Recenzie ”Recviem pentru un asasin” (Alina Marinescu #6) de Monica Ramirez

de | iun. 4, 2017 | Beletristică, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Literatura Română, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA RECVIEM PENTRU UN ASASIN (ALINA MARINESCU #6) ARE REDUCERE PE:

Timp… nu avem niciodată suficient. Regrete… mereu mult prea multe. Minciuni… suficiente cât să-mi ajungă pentru încă o viață.

Dezbină și cucerește, acesta este motto-ul celui de-al șaselea volum și ultimul, din nefericire, din seria Alina Marinescu de Monica Ramirez.

Elite a încercat dintotdeauna să distrugă legătura puternică dintre noi, reușind doar s-o șlefuiască tot mai tare, până a devenit rezistentă precum o sabie de samurai turnată în cel mai fin oțel.

Dacă îți place recenzia cărții RECVIEM PENTRU UN ASASIN (ALINA MARINESCU #6), atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Monica Ramirez

Odată cu finalul din Recviem pentru un asasin, am încheiat o poveste emoționantă ce m-a ținut cu sufletul la gură, mi-a arătat fața brută și crudă a spionajului, m-a învățat ce înseamnă să te afunzi în cea mai neagră parte a vieții, să te ridici și să lupți cu toate armele de care dispui, și mult mai mult. M-a învățat definiția sacrificiului și a forței supranaturale ce zace, în stare latentă, în inima și sufletul unui om.

O șansă să-mi ling rănile sufletului distrus, bălăcindu-mă în iluzia libertății și a răscumpărării de păcate. O șansă să caut binele, chiar dacă e o călătorie lipsită de bucurii.

Nu este un secret faptul că am fost fană AlinaMarius și am continuat să fiu până la final și nu numai. Însă, în nici un alt volum nu am mai fost atât de alături de Alex ca în acesta. Am fost brusc trezită la realitate. Acea realitate unde l-am văzut, într-un sfârșit, pe Alex. Acel Alex care ajunge mereu să sacrifice totul pentru ca ea, Alina, să-și poată păstra un sâmbure de suflet. Acel Alex care sfârșește mereu prin a pierde totul. Când crezi că nu mai există nimic din ce-ar mai putea pierde, atunci ți se demonstrează contrariul. Alex e veșnicul pierzător, iar pe sine se pierde la nesfârșit.

Lumea mea îți ia totul, până când nu mai rămâne nimic. O umbră, devastată și goală. Și tot nu e suficient.

Dureros cum eroii noștri își acceptă destinul, cum se resemnează cu pierderea inimii lor. Alina este pentru a mia oară pusă în ipostaza de ”carne de tun”, prinsă între ciocan și nicovală. Se sacrifică pentru siguranța celui iubit, pentru ca acesta s-o arunce, din dorința de a o avea alături, în plasa țesută de inamic. O plasă din care nu ai șanse să scapi cu viață.

Alina trăia, el era mort… el trăia, Alina era moartă… Trăiau amândoi… amândoi erau morți… Ce mai conta?

Agonizant este cuvântul acestui volum. Agonizant de dureros, de trist. În acest volum nici nu am mai știut pentru cine să plâng. Cine era cel mai neajutorat? Cine era cel mai suferind? Așa că am plâns pentru toți, pentru un amalgam de sentimente încâlcite ce înseamnă Recviem pentru un asasin.

Vinovăția pune din nou stăpânire pe mine, ademenind trupul și mintea pe drumul extrem de uzat al învinovățirii. N-am fost în stare să-l salvez.

În timp ce Abis mi-a dăruit o libertate iluzorie, o amăgire a simțurilor și o speranță la fel de amăgitoare ca fata Morgana, Recviem pentru un asasin mi-a adus o explozie de sentimente contradictorii, o încercare de acceptare și abandon în vacarmul tumultos al sentimentelor, o acceptare a realității.

Alex… iubitul meu, blestem și binecuvântare, profesorul și mentorul meu. (…) Bărbatul care mi-a furat sufletul și mi l-a dăruit înapoi, iar și iar, până când n-a mai rămas nimic din el, în afara amintirilor unor emoții reale.

Monica Ramirez a încheiat seria Alina Marinescu într-un mod magistral și perfect. O perfecțiune dură, dar necesară. O perfecțiune ce ne-a reamintit că lumea spionajului este crudă, vieți sunt pierdute, noțiunea de libertate este ambiguă, iar normalitatea poate căpăta multe forme.

Siguranța e doar iluzie în lumea din care facem noi parte.

Un război între Consiliu și Elite, intrigi, capcane, înșelăciune și pericol la orice pas. În mijlocul acestor evenimente Alina și Marius sunt readuși din mica lor lume, unde au sperat că o moarte măsluită le poate aduce libertatea. Nu a fost să fie. Cei doi revin brutal în lumea pe care au vrut să o lase în urmă.

Așa a fost mereu cu noi doi. Prima oară când m-a atins, l-am recunoscut cu cel mai primar instinct, de parcă se aflase mereu în interiorul meu, așteptându-mă latent, invadându-mi sufletul poate într-o altă viață. N-am avut niciodată nevoie de cuvinte.

În Recviem pentru un asasin alte vieți vor fi pierdute,  capcane noi vor fi întinse, iar Alina și Alex vor avea șansa de a juca o ultimă carte a libertății. O luptă pe viață și pe moarte. Un final devastator, o ultimă poveste în care vă veți urmări agenții preferați într-o ultimă confruntare.

Mă îndepărtez, fără să mai privesc înapoi. Nici nu e nevoie, pentru că Marius nu e acolo, ci pășește lângă mine. Un înger întunecat, la fel ca și mine. Întunericul face parte din mine, dar nu mă mai ascund în umbre.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA RECVIEM PENTRU UN ASASIN (ALINA MARINESCU #6) CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: RECVIEM PENTRU UN ASASIN (ALINA MARINESCU #6)
Autor: Monica Ramirez
An apariție : 2017
Editura: LIBREX PUBLISHING
Nr. Pagini: 494
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1785

Alte recenzii de la Monica Ramirez:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Doamne ferește ce carte tocmai am citit. Plină de suspans, de elemente religioase, de mister, de traume și de o emoție din aceea dark. Nu m-am așteptat de la autor să aibă această abordare, mai ales că eu îl cunoscusem mai sensibil și mai deep, dar în sensul acela...

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

V-ați obișnuit cu „Hoodoo” și „Cum te vei îmbrăca la sfîrșitul lumii”? Mai puneți-Vă pofta-n cui de data asta! Cineva a decis să ne demonstreze universalitatea imaginației pe care o are în arsenal. Cosmin Leucuța deschide parantezele unei lumi postbelice, futuristice...

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Dacă vă era dor de o nouă recomandare de Thriller, sunt aici pentru a vă ajuta. Am citit destul de multe cărți în ultima perioadă dar nu am apucat să scriu câte o recenzie pentru fiecare, așa că abia acum le aștern pe hârtie. Recunosc, nu am avut chef de Thrillers, am...

0 0 votes
Article Rating
Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 2833 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments