Recenzie “Prime-Time” de Liza Marklund

by | Jul 18, 2020 | Beletristică, Ficțiune, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA PRIME-TIME ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Prime-Time de Liza Marklund“Prime-Time” este cea de-a doua carte citită de la autoarea de romane polițiste suedeze Liza Marklund. Prima mea întâlnire cu ea a fost odată cu titlul “Explozii în Stockholm”. Romanul “Prime-Time” a fost publicat inițial în anul 2002. Face parte ca și titlul amintit mai sus din seria de cărți de suspans și mister Annika Bengtzon. 

Scrierea se încadrează în genurile Mister, Thriller, Ficțiune, Polițist. Eu am cartea în ediția românească, apărută la noi în 2011 la Editura Trei, în seria Fiction Connection. 

Scriitoarea suedeză Liza Marklund se inspiră pentru cărțile sale, în special pentru saga cu reportera Annika Bengtzon, din propria sa experiență ca jurnalistă. Iar acest lucru se vede deoarece poveștile sale sunt destul de credibile și senzaționale.

“Prime-Time” este un roman polițist de suspans în care o crimă pe un platou de filmare devine principalul subiect de dezbătut al ziarelor din Suedia

13 persoane își petrec zilele într-un castel minunat și luxos. Aceasta este scena pentru filmările unei emisiuni gen reality-show, de divertisment. Locația este și destul de izolată de altfel. Iar asta o face perfectă pentru o crimă misterioasă. Victima este chiar prezentatoarea emisiunii. O femeie iubită de unii, urâtă de-a dreptul de alții.

Cam toți participanții la proiect ar avea motiv să o ucidă pe Michelle Carlsson, însă numai unul a făcut-o. Treaba e serioasă. Ancheta poliției merge greu. Fiecare martor și personaj de la castel este interogat separat pentru a vedea ce s-a întâmplat cu adevărat și ce a dus la uciderea celebrei prezentatoare.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Liza Marklund

Printre cei din proiectul de televiziune se află și Anne, prietena cea mai bună a reporterei de investigații Annika Bengtzon

Așa că ea nu va ezita să răscolească și mai mult lucrurile decât poliția pentru a afla mai multe despre anchetă și crimă. Pentru a o ajuta pe prietena ei să iasă basma curată și să demaște criminalul și motivele sale.

Însă, pe lângă nebunia de la muncă care o întoarce pe dos pe Annika, și viața ei personală o ia razna. Soțul se simte neglijat. Familia lui pune paie pe foc. În plus, colegii jurnalistei nu o cred în stare să mențină controlul în redacție. O adevărată provocare și totodată un dezastru. Femeia trebuie să facă față la tot, în timp ce se simte vinovată și totuși călcată în picioare.

Mie, și nu cred că numai mie, acest roman Crime îmi amintește de cărțile pline de întorsături de situație și mistere ale lui Agatha Christie. Mai mulți suspecți. O moarte violentă și totuși greu de descifrat. Motive multiple de crimă și un loc izolat de lume în care se pot întâmpla tot felul de lucruri fără a se afla prea curând.

🔥 CARTEA PRIME-TIME ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Prime-time
Autor: Liza Marklund
An apariție : 2011
Editura: TREI
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 18.07.2020
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 668 zile și a scris până acum 207 articole. Se află pe poziția 7 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments