Recenzie „Regatul flăcărilor argintii” de Sarah J. Maas

de | feb. 22, 2022 | Dragoste, Fantezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA REGATUL FLĂCĂRILOR ARGINTII ARE REDUCERE PE:

Când o carte după care tânjesc apare pe piață, simt un nod ciudat în stomac și sunt extrem de entuziasmată să încep mai repede lectura. Exact așa s-a întâmplat și cu „Regatul flăcărilor argintii”, pentru că îmi era foarte dor de Sarah și de personajele de care m-am atașat teribil. Ultima carte citită din acest univers a fost “A Court of Frost and Starlight” și trebuie să fim serioși, a fost doar un „antreu”, o mică lectură care să te țină în viață până la capitolul următor.

Nu pot spune că am iubit-o pe Nesta, dar sincer nici nu am urât-o. Față de acest personaj am avut sentimente destul de mixte, pentru că nu am știu să o citesc foarte bine și nici nu a venit cu ceva care să mă surprindă în mod deosebit. Nesta a fost morocănoasă mereu și s-a asigurat că nimeni nu se poate atașa de ea, atât personajele din povestea ei cât și cititorii. Eu oricum eram în altă lume, atenția mea fiind concentrată pe Rhys și Feyre și nu m-am putut distrage de la ei.

Atunci când am aflat că Sarah îi va dedica o carte Nestei, am fost destul de intrigată, dar și curioasă. În asociere cu Cassian, eram sigură că artificii vor exploda. Ei oricum au avut câteva interacțiuni care au dat de înțeles mai multe lucruri, așa că era normal să ne lămurească până la urmă în „Regatul flăcărilor argintii”.

Dacă îți place recenzia cărții REGATUL FLĂCĂRILOR ARGINTII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Sarah J. Maas

Ce fel de cuplu sunt Nesta și Cassian? 

Înainte de a lămuri acest lucru, consider că nici ei nu au prea știut dela început cum stau lucrurile în ceea ce îi privește. Deși mulți consideră că Nesta a fost nevoită să pună un scut pentru a-i înlătura pe toți din calea ei, Nesta cred că a fost unul dintre cele mai sincere personaje.

A fost mereu onestă cu cei din jur, chiar dacă adevărul a durut și a spus mereu lucrurilor pe nume. Dacă Feyre a fost mereu diplomată și Eileen naivă, Nesta a compensat și a oferit acea duritate în trio-ul lor. Atunci când a devenit Fae, totul s-a schimbat pentru ea și exteriorul ei a devenit și mai dur, întrând într-o lume pe care nu și-o dorea.

Asocierea ei cu Cassian a venit tot că o pedeapsă, deoarece Nesta avea nevoie de disciplină pentru a se acceptași pentru a înțelege care este realitatea ei de acum înainte. Ritmul de viață desfrânat trebuia să plece, așa că disciplina și lupta aveau rolul de a o tranforma în altă persoană. Teoretic… 🙂 Acum începe chinul pentru Cassian, pentru că trebuie să gestioneze o Nesta sălbatica, care încearcă cu toate puterile să se poarte urat, să contrazică și să enerveze.

Uneori și răbdarea lui Cassian a mai cedat, dar consider că scenele au fost chiar amuzante și încărcate cu acea electricitate specifică lor.  În plus, Nesta ascunde o putere incredibilă care o va transforma într-o armă de temut dar și într-o armă dorită de dușmanii Regatului Nopții.

Regatul flăcărilor argintii își câștigă statutul de carte dedicată adulților cu o poveste de dragoste de un erotism ce explorează vulnerabilitatea și suferința. E o narațiune vibrantă, capabilă să ne amintească de ce iertarea este cel mai curajos act. – Entertainment Weekly

Aici cred că toată lumea este de acord cu mine și nu trebuie să dezbatem foarte mult. Mânați de o chimie magnifică și de o tensiune sexuală care depășește bornele normalului, Nesta și Cassian au mizat foarte mult pe această legătură, fără să existe și altceva la mijloc.

Cel puțin asta s-a întâmplat în prima jumătate a cărții, atunci când cei doi au luptat împotriva firii lor și au vrut să disimuleze. Nesta l-a scos pe Cassian din minți și probabil și această agresivitate l-a făcut pe săracul Ilirian să își arate o parte mai agresivă. Scenele lor au fost +18 de fiecare dată și ca număr, pot spune că au depășit toată trilogia ACOTAR.

Cred că Sarah a avut foarță multă inspirație în „Regatul flăcărilor argintii”  și a ținut neapărat să le aștearnă pe toate pe hârtie, pentru același cuplu. Uneori mi s-a părut cam mult… În plus, ea a vrut clar să facă o delimitare între cupluri și să le deosebească, atât prin anumite trăsături de caracter, cât și printr-o dinamică diferită.

Evoluția Nestei

În mâinile lui Cassian, Nesta o să devină o luptătoare, deși drumul a fost pavat cu multe dificultăți. Lipsa de pregătire, condiția ei fizică, dar și încăpățânarea iesita din comun au făcut misiunea lui Cassian GREA. Însă, Nesta a avut esența unei luptătoare și determinarea a ajutat-o să își descopere potențialul și să își dea seama ce dorește să devină într-o lume pe care nu și-a dorit-o.

Mi-a plăcut transformarea ei, nu a fost forțată, a avut nevoie de timp și a venit firesc, odată cu anumite întâmplări care au forțat-o pe Nesta să își îmbrățișeze potențialul. Și în afară de acest potențial neexplorat al Nestei, mi-a plăcut ideea de egalitate pe care autoarea a insuflat-o între cei doi în „Regatul flăcărilor argintii”  și cum a încercat să îi ridice în mod egal. Au fost mereu unul alături de celălalt și amândoi au evoluat foarte frumos, producând spre a doua jumătate a cărții, scene de o mare intensitate și sensibilitate.

Așa că, dacă nu ați citit încă seria ACOTAR vă recomand din suflet să o faceți și după aceea trebuie neapărat să continuați aventura cu cartea dedicată Nestei și lui Cassian. Este o carte destul de groasă, însă se citește repede și este plină de scene incitante, dinamice, care o să vă lase cu gura căscată. Și da, nu uitați și de scenele romantice, sunt și ele din belșug.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA REGATUL FLĂCĂRILOR ARGINTII CU REDUCERE DE PE:

Titlu: REGATUL FLĂCĂRILOR ARGINTII
Autor: Sarah J. Maas
An apariție : 2021
Editura: RAO
Nr. Pagini: 760
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1975

Alte recenzii de la Sarah J. Maas :

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 6 ani, 10 luni, 8 zile și a scris până acum 539 articole. Se află pe poziția 4 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments