Recenzie „Rebelii Scarlett & Browne” de Jonathan Stroud

de | nov. 3, 2022 | Beletristică, Fantezie, Recenzii cărți

Rebelii Scarlett & Browne„Rebelii Scarlett & Browne. O relatare a isprăvilor curajoase și a fărădelegilor îndrăznețe” este o carte fantasy semnată de Jonathan Stroud. Nu auzisem nici de carte și nici de autor până să primesc cartea de la Editura Rao, dar recunosc că a fost o gură de aer proaspăt în ceea ce privește lecturile momentului și mi-a făcut poftă de mai multe aventuri în lumi fantastice.

Scriitorul britanic de ficțiune fantasy se pare că are deja o serie populară pentru tineri și copii – Lockwood & Co și trebuie să admit că mă atrage destul de mult să o citesc.

„Rebelii Scarlett & Browne” este așadar un roman de ficțiune de fantezie pentru copii și tinerii adulți, dar asta nu m-a împiedicat să o citesc cu sufletul la gură și să nu o mai las din mână

Mi-a plăcut extrem de mult povestea, eroii extrem de curajoși și rebeli, dar și fundalul pe care s-a desfășurat toată acțiunea – o Anglie futuristă, apocaliptică, destrămată și mai mult sălbatică.

Nu știu cum i-a venit autorului o asemenea idee de scenariu de carte, dar m-a atras foarte mult și aș vrea să mai citesc așa ceva pe viitor chiar dacă nu e tocmai genul meu literar obișnuit. V-o recomand cu toată inima și vouă!

Într-o Anglie distrusă din viitor, oameni și monștri, creaturi mutante și rebeli vânători trăiesc laolaltă, încercând să supraviețuiască și să câștige supremația. O serie de catastrofe au schimbat radical fața lumii și a omenirii, cel puțin a unei părți componente a acesteia – Anglia. Orașe mari au dispărut iar capitala, Londra, s-a preschimbat datorită împrejurărilor, într-o lagună mai greu accesibilă.

Există supraviețuitori printre oameni, dar aceștia își duc traiul protejat în cetăți fortificate unde se îndrumă mai degrabă după un stil de viață simplu rudimentar. E ca un fel de revers în trecut. În același timp, dacă oamenii au involuat, animalele sălbatice din păduri s-au transformat în creaturi evoluate în mod bizar, puternice și extrem de periculoase pentru rasa umană.

De aceea există și atât de mulre reguli în orașe, pentru a ține departe orice tip de mutație, de pericol și de ființă ieșită din comun. Cei care se nasc altfel nu au prea multe șanse în această lume: fie sunt uciși, fie sunt goniți în pustietate. Sau dacă nu, sunt subiecți de experimente pentru a fi ținuți sub control ori transformați pentru a fi la fel ca ceilalți.

Subiectul unui asemenea studiu este Albert Browne, care deține mari puteri, și este controlat de o doctoriță malefică

Când Browne scapă din laboratorul în care este ținut în secret alături de alți subiecți bizari, o întâlnește pe Scarlett McCain, o fată curajoasă, rebelă, care străbate această lume de una singură, fără frică și fără milă pentru cei răi.

Împreună, dar cu greu, vor forma o echipă ciudată, pentru a scăpa de pe urmele celor care îi hăituiesc, ținând piept monștrilor însetați de sânge, pentru a ajunge în locul unde cei diferiți sunt primiți cu brațele deschise, în orașele libere din lagună.

Nu pot să zic cât de ușor s-a citit cartea asta și cât de mult m-a făcut să o iubesc. Sper să existe și continuări, să fie o serie, deși nu mi-e prea clar pentru moment, deoarece vreau să văd unde ajung cei doi temerari în această lume fantasy, plină de neașteptat.

Titlu: REBELII SCARLETT BROWNE
Autor: Jonathan Stroud
Traducător: Codrina Vodnițchi
An apariție : 2022
Editura: RAO
Nr. Pagini: 392
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 5349

Alte recenzii de la Jonathan Stroud:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Toată furia mea” de Sabaa Tahir
Recenzie ”Toată furia mea” de Sabaa Tahir

,,Toată furia mea”, pe scurt, tot ce a însemnat această carte și ce m-a făcut să simt „Toată furia mea” este o poveste intensă despre viața a doi tineri pakistanezi, Salahudin și Noor. Totul începe când Noor, la doar șase ani, fără să știe o boabă de engleză, este...

Recenzie ”Istoria celor cuminți” de Titus Radu
Recenzie ”Istoria celor cuminți” de Titus Radu

Istoria celor cuminți de Titus Radu m-a făcut curioasă încă de la început. Titlul romanului nu mi-a spus foarte multe, iar asta nu este un motiv de îngrijorare pentru mine, dimpotrivă. Îmi plac mult de tot cărțile care-și păstrează doza de mister prin orice mijloace:...

Recenzie „La rascruce de vânturi” de Emily Brontë
Recenzie „La rascruce de vânturi” de Emily Brontë

Când simt nevoia de a evada din anostul prezentului și a mă imersa într-o narativă învăluită în eleganța vremurilor trecute, mereu apelez la romanele clasice. Iar unii autorii clasici, cum e și Emily Brontë, o scriitoare reprezentativă a literaturii victoriene, au...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 6 ani, 2 luni, 3 zile și a scris până acum 439 articole. Se află pe poziția 4 din 16 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments