Recenzie ”Punk 57” de Penelope Douglas

de | oct. 7, 2021 | Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

În urma avalanșei de recenzii din ultima perioadă, cred că e mai mult decât evident faptul că Penelope Douglas e una dintre autoarele mele preferate. La o simplă căutare pe google am aflat că are un număr destul de impresionant de cărți publicate și mereu așteptam cu sufletul la gură traducerea unui nou roman de al ei deoarece, din cauza numărului mare de pagini, nu îmi găseam curajul de a citi în engleză. Am mai avut unele tentative de a încerca, dar după două sau trei capitole renunțam și nu înțeleg de ce. Însă zilele acestea parcă planetele s-au aliniat, iar feedul contului meu de Instagram a fost plin de Punk 57. În plus, toate postările conțineau doar păreri pozitive. Având în vedere că va mai dura până se va traduce cartea la noi — dacă va avea loc această minune — am apelat repejor la internet și în câteva secunde aveam varianta epub pe tabletă. Să bată tobele… 16 sau 17 ore mai târziu, deja am terminat-o.

Pe scurt, datorită unui proiect derulat de școlile în care învățau prin intermediul căruia doi copii din diferite orașe erau selectați în mod random pentru a își trimite scrisori unul celuilalt, Misha și Ryen ajung să se cunoască. Bine, nu în mod fizic. Nici măcar virtual deoarece au stabilit de la început să nu se caute reciproc pe social media. Cu toate acestea, chiar dacă nu știau cum arată celălalt, au ajuns să dezvolte o frumoasă relație de prietenie, și-au împărtășit secretele, visurile și aspirațiile. Însă… într-o zi, Ryen nu a mai primit niciun răspuns la scrisorile sale.

În generală, tânăra a fost una dintre victimele bullyingului, iar această experiență a schimbat-o foarte mult. Tocmai de aceea, în primul an de liceu, Ryen se transformă din victimă în agresor. Acest nou rol îi aduce popularitatea dorită, cât și mulți prieteni, dar prețul plătit pentru lucrurile astea e destul de mare – își pierde propria personalitate. Nu am putut să empatizez absolut deloc cu ea în momentele în care așa presupușii ei amici își băteau joc de alții, iar tot ce făcea ea era să râdă. Alo, fetița? Ai trecut și tu prin asta. Ia puțină atitudine! Noroc de Misha care într-un final a reușit să o aducă cu picioarele pe pământ.

Revenind la Misha. Din anumite motive pe care le veți afla spre finalul cărții, acesta se transferă la liceul din Flacon ’s Well, unde surpriză. O întâlnește pe Ryen și realizează cât de mult s-a schimbat fata pe care el o iubise. Sau tot ce îi spusese în acele scrisori erau niște minciuni? Și da, el știa cum arată ea deoarece la unul dintre concertele trupei sale i-a auzit întâmplător numele, iar ispita a fost prea mare și a cedat căutând-o pe facebook.

I miss you every day, I write . You’re my favorite place.

Mi-a plăcut relația de love – hate dintre protagoniști și modul în care a evoluat. Au fost unele faze amuzante, dar și unele care m-au enervat teribil. Îmi venea să arunc cu telefonul de perete și nu glumesc. Partea bună e că a avut un final fericit. Oh, și abia aștept să descoperiți ce legătură există între Misha și unul dintre personajele din Corupt. Am râs cu lacrimi la scena respectivă. În concluzie, nu îmi vine să cred că spun asta, dar am o nouă carte preferată de la această autoare — tot Intimidare va fi mereu pe primul loc în sufletul meu, iar Punk 57 e undeva în apropiere sau poate chiar la egalitate.

Titlu: PUNK 57
Autor: Penelope Douglas
An apariție : 2016
Editura: CREATESPACE INDEPENDENT PUBLISHING
Nr. Pagini: 342
Limba: Engleză
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 2572

Alte recenzii de la Penelope Douglas:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Toată furia mea” de Sabaa Tahir
Recenzie ”Toată furia mea” de Sabaa Tahir

,,Toată furia mea”, pe scurt, tot ce a însemnat această carte și ce m-a făcut să simt „Toată furia mea” este o poveste intensă despre viața a doi tineri pakistanezi, Salahudin și Noor. Totul începe când Noor, la doar șase ani, fără să știe o boabă de engleză, este...

Recenzie ”Istoria celor cuminți” de Titus Radu
Recenzie ”Istoria celor cuminți” de Titus Radu

Istoria celor cuminți de Titus Radu m-a făcut curioasă încă de la început. Titlul romanului nu mi-a spus foarte multe, iar asta nu este un motiv de îngrijorare pentru mine, dimpotrivă. Îmi plac mult de tot cărțile care-și păstrează doza de mister prin orice mijloace:...

Recenzie „La rascruce de vânturi” de Emily Brontë
Recenzie „La rascruce de vânturi” de Emily Brontë

Când simt nevoia de a evada din anostul prezentului și a mă imersa într-o narativă învăluită în eleganța vremurilor trecute, mereu apelez la romanele clasice. Iar unii autorii clasici, cum e și Emily Brontë, o scriitoare reprezentativă a literaturii victoriene, au...

0 0 votes
Article Rating
Mihaela Cojocaru a fost redactor Booknation.ro și a scris 40 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Cojocaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments