Recenzie: “Rivali” de Penelope Douglas

de | iun. 8, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA RIVALI ARE REDUCERE PE:

 


Trebuie să ai ceva ce să iubești. Ceva pentru care să te lupți ca viața ta să devină un scop, nu o meserie. Să aibă un rost.


 

Rivali de Penelope Douglas este un roman fascinant, care te binedispune, te ține în priză, te amuză și te enervează în același timp. O poveste de dragoste cu năbădăi, cu provocări si tachinări, de genul dezbracă-te – îmbracă-te.

Secretele sunt cele care dau suspansul, creează emoții, nervi și așteptarea finalului cu sufletul la gură. Vine, pleacă, îi spune, nu-i spune, o sărută, îl respinge?

Când lucrurile care se petrec în mintea a doi oameni nu se discută la timp sau deloc, fiecare interpretează după bunul său plac. Acest lucru naște discuții și contradicții și o poftă nebună de răzbunare. Dar pe ce, sau pe cine te răzbuni de fapt, pe partener sau pe tine însăți?


— Aveam doar şaisprezece ani şi eram prea proastă ca să te împiedic să pui mâna pe mine, s-a răstit ea. Habar n-am avut că existau periuţe de dinţi mai grozave decât eşti tu. Şi m-am culcat cu tipi mai buni decât tine în ultimii doi ani, aşa că fii sigur că uşa va fi încuiată de acum înainte.


Iubirea este mistuitoare, pasională și distrugătoare. Scoate la iveală tot ce are omul mai bun și mai rău, din arsenal. Cu doi ani în urmă, Fallon și fratele ei vitreg Madoc au început o joacă orgolioasă de copii, sfârșind prin a se îndrăgosti iremediabil unul de celălalt. Viața i-a despărțit timp de doi ani, fără ca ei să aibă habar de lucrurile care s-au întâmplat cu adevărat pe la spatele lor.

Mama lui Fallon era o arivistă, care s-a măritat cu tatăl lui Madoc pentru statut și bani, evident. Îi plceau bărbații bogați și tineri, neinteresând-o decât propriile interese, capabilă să sacrifice chiar și fericirea fiicei sale, pentru ambițiile ei nemăsurate. Tatăl lui Madoc era un avocat de succes, cu o carieră prosperă. Nu era o persoană rea, doar ușor influențabil și absent din propria familie, total pe dinafară cu evenimentele care se întâmplau la el în casă.

În perioada în care a stat la internat, Fallon și-a pregătit din umbră răzbunarea pentru Madoc, crezând că el este cel vinovat pentru plecarea ei bruscă. Madoc, la rândul său, era nervos și iritat pentru faptul că Fallon l-a acuzat de viol și a hotărât să se îndepărteze de el, fără nicio discuție în prealabil. Viața lui în ultimii ani fusese constituită din petreceri, băutură și femei.

Perioada în care au fost despărțiți nu a fost benefică pentru niciunul din protagoniști, ura și resentimentele au crescut în inimile lor și reântâlnirea a fost dură și incendiară. Apariția lui Fallon din nou în viața lui l-a luat prin surprindere, dar a și scos la iveală toate sentimentele ascunse într-un colț al inimii.


— Crezi că acum te-aş mai atinge? Ştii cum obişnuiam să-ţi spun? Păsărica-din-dotare. Erai în zonă când aveam nevoie să mă eliberez de presiune, Fallon.


Surprinzător și plăcut în același timp la această poveste este maturizarea celor doi protagoniști, în perioada în care au stat departe unul de celălalt. Deși s-au încărcat cu o tonă de emoții negative, acestea se transformă în momentul în care încep să dea cărțile pe față. Datorită pasiunii și autenticității sentimentelor care îi leagă, reușesc să repare bucățile rupte din trecutul lor, să reînvie și să vindece durerea care le pusese stăpânire pe destin.

Răzbunarea se naște în urma dezvoltării orgoliului celui în cauză. Este un microb care se răspândește repede și nimicește tot în calea lui. Dar în loc de satisfacție, cel care se răzbună rămâne cu un gust amar și cu o cenușă în urma nimicirii. Sentimentul de răzbunare nu este benefic nici organismului, nici psihicului. Este doar o stare temporară de euforie, care te poartă pe urmele unui succes iluzoriu, doar ca să te transforme într-o persoană rece și fără suflet. 

Cartea Rivali ne prezintă o iubire fragilă, influențată de orgoliile și ambițiile persoanelor din jur. Dar ce faci când ești pus într-o astfel de situație? Crezi în ce spun alții despre tine și te lași călcat în picioare, sau asculți de ce-ți spune inima și lupți contra tuturor? Atunci când iubești, nimeni și nimic nu merită atenția ta. Cu o singură excepție: persoana pe care o iubești.

Ți-a plăcut recenzia cărții RIVALI?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Penelope Douglas

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA RIVALI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Rivali
Autor: Penelope Douglas
An apariție : 2015
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 8.06.2019
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 249

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Frânturi din ea” de KARIN SLAUGHTER

Recenzie „Frânturi din ea” de KARIN SLAUGHTER

După o perioadă destul de urâtă, am reușit să îmi setez din nou prioritățile și să revin la zi cu cititul, pentru că aveam multe cărți începute, însă neterminate. Mi-am propus să nu las cărți neterminate, pentru că fiecare merită timpul nostru și aceasta este părerea...

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Vi s-a întâmplat vreodată să citiți o carte de care nu puteți să vă desprindeți? Și deși acea carte are unele pasaje care va enervează puțin, voi tot o citiți pentru că vă oferă un vibe addictive? Exact așa mi s-a întâmplat mie cu această serie, pe care am terminat-o...

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Buna cartea, cititori, oriunde v-aţi afla! Oameni la pescuit Nu asta suntem toţi la un moment dat? Oameni care pescuim. Vise. Dorinţe. Mici sau mari. Şi oameni. Îi pescuim pentru că îi vrem lânga noi. Îi pescuim conştient sau mai puţin conştient. Ce se întâmplă însă,...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Dobrescu este redactor Booknation.ro de 1278 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 1 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dobrescu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments