă, situată între real și ireal, în situații aproape camusiene.

În cele 18 povestiri scurte Dan Rădoiu reușește să năucească și să acapareze, delectându-ne cu forța unei debordante clarviziuni ce asigură stilului scriitoricesc o notă deosebită. Scriitorul nu umblă cu poleieli redundante sau cu adjectivări inutile, ba dimpotrivă, lovește năpraznic prin personalitatea personajelor care trăiesc undeva între un angelic delirium tremens și vitraliul realității cotidiene.

Dacă îți place recenzia cărții POVESTIRI DE LA MARGINEA REALITĂȚII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Dan Rădoiu

dan-radoiu

Într-un anume fel este o încercare de redefinire a tot ceea ce a fost deja redefinit, fără a uza pseudoaxiomizările celor de dinainte. Pur și simplu este un altfel de literatură fantasy, în care ficțiunea își trage seva dintr-o realitate bidimensională, cea cotidiană și cea posibilă, pe care unii dintre noi o păstrează cu grijă în sertarele cele mai ascunse ale felului de a fi.

Deîndată ce termini de citit cartea nu poți spune cu exactitate dacă povestirile te-au împovărat sau te-au eliberat, însă, indiferent de sentimentul pe care ți-l inoculează, cu siguranță că vei privii realitatea cu alți ochi și vei aprecia fiecare clipă din viața ta și a celorlalți.

Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA POVESTIRI DE LA MARGINEA REALITĂȚII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: POVESTIRI DE LA MARGINEA REALITĂȚII
Autor: Dan Rădoiu
An apariție : 2015
Editura: CRUX PUBLISHING
Nr. Pagini: 176
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1180

Alte recenzii de la Dan Rădoiu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2791 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments