🔥 CARTEA REGATUL UMBRELOR (PREDESTINAȚI #2) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

regatul-umbrelor-josephine-angelini

Regatul umbrelor a fost așa cum m-am așteptat: mai bun decât Predestinați, mai concis și cu mai multe informații decât am fi capabili să absorbim. Josephine Angelini a venit cu un roman mai bun, sondând și mai mult în legendele zeilor din Olimp și îmbrăcându-le evoluția în ”straie de sărbătoare”.

Scionii sunt mai puternici în acest al doilea volum al seriei Predestinați, mai atenți la acțiunile întreprinse și cu o înclinarea mai atentă la poveștile trecutului, hotărâți să nu mai lase soarta să le ghideze pașii. Finalul din Predestinați i-a lăsat pe toți, scioni și oameni deopotrivă, oripilați și anesteziați de veștile menite să le răstoarne existența și așa precară.

Helen și Lucas vor încerca să-și înfrâneze, ba chiar să stopeze sentimentele puternice ce le-au acaparat inima. La urma urmei sunt veri primari și oricât de dureros ar fi adevărul, vinovăția resimțită la fiecare privire plină de iubire aruncată unul celuilalt este cu mult mai mare decât orice amăgire de moment. Se vor evita pe cât va fi posibil, își vor frânge inima unul celuilalt, dar vor continua să tânjească după o iubire ce le este interzisă.

Lucas va apela la furie și ură pentru a o îndepărta pe Helen de el, descoperind în același timp și întunericul pe care-l ținea ascuns în sinea lui. Se va lăsa acaparat de acest întuneric și va descoperi puteri nebănuite. Puteri care-l vor ajuta să o supravegheze pe Helen din umbră, acesta fiind singurul mod de a nu se lăsa înfrânt de soarta potrivnică și amăgindu-se că măcar Helen va găsi fericirea.

Helen va apela la capacitatea ei de Pogorâtoare și va transforma Lumea de Dincolo într-un fel de refugiu. O izolare ce-i va fi îndulcită de apariția lui Orion, ce în ciuda faptului că aparține atât de casa Romană cât și de cea Ateniană, este un proscris pentru amândouă. Împreună vor găsi sinceritatea și căldura cuiva cu care poți împărtăși secrete și amintiri, dar vor fi și buni aliați în căutarea unei căi de salvare a scionilor.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Josephine Angelini.

Cassandra va fi și mai acaparată de menirea sa de Oracol și în ciuda faptului că nimeni nu poate să o scape de povara ce-i apasă pe umeri, va găsi oameni mereu prezenți, gata să-i ușureze, măcar la nivel iluzoriu, crunta soartă. Claire și Matt nu vor fi doar niște simpli oameni, ci acei prieteni pe care te poți baza să se arunce chiar și în foc pentru tine. Împreună vor lua la studiat fiecare fărâmă din trecut care-i poate ajuta să scape de Furii și vor încerca să o apere atât pe Helen cât și întreaga omenirea, de un posibil război.

Însă nimic nu este ușor când vine vorba de zei. Helen, invincibila, nu se va confrunta doar cu o inimă frântă ci și cu senzația unei vieți perisabile. Să călătorești în fiecare seară pe tărâmurile serbede din Lumea de Dincolo nu se poate lăsa fără consecințe, drept dovadă că invincibilitatea lui Helen se șterge treptat, moartea pândind-o din umbră.

Cum vor reuși să o salveze pe Helen? Dacă și ce cale vor găsi să oprească Furiile? Și cine va mai atenta la viețile micilor scioni?

Răspunsul la aceste întrebări se vor împleti armonios cu legende din Olimp, călătorii în lumea lui Hades și vizite în lumea viselor a lui Morfeu. Vom afla că Furiile nu sunt decât niște copii cărora Parcele le-au urzit o soartă de suferință continuă, niște surori prea mici și prea inocente ale căror inimă le-a fost umplută cu ură și ale căror amintiri sunt pline de crime și vrajbă.

Unii oameni nu erau făcuţi să trăiască fericiţi până la adânci bătrâneţi, indiferent de ceea ce simţeau unii pentru alţii. Hades şi Persefona erau un exemplu perfect în această privinţă. Hades îi spusese că el şi Persefona erau totul unul pentru celălalt, dar amândoi erau trişti. „Dragostea“ lor îi ţinea închişi ca într-o închisoare, unul dintre ei fiind pe jumătate mort când erau împreună, iar celălalt pe jumătate mort când erau despărţiţi.

Regatul umbrelor ne va face să ne amintim de ce uneori este bine să aplecăm urechea și la opiniile celor din jur, de ce unele lucruri nu pot fi înfăptuite de unul singur și mai ales de ce trebuie să acționăm doar când avem toate piesele de puzzle pe masă. Josephine Angelini se joacă cu zeii, dar lecțiile sunt pentru oameni și pentru ignoranța lor asupra lumii.

Fericirea era opusul unei închisori. Ea deschidea inimile în loc să le închidă şi să le condamne la izolare. Fericirea însemna eliberare – eliberarea de tristeţe, amărăciune şi ură…

🔥 CARTEA REGATUL UMBRELOR (PREDESTINAȚI #2) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Regatul Umbrelor (predestinați #2)
Autor: Josephine Angelini
An apariție : 2015
Editura: RAO
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 27.10.2016
Nota recenzorului: n/a

Diana Daniela Macovei
Autor: Diana Daniela Macovei
Diana Daniela e Erou Booknation.ro
Redactor de 1804 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei