Recenzie „Prietena mea de suflet” de Sarah Pinborough

de | mai 27, 2022 | Beletristică, Ficțiune, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA PRIETENA MEA DE SUFLET ARE REDUCERE PE:

coperta Recenzie Prietena mea de suflet de Sarah PinboroughDupă o distopie și un roman de dragoste, mi se făcuse poftă de un thriller bun. Aveam „Prietena mea de suflet” de Sarah Pinborough în bibliotecă de ceva vreme. Așa că m-am apucat de această carte și pot zice că nu m-a dezamăgit.

Mai citisem de la Sarah Pinborough thrillerul psihologic „Prin ochii ei” și îmi plăcuse destul de mult

În plus am văzut și adaptarea de pe Netflix. Așadar am zis să văd cu ce mă va mai surprinde fain această autoare.

Romanul de suspans „Prietena mea de suflet” nu a început în forță

Nu prea mi-am dat seama din prima care ar fi faza cu prietena și ce fel de trecut o bântuie pe protagonistă. Dar când am ajuns în sfârșit la capitolele în care aflăm despre trecutul femeii boy, oh boy. Abia atunci mi-am dat seama că ceva nu e în regulă și că eroina e de fapt o anti-eroină.

Lisa trăiește o viață aparent bună alături de fiica ei Ava

Și totuși în spatele aparențelor femeia ascunde un mare și întunecat secret din trecutul ei pe care nu l-a dezvăluit nici măcar fiicei sale. Ea trăiește în minciună și curând toată lumea ei construită cu atâta sârg și în atât de mult timp se va dărâma. Dar ce-i mai trist e că persoanele cele mai apropiate ei vor suferi mai întâi deoarece trecutul se întoarce răzbunător din urmă.

În prezent se poate să aibă o fiica apropiată de ea, un job stabil foarte bun, o prietenă de suflet fără de care nu s-ar vedea răzbind și chiar și o posibilă relație romantică cu un bărbat care pare potrivit pentru ea. Dar atunci când fiica ei Ava salvează un băiețel de la înec, lumea Lisei este dată peste cap și adevărata ei identitate iese din nou la iveală.

În acest moment află lumea din jur, atât cei apropiați, cât și comunitatea din care face parte, despre monstrul care este de fapt Lisa

Ce a făcut femeia de se ascunde acum sub o altă identitate și de ce se tot ferește de poze și de a se afla în prim plan? Este ea oare vinovată de crimă sau este doar o victimă manipulată de adevăratul criminal carismatic? 

Astfel aflăm și noi, cititorii, că Lisa a comis o crimă îngrozitoare pe vremea când era doar o copilă, a fost judecată și a plătit pentru asta iar apoi i-a tot fost schimbată identitatea pentru a fi protejată de cei din jur. Dar totodată la acel moment, Lisa a și încălcat un jurământ important. Iar acum se pare că cineva din trecut, aparent mort, a reînviat și o terorizează încontinuu, dorind să o pedepsească pentru asta.

Femeia nu e singura care și-a schimbat identitatea pentru a scăpa de trecut. Altcineva la fel de hotărât și mult mai malefic, cu altfel de planuri, și-a construit special o altă identitate doar cu scopul de a ajunge la Lisa și de a o judeca pentru jurământul încălcat.

Nu vei ghici niciodată despre cine e vorba, sau cel puțin în cine s-a metamorfozat acea persoană răzbunătoare din trecut. Însă se cuvine să îți pui câteva întrebări.

Se poate să îți schimbi ideea de prietenie la ani distanță?  Se poate să devii alt om doar la gândul de a face rău deși spui multe și nevrute?

Acestea sunt câteva întrebări pe care ți le vei pune înfruptându-te din thrillerul plin de suspans și personaje diabolice „Prietena mea de suflet”. Credeți-mă, e un roman care poate părea previzibil la început, dar felul în care îți dă peste cap cu toate teoriile personale fără a fi adevărate te atrage maxim la el.

Îl recomand!

Ți-a plăcut recenzia cărții PRIETENA MEA DE SUFLET?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Sarah Pinborough

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PRIETENA MEA DE SUFLET CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Prietena Mea De Suflet
Autor: Sarah Pinborough
Traducător: Călin‑Andrei Popa
An apariție : 2020
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 27.05.2022
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 6371

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1363 zile și a scris până acum 341 articole. Se află pe poziția 4 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments