Recenzie “Războiul care m-a învățat să trăiesc” de Kimberly Brubaker Bradley

de | sept. 23, 2022 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA RĂZBOIUL CARE M-A ÎNVĂȚAT SĂ TRĂIESC ARE REDUCERE PE:

Am revenit la Kimberly Brubaker Bradley după ce am fost cucerită de către primul roman din serie, “Războiul care mi-a salvat viața”. Mi-a plăcut stilul autoarei atât de sincer și vibrant. Am fost curioasă să aflu viața Adei în noua familie, dar și cum se dezvoltă ea după război. Sunt profund recunoscătoare autoarei că ne-a oferit posibilitatea să fim din nouă în compania personajelor îndrăgite în prima parte.

Suntem alături de Ada și Jamie în noua lor familie. Minunata Susan le este mai mamă decât mama biologică. Primul volum i-a sfârșit cu reunirea celor doi copii și Susan. Însă, aflăm că ferma lui Susan fusese bombardată. Prin urmare, al doilea volum începe exact cu aceeași scenă, ceea ce dă o continuitate logică istoriei.

Dat fiind că au rămas fără fermă, Susan și copiii se adăpostesc într-o cabană a familiei Thorton. Deși trebuie să treacă prin lipsuri și provocări cauzate de război, ei reușesc să supraviețuiască și să rămână uniți, așa cum doar o adevărată familie poate trece peste toate relele și necazurile ieșite în cale.

Este partea în care Ada se redescoperă. Dar în același timp vedem felul în care sechelele trecutului își pun amprenta asupra sa. Având o mamă ignorantă, fiind mereu umilită și simțind mereu lipsa dragostei, apoi trecând printr-un război și prin lipsurile aduse de acesta, indubitabil toate acestea nu pot fi șterse cu un burete din personalitatea creată pe fundamentul lor.

Amintirile rămân mereu cu noi, chiar dacă cu timpul se estompează pe alocuri. În mod special cele care ne-au creat emoții puternice, de fericire sau tristețe, se întipăresc pentru totdeauna în mintea noastră, deși pe unele din ele ne încăpățânăm să credem că le putem refula și ascunde undeva departe într-un cufăr al creierului nostru.

Dacă îți place recenzia cărții RĂZBOIUL CARE M-A ÎNVĂȚAT SĂ TRĂIESC, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Kimberly Brubaker Bradley

Astfel Jamie se adaptează relativ ușor la noua viață de familie. Mai greu îi este Adei să se obișnuiască cu dragostea și grija Susanei. Ada ne trezește sentimente pe cât de diferite, pe atât de intense. Personalitatea sa nu încetează să ne impresioaneze. Și dacă în prima parte Ada a ajutat la descoperirea unui spion, de data aceasta ea va inspira un grup de piloți.

Într-o altă ordine de idei, cartea scoate în discuție o temă neatinsă până acum, sau poate prea puțin trată în cărți, impactul războiului asupra copiilor englezi. Există nenumărate romane care relatează războiul și consecințele lui asupra copiilor din Franța, Polonia, Germania, dar mai puțin a celor din Anglia. Dar oare au trecut aceștia neafectați de război?

Și de data aceasta autoarea s-a isprăvit cu sarcina de a-și emoționa și cuceri cititorul. Și acum am stat lipită de carte având în mod constant parte de emoții puternice față de personaje. Autoare are un mod al ei de a transmite emoțiile. Ești acolo în acțiune nu doar pentru a privi dintr-o parte, dar ești părtaș al acțiunii, simți cele relatate.

Poți înțelege lucrurile cum dorești, dar asta nu înseamnă că le și crezi.

Mama nu mă iubise niciodată și nu m-ar fi iubit. Asta îmi făcea rău pentru totdeauna.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA RĂZBOIUL CARE M-A ÎNVĂȚAT SĂ TRĂIESC CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Războiul Care M-a învățat Să Trăiesc
Autor: Kimberly Brubaker Bradley
An apariție : 2021
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 344
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 391

Alte recenzii de la Kimberly Brubaker Bradley:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 404 zile și a scris până acum 193 articole. Se află pe poziția 6 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments