Recenzie „Predicatorul” de Camilla Lackberg

de | oct. 9, 2020 | Beletristică, Horror și Thriller, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA PREDICATORUL ARE REDUCERE PE:

Predicatorul de Camilla LackbergRomanul „Predicatorul” de Camilla Lackberg este un thriller psihologic publicat inițial în anul 2004. Ficțiunea polițistă suedeză face parte dintr-o serie de cărți cu crime investigate de detectivul Patrik Hedstrom. Saga se numește „Fjallbacka”, numele acesteia fiind dat de un orășel pescăresc din Suedia unde se petrece acțiunea.

Însă, alți cititori ai scriitoarei Camilla Lackberg pot recunoaște seria dupa un alt nume – „Patrik Hedstrom”. Din aceasta mai fac parte romane de suspans și crimă, destul de cunoscute publicului: „Prințesa ghețurilor”, „Cioplitorul în piatră”, „Piază rea”, „Copilul german”, „Sirena”, „Paznicul farului”, „Făuritoarea de îngeri”, „The Ice Child” și „The Girl in the Woods”. 

Cartea „Predicatorul” de Camilla Lackberg mi-a plăcut cel mai mult dintre toate cele citite din genul polițist din ultima vreme

Thriller intens, romanul urmărește firul dispariției a câtorva tinere într-o stațiune din Suedia. Într-o zi cadavrul unei alte tinere din prezent este descoperit alături de rămășițele celor două dispărute în trecut fără nici o urmă. Un băiețel face această descoperire macabră.

În Fjallbacka viața este plăcută, liniștită și poate chiar prea simplistă. Asta până când îți dai seama că pentru unii viața în acest loc este destul de scurtă.

Dacă îți place recenzia cărții PREDICATORUL, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Camilla Lackberg

O familie de predicatori, din bunic în fiu, are o legătură strânsă cu cazul. Ei fac parte din lumea bună, dar ceva periculos și bizar se ascunde în spatele aparențelor. De la religie la fanatism nu este decât o linie subțire ce poate fi depășită foarte ușor, mai ales dacă ești obsedat de un singur lucru.

Cine ar comite asemenea crime violente într-un ținut aparent liniștit?

Află legătura citind cum investighează totul detectivul Patrik Hedstrom și iubita lui, Erica Falck, ce așteaptă în același timp să li se nască și un copilaș. Iar dacă un cadavru proaspăt alături de două schelete vechi nu erau de ajuns pentru a terifia lumea din zonă și a pune la treabă poliția locală, atunci o a doua dispariție a unei fete îi încurcă pe toți și mai mult.

Familia Hult are un istoric ciudat. Printre ei se află predicatori, vindecători, dar și criminali. Iar dacă asta nu e de ajuns, familia asta este împărțită în două, fiecare dintre cele două părți fiind în continuu conflict cu cealaltă. Se acuză, se ceartă, se pârăsc legii și se ucid între ei. Un fel de istorie romantică a la Romeo și Julieta, deși povestea de dragoste de aici are un rol mai puțin important decât cea din tragedia scrisă de William Shakespeare. 

Pe mine m-a cucerit romanul „Predicatorul” de Camilla Lackberg, dar de altfel este bine scris, plin de intrigi și suspans

Începi prin a-ți face tot felul de idei, ca mai apoi să realizezi că adevărul era în fața ta iar inocența și așa zisul bine ascundea un rău incredibil de puternic.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PREDICATORUL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: PREDICATORUL
Autor: Camilla Lackberg
An apariție : 2010
Editura: TREI
Nr. Pagini: 470
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 229

Alte recenzii de la Camilla Lackberg:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1579 zile și a scris până acum 357 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments