Recenzie „S-a întâmplat noaptea” de Marc Levy

de | sept. 30, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA S-A ÎNTÂMPLAT NOAPTEA ARE REDUCERE PE:

Marc Levy se găsește cu o frecvență covârșitoare în biblioteca mea, fiind cred că singului autor francez pe care îl citesc. Recunosc, la început am fost foarte reticență, pentru că nu eram foarte dedicată literaturii franceze și nu am citit recenzii foarte bune, așa că am strâmbat puțin din nas. Însă Marc Levy este cu totul și cu totul altceva, un autor deosebit, care pune accent pe elemente de ficțiune și le îmbină cu cele din viața reală, creionând un stil aparte și foarte frumos. Un vizionar prin definiție, Levy trăiește pentru cititorii lui și mereu parcă încearcă să inoveze, să se reinventeze, aducând câteva elemente în plus, dar insistând să își păstreze stilul care l-a consacrat.

„C’est arrivé la nuit” sau „S-a întâmplat noaptea” este ultima sa carte apărută și pot spune că a fost o lectură diferită, cu un subiect care nu m-ar fi dus cu gândul imediat la Levy și la stilul său. Ne aflăm într-o lume în care tehnologia primează și în care oamenii deștepți, cu multe skill-uri în acest domeniu pot face diferența între bine și rău. Este prima carte dintr-o serie de 9, așa că să nu aveți pretenția ca totul să fie înțeles din prima, pentru că o dureze destul de mult până când toate piesele din puzzle o să aibă sens.

Sunt în afara legii.
Dar acționează de partea binelui.
Sunt prieteni și își împărtășesc secretele.
Cu toate acestea, nu s-au întâlnit niciodată.
Până când…S-a întâmplat noaptea
O cursă nebună și înfricoșătoare pe străzile din Oslo, Madrid, Paris, Tel Aviv, Istanbul și Londra.
Și un pariu periculos: lupta împotriva josniciei din lume.

Dacă îți place recenzia cărții S-A ÎNTÂMPLAT NOAPTEA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Marc Levy

Povestea are în centru 9 oameni, fiecare fiind agenți dublii. Această idee de dualitate este un element pe care Marc nu l-a mai încercat și am fost foarte curioasă să văd până unde dorește să meargă cu acest experiment. Revenind – agenți dublii, ziua oameni obișnuiți, noaptea agenți speciali, hackeri cu experiență, uniți de un scop comun. Sunt un fel de justițiari, mânați doar de intenții bune și de dorința de a vedea lumea mai curată de oameni urați, care vor să facă rău. Mi-a plăcut foarte mult cum Marc m-a luat de mână și m-a plimbat prin foarte multe orașe, explorând culturi noi și aducând multă bucurie în sufletul meu. Îmi place această nouă abordare, cred că are potențial și sper ca pe măsură ce seria se va completa, să încerce să găsească minusurile în scrierea lui și să le îmbunătățească.

Chiar dacă sunt atât de multe personaje, fiecare are legătură între ele și sunt sigură că la un moment dat, totul o să facă un mare click, astfel să pot înțelege mai bine ansamblul în care Marc a vrut să plaseze acțiunea. În plus, autorul s-a putut detașa de stilul său romantic și a abordat o manieră mai dură, cu elemente tragice și foarte multe răsturnări de situație. Un minus a fost modul în care a creionat personajele, însă nu îmi este încă foarte clar dacă este din cauza lui Marc, sau din cauza că vorbim despre o serie și informațiile ne sunt livrate încet, încet. De aceea rating-ul a fost mai mic, pentru că aici consider că nu am primit ceea ce am vrut.

Chiar dacă nu a fost o lectură de 5 stele, ci mai degrabă de 3/3.5, este o schimbare și eu apreciez autorii care ies din stilul care i-a consacrat și încearcă ceva nou, în speranța de a mulțumi cititorii și de a-i scoate din monotonie. Repet, încă nu mă pot pronunța 100%, Marc mai are timp să îmbunătățească, să se gândească la un plot mai elaborat și evident, să ne surprindă frumos prin întâmplările pline de suspans ce vor urma.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA S-A ÎNTÂMPLAT NOAPTEA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: S-A ÎNTÂMPLAT NOAPTEA
Autor: Marc Levy
An apariție : 2021
Editura: TREI
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 528

Alte recenzii de la Marc Levy :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2195 zile și a scris până acum 501 articole. Se află pe poziția 2 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments