Recenzie “Regina roșie” de Victoria Aveyard

Titlu: Regina Roșie
Autor: Victoria Aveyard
An apariție : 2016
Editura: Nemira
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Arina Mihaela
Publicată la 4.10.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

Țin minte că am achiziționat acest roman fără a știi prea multe despre acesta și am mers, în schimb, pe mâna cititorilor, care aveau niste păreri minunate despre cartea „Regina roșie ”, primul volum ce poartă însuși numele seriei scrise de Victoria Aveyard.

Bineînțeles, au mai fost situații în care mi s-au recomandat cărți care mi-au lăsat un gust amar după ce au fost lecturate, iar dezamăgirea se regăsea în sufletul meu, când mă gândeam la respectivele, însă titlul „ Regina roșie” nu face parte din categoria pe care am adus-o în discuție.

Mediul de viață în care trăiește Mare este împărțit în două lumi: cei de la curtea regală, ce au sânge argintiu și puteri supranaturale, cărora li se cuvine orice și cei de culoarea sângelui roșu, ce sunt adepții argintiilor, mereu puși pe al doilea loc, în fel și fel de situații.

Protagonista face parte din categoria roșiilor și-și cară în spate traiul modest și sărăcăcios, însă, ajunsă într-una din zile la curtea regală, unde i se oferă un post de servitoare, Mare descoperă că, deși culoarea sângelui său este roșu, ea posedă puteri supranaturale ce le aparițin doar argintiilor.

Supusă la minciuna de a împărtăși poporului că este o prințesa argintie pierdută, aceasta se va alia cu Rebelii, un grup de roșii ce-și doresc egalitate între cele două lumi în care Mare este prizonieră, furnizând informații importante din castel.

Orice pas greșit poate însemna moartea pentru rebeliune, dar când Mare se va întâlni cu înșelătoria, minciunile repetate și cel mai grav- cu trădarea. Nimic din ce conta înainte nu mai este valabil.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Victoria Aveyard .

Victoria Aveyard contemplă prin intermediul unor personaje ale unei ficțiuni o realitate gravă a ceea ce înseamnă omenirea și cum se manifestă aceasta când unele persoane sunt acolo unde toți vor sa fie, iar restul sunt subestimați și izolați de tot ceea ce înseamnă un trai decent.

Regina roșie indică revolta încărcată cu  dorința arzătoare a Rebelilor de a schimba ceva în bine și de a fi toți egali. Nimic din cele prezentate nu au fost prevăzute de argintii, care susțineau că puternicia le aparține și că nimeni nu îi poate învinge.

De asemenea, cartea arată unde se poate ajunge din cauza nedreptăților ce sunt prezente peste tot în această lume, nedreptăți ce au în vedere neglijența, purtarea rece sau ostilă, dar și diferențele în funcție de etnie, orientarea sexuală sau fel și fel de situații.

Pe parcursul cărții s-au regăsit scene tensionate, răsturnări imprevizibile de situație, acțiune cât cuprinde, suspans și chiar și puțin romance, iar bogăția de “ingrediente” cu care Regina roșie a fost concepută și mai târziu creată este ceva de lăudat.

Conform informațiilor de mai sus, îmi susțin în continuare punctul de vedere, recomandând cu mare sinceritate acest preafrumos roman pe care cred că-l veți îndrăgi, așa cum și o fac!

Aspecte Pozitive:

Thriller-ul fascinant pe care autoarea îl prezintă este plin de suspans, de imprevizibil și de acțiune.

Aspecte Negative:

Ipocriziile și capriciile unor personaje nu puteau trece cu vederea de niciun cititor.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.