Recenzie ”Profetul popular” de Adrian Suciu

de | iul. 11, 2015 | Poezie, Recenzii cărți

”Profetul popular” de Adrian SuciuAdrian Suciu este absolvent al Facultății de Litere din Cluj. Ultimul său volum publicat este Profetul popular, în anul 2015 la editura Tracus Arte.

În acest volum, Adrian Suciu vorbește despre zilele în care trăim, identificându-se cu un poet-profet.

Profetul popular este alcătuit din cinci părți intitulate: Suciu, Profetul popular, Vulturii tandri, Să bei singur și Fiul văduvei. Fiecare parte are un impact diferit asupra cititorului.

Adrian Suciu nu face nicio concesie pentru nimic. Acesta se ceartă cu Dumnezeu, cu sine însuși, cu lumea, cu orice. În poezie își găsește liniștea pe care în mod obișnuit nu o are.

În poezia N-am scris nimic Suciu pretinde că ceea ce este scris de el este o transpunere a viselor, a realității. Dumnezeu este singurul care a scris și a făcut-o o dată la facerea lumii.

Poezia care încheie volumul, Fiul văduvei, este dedicată mamei lui. Această poezie îți face pielea de găină prin emoțiile pe care le transmite. Suciu îi mulțumește mamei sale pentru tot ceea ce a făcut pentru el. Autorul este conștient de sacrificiile ei, iar prin această poezie el îi mulțumește.

Dedic volumul tuturor cititorilor care vor ceva diferit față de ceea ce se scrie în prezent.

În final, vă las un poem care mi-a plăcut foarte mult și care sper să îndemne cât mai multe persoane să citească acest volum de poezii.

N-am scris nimic. Am așezat pe hârtie o mie
de generații de fum de țigară și căruțele copilăriei.
Am mâzgălit oameni îngenuncheați din vreo pricină.
Am lăsat urme adânci pe hârtie cărând cadavre
de la un cimitir la altul.
Pâinea mea se teme de mine și fuge.
N-am scris nimic. Am fotografiat porți pe care
n-am intrat niciodată și războaie care n-au fost.
Rareori, o scânteie scapără-n beznă,
dar numai ca s-o facă mai neagră.
N-am scris nimic.
Numai Dumnezeu știe să scrie
și a scris o singură dată.

Titlu: PROFETUL POPULAR
Autor: Adrian Suciu
An apariție : 2015
Editura: TRACUS ARTE
Nr. Pagini: 84
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2573

Alte recenzii de la Adrian Suciu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Anna O” de Matthew Blake
Recenzie „Anna O” de Matthew Blake

O lectură frumos promovată de Editura Trei a ajuns și pe rafturile cititorilor din România. Iubesc orice thriller inteligent scris și aparent, "Anna O" este fix cartea care îmi trebuie pentru a avea parte de adrenalină și suspans. Îmi place foarte mult atunci când...

Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry
Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry

A fost odată un băiat pe care l-am iubit...așa a început totul Logan Francis Silverstone s-a dezvoltat într-un mediu înconjurat de haos, unde urletele, țipetele și drogurile erau monedele de schimb obișnuite, iar căldura și lumina lipseau cu desăvârșire. În acest...

Recenzie “Furia” de Alex Michaelides
Recenzie “Furia” de Alex Michaelides

Actul I Are loc o crimă pe o insulă privată a Greciei. Toți cei șapte prezenți acolo sunt invitații personali ai victimei, cunoștințe și prieteni vechi. Și scriitorul este unul dintre ei, așa că el ne zice povestea. Și nu o zice oricum ci ca și un prieten apropiat...

0 0 votes
Article Rating
Ana Maria Niculescu a fost redactor Booknation.ro și a scris 11 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Maria Niculescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments