Recenzie ”Să iau cuvintele cu mine” de Mariana Gorczyca

Titlu: Să Iau Cuvintele Cu Mine
Autor: Mariana Gorczyca
An apariție : 2016
Editura: TracusArte
Nr. Pagini: 156
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 27.10.2016
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA SĂ IAU CUVINTELE CU MINE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Șapte povestiri smulse din cele șapte zile ale săptămânii, alcătuind picături de clipe din oceanul nemărginirii, aceasta este esența cărții Marianei Gorczyca, intitulată ”Să iau cuvintele cu mine”, publicată anul acesta la editura TracusArte.

sa-iau-cuvintele-cu-mine-1

Sunt secunde care mă duc cu gândul la clipele ancestrale ale lui Stefan Zweig, păstrând totuși proporțiile, bineînțeles.

 Da, cele șapte povești ale autoarei alcătuiesc impetuoase castele de clipe, trăite de fiecare personaj într-un ritm propriu, cu rătăciri și regăsiri, cu calități și defecte, prizonieri între minus și plus, trăindu-și viața prăfuită cu o precauție absurdă de colbul conjugării, pe care adeseori îndrăznesc să o uite într-un cotlon al trăirilor de moment.

Într-un anume fel este o filosofie a non-filosofiei, o împletitură de trăiri crescute la sânul iluziilor pe care unii îndrăznesc să le numească speranțe.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Mariana Gorczyca.

Într-un amestec de cosmopolitism descritptivist, în care autoarea inserează cuvinte și expresii din alte limbi, fără a dăuna în vreun fel omogenității textului, Mariana Gorczyca ne poartă între Nord și Sud, Între aurora boreală și nesfârșitele dune de nisip, într-o spirală a trăirii facile ce strecoară în sufletele cititorilor adevărați o altfel de atmosferă, plăcută, molcomă, mestecată pe îndelete.

O carte bună!

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA SĂ IAU CUVINTELE CU MINE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Clipele se adună într-un ciorchine al eternității.

Aspecte Negative:

Poveștile nu au un final concret.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.