RECENZIE „Prinţesa gheţurilor” de Camilla Läckberg

de | apr. 5, 2021 | Beletristică, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA PRINŢESA GHEŢURILOR ARE REDUCERE PE:

Thrillerul este unul dintre genurile mele preferate. Datoritã editurii „Trei” am aflat de scriitorii nordici.

Camilla Läckberg este unul dintre cei mai vânduţi scriitori suedezi. Este consideratã o Agatha Christie a Suediei. Cãrţile ei au fost traduse în peste 30 de limbi.

Prinţesa gheţurilor” de Camilla Läckberg este un thriller foarte bine scris, genul de carte care te duce pe mai multe piste pânã aproape de final. Are 145 de pagini. Şi e bine tradusã. Este primul din seria Fjällbacka în care personjele principale sunt Erica şi Patrick. Multe secrete şi întorsãturi neaşteptate.

Fiecare capitol începe ca o paginã de jurnal, în care posibilul criminal îşi dezvaluie gândurile, fãrã a-şi dezvãlui identitatea.

Dacă îți place recenzia cărții PRINŢESA GHEŢURILOR, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Camilla Läckberg

Iarnã. Zãpadã. Ger. Acţiunea romanului se petrece, în cea mai mare parte, în localitatea Fjällbacka din Suedia, la inceputul anilor 2000.

Erica este o scriitoare de biografii. Lucreazã la a cincea biografie. Cu o lunã în urmã, i-au murit ambii pãrinţi într-un accident de maşinâ. Deşi locuieşte în Stockholm de câţiva ani, acum a revenit în casa pãrinteascã din Fjällbacka pentru a face ordine printre lucrurile pãrinţilor. Nu este cãsãtoritã şi nu are copii.  Are o sora mai mica, Anna, casatorita cu Lucas. Anna are 2 copii. Anna si Lucas vor sa vanda casa parinteasca.

Pentru cã nu poate sã scrie, Erica se îmbracã şi iese la plimbare. Îl vede pe Eilert fugind spre ea. Acesta este un un pensionar care strânge bani, pe ascuns de soţia lui, pentru a fugi într-o ţarã caldã. Eilert îi face semne disperate şi îi spune cã a gãsit-o pe Alexandra, moartã, în baie. Sinucidere sau crimă?

Erica şi Alexandra au fost prietene bune în copilãrie. Apoi s-a întâmplat ceva, şi Alexandra împreunã cu pãrinţii ei au plecat din Fjällbacka.  Nici acum, dupa 25 de ani, Erica nu ştie motivul. Pãrinţii Alexandrei o roaga pe Erica sã scrie un articol despre viaţa, visele şi moartea Alexandrei.

Erica acceptã şi, pentru început, merge la Gotenborg unde întâlneşte cu soţul Alexandrei, Henrik, pentru a afla cum a fost Alexandra în cei 15 ani de cãsnicie. Dupã aceea, Erica merge sã se întalneasca şi cu prietena lui Alexandra, Francine, cea care i-a fost cea mai bunã prietenã în ultimii 16 ani. Cele 2 au împreunã o galerie de artã. Aflã de la aceasta cã Alexandra era gravidã si fericita. Alexandra avea un iubit secret, pe care nici Francine nu-l cunoştea.

Famila Alexandrei este chematã la secţia de poliţie, condusã de comisarul Mellberg. Henrik o roagã pe Erica sã meargã cu ei la poliţie. Comisarul Mellberg s-a facut nedorit la Gotenborg, aşa că superiorii l-au transferat în provincie. Este necioplit, mitocan. În timp de comisarul îi interogheazã, pe uşã intrã Patrik, care se ocupă şi el de caz. Patrik este poliţist la secţia condusã de Mellberg. El şi cu Erica au fost prieteni în copilãrie. Se ţinea dupã ea ca un cãţeluş. Nu a mai vazut-o pe Erica de 6 ani. Între timp, a fost însurat şi a şi divorţat.

Erica termină de scris articolul despre Alexandra. Se hotărăşte să scrie o carte inspirată de această tragedie. Patrik incearca sa rezolve acest caz, cu multe necunoscute. Un pictor local, prieten cu Alexandra, este găsit spânzurat. Ce legătură este între Alexandra şi Anders?

Oare Erica şi Patrik reuşesc să rezolve cazul? Vor rămâne împreună? Erica va reuşi să păstreze casa părintească?

Secrete bine păstrate de 25 de ani încep să iasă la iveală.

„Cum poate fi păstrarea aparenţelor mai importantă decât viaţa şi sănătatea propriului copil?’. Un răspuns care diferă de la o generaţie la alta.

„Prinţesa gheţurilor” este romanul de debut al autoarei Camilla Läckberg.

Această serie de romane se bucură de un succes enorm de piaţă şi de o presâ favorabilă.

„O carte care îţi dă fiori pe şira spinării, lucidă, glacială, ca şi mediul pe care îl descrie.”
The Literary Review

„O capodoperă a romanului poliţist scandinav.”
Val McDermid

Sper că v-am tezit interesul pentru acestă carte, pe care nu poţi s-o laşi din mână până la sfârşit.

Lecturã placutã!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PRINŢESA GHEŢURILOR CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: PRINŢESA GHEŢURILOR
Autor: Camilla Läckberg
An apariție : 2003
Editura: TREI
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 298

Alte recenzii de la Camilla Läckberg:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Florina Petrescu este redactor Booknation.ro de 676 zile și a scris până acum 2 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florina Petrescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments