Recenzie Prime Time de Liza Marklund

Titlu: Prime Time
Autor: Liza Marklund
An apariție : 2011
Editura: Editura Trei
Nr. Pagini: 377
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Corina Moisei
Publicată la 24.10.2016
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă
prime-time

Cartea autoarei suedeze Liza Marklund impresionează prin peisagistica umană, prin tenta sa foarte similară unui veritabil Decameron nordic. Personajele sunt construite într-o manieră foarte telurică, fără gram de coloristică sau onoare. Toată istoria este aidoma unei scene în care viciile și păcatele sunt la ele acasă. Descoperim culisele show business-ului, în care nu își au loc virtuți sau plenitudini spirituale.

Cu fiecare pagină citită, acțiunea devine tot mai intensă, iar fundalul friguros al nordului scandinav parcă intensifică trăirile cititorului, aruncându-l în vâltoarea evenimentelor descrise.

Ideea centrală este personificarea mitului lui Cain și Abel, în care crima comisă are ca fundament invidia, frustrarea și nereușita în ochii altora. Toate luate la un loc, condiționează apariția instinctului animal la om, urmările căruia sunt absolut imprevizibile.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Liza Marklund.

Nu vreau să vă împărtășesc subiectul nemijlocit al romanului, deoarece este un detectiv, iar în acest caz nu consider oportun acest lucru. Pot să vi-l recomand călduros, mai ales în această perioadă tomnatică, când cea mai bună soluție este o carte bună, un ceai și o imaginație cît mai bogată.

Lecturi frumoase!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.