Recenzie „Rebelii Scarlett & Browne” de Jonathan Stroud

de | nov. 3, 2022 | Beletristică, Fantezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA REBELII SCARLETT BROWNE ARE REDUCERE PE:

Rebelii Scarlett & Browne„Rebelii Scarlett & Browne. O relatare a isprăvilor curajoase și a fărădelegilor îndrăznețe” este o carte fantasy semnată de Jonathan Stroud. Nu auzisem nici de carte și nici de autor până să primesc cartea de la Editura Rao, dar recunosc că a fost o gură de aer proaspăt în ceea ce privește lecturile momentului și mi-a făcut poftă de mai multe aventuri în lumi fantastice.

Scriitorul britanic de ficțiune fantasy se pare că are deja o serie populară pentru tineri și copii – Lockwood & Co și trebuie să admit că mă atrage destul de mult să o citesc.

„Rebelii Scarlett & Browne” este așadar un roman de ficțiune de fantezie pentru copii și tinerii adulți, dar asta nu m-a împiedicat să o citesc cu sufletul la gură și să nu o mai las din mână

Mi-a plăcut extrem de mult povestea, eroii extrem de curajoși și rebeli, dar și fundalul pe care s-a desfășurat toată acțiunea – o Anglie futuristă, apocaliptică, destrămată și mai mult sălbatică.

Nu știu cum i-a venit autorului o asemenea idee de scenariu de carte, dar m-a atras foarte mult și aș vrea să mai citesc așa ceva pe viitor chiar dacă nu e tocmai genul meu literar obișnuit. V-o recomand cu toată inima și vouă!

Dacă îți place recenzia cărții REBELII SCARLETT BROWNE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Jonathan Stroud

Într-o Anglie distrusă din viitor, oameni și monștri, creaturi mutante și rebeli vânători trăiesc laolaltă, încercând să supraviețuiască și să câștige supremația. O serie de catastrofe au schimbat radical fața lumii și a omenirii, cel puțin a unei părți componente a acesteia – Anglia. Orașe mari au dispărut iar capitala, Londra, s-a preschimbat datorită împrejurărilor, într-o lagună mai greu accesibilă.

Există supraviețuitori printre oameni, dar aceștia își duc traiul protejat în cetăți fortificate unde se îndrumă mai degrabă după un stil de viață simplu rudimentar. E ca un fel de revers în trecut. În același timp, dacă oamenii au involuat, animalele sălbatice din păduri s-au transformat în creaturi evoluate în mod bizar, puternice și extrem de periculoase pentru rasa umană.

De aceea există și atât de mulre reguli în orașe, pentru a ține departe orice tip de mutație, de pericol și de ființă ieșită din comun. Cei care se nasc altfel nu au prea multe șanse în această lume: fie sunt uciși, fie sunt goniți în pustietate. Sau dacă nu, sunt subiecți de experimente pentru a fi ținuți sub control ori transformați pentru a fi la fel ca ceilalți.

Subiectul unui asemenea studiu este Albert Browne, care deține mari puteri, și este controlat de o doctoriță malefică

Când Browne scapă din laboratorul în care este ținut în secret alături de alți subiecți bizari, o întâlnește pe Scarlett McCain, o fată curajoasă, rebelă, care străbate această lume de una singură, fără frică și fără milă pentru cei răi.

Împreună, dar cu greu, vor forma o echipă ciudată, pentru a scăpa de pe urmele celor care îi hăituiesc, ținând piept monștrilor însetați de sânge, pentru a ajunge în locul unde cei diferiți sunt primiți cu brațele deschise, în orașele libere din lagună.

Nu pot să zic cât de ușor s-a citit cartea asta și cât de mult m-a făcut să o iubesc. Sper să existe și continuări, să fie o serie, deși nu mi-e prea clar pentru moment, deoarece vreau să văd unde ajung cei doi temerari în această lume fantasy, plină de neașteptat.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA REBELII SCARLETT BROWNE CU REDUCERE DE PE:

Titlu: REBELII SCARLETT BROWNE
Autor: Jonathan Stroud
Traducător: Codrina Vodnițchi
An apariție : 2022
Editura: RAO
Nr. Pagini: 392
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 3894

Alte recenzii de la Jonathan Stroud:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Prada” de Yrsa Sigurdardottir

Recenzie ”Prada” de Yrsa Sigurdardottir

Aceasta este o recomandare de thriller pentru pasionații de nordic noir. Mult mai bun decât mă așteptam. Atmosfera este macabră, plină de adrenalină și suspans, ipoteza alunecă pe o pantă a absurdului și la un moment dat chiar te întrebi la ce fel de explicații va...

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Dacă ambientul unei cărți este reprezentat de epoca victoriană asta n-ar trebui să însemne decât că povestea are potențial și un avantaj clar mai ales dacă în centrul narațiunii este o femeie care ne oferă propria perspectivă a evenimentelor. În baza acestor...

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Piatră și umbră ne poartă din trecut în prezent prin viața lui Alvo, un meșter de pietre funerare, crescut pe străzile orașului Mardin, aflat la granița cu Siria, un orfan, luat sub aripa sa de un alt meșter de la care învață arta de a sculpta piatra. Urmărindu-l pe...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 2 luni, 1 zi și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 5 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments