🔥 CARTEA SĂ-ȚI UCIZI TATĂL ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

“Să-ți ucizi tatăl” este cel de-al douăzecilea roman scris de belgiana Amelie Nothomb și apărut inițial în anul 2011. De obicei scriitoarea crează povești ciudate. Și nici de data asta nu s-a dezis de la stilul ei. De la celebra Amelie Nothomb am mai citit și scrierea “Sabotaj din iubire”.

Prin intermediul romanului “Să-ți ucizi tatăl” autoarea ne introduce în universul magiei cu ajutorul a două figuri

Ea ni-i prezintă pe magul celebru Norman Terence. Și pe adolescentul Joe Whip, un mare pasionat de cărți de joc și trucuri de magie. Băiatul este abandonat de părinții săi naturali. Între timp caută un mentor care să-l ajute să-și vadă împlinit visul de a deveni magician. La început Norman îl va lua sub aripa sa doar pentru că își dă seama de talentul băiatului. Însă pe parcurs îi va deveni un adevărat tată adoptiv.

Ciudat totuși la relația lor este rivalitatea dintre cei doi, de îndată ce publicul îl va observa și aplauda pe Joe. Între cei doi, nu există doar gelozie, ci și fascinație. Ambii fiind la fel de atrași în acest joc. Cu toate acestea, existența Christinei, o jongleră seducătoare care este într-o relație cu magul renumit, îl va face pe Joe să-l urască și mai tare pe Norman.

Pe lângă jocul de seducție pe care îl exercită în fața femeii, adolescentul dorește din tot sufletul să devină mai bun în domeniul magiei

Mai bun chiar decât maestrul și tatăl său adoptiv. Și ce e mai rău e că tânărul nu se dă în lături de la a învăța să trișeze la jocurile de noroc, pentru a face din ce în ce mai mulți bani.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Amelie Nothomb.

Oricât ai dori să-l înțelegi pe Joe, acesta este un ciudat care parcă nu știe să fie recunoscător pentru familia sa adoptivă. Dar și pentru toată libertatea și învățătura primită de la aceasta. Fiecare experiență din dezvoltarea sa ajunge să îl maturizeze. Dar îl și îndepărtează de Norman și Christina. Iar acestora chiar ajunge să le pară rău după fiul lor așa zis adoptiv de care au ajuns să se atașeze enorm.

Pentru Norman, Joe a devenit ca un adevărat fiu. Dar se pare că pentru Joe nimic nu e de ajuns. Iar finalul romanului “Să-ți ucizi tatăl” de Amelie Nothomb va duce la rezolvarea conflictului. Dar trebuie să citești chiar tu cartea pentru a vedea în ce mod imprevizibil și bizar se termină toată povestea.

🔥 CARTEA SĂ-ȚI UCIZI TATĂL ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Să-ți Ucizi Tatăl
Autor: Amelie Nothomb
An apariție : 2012
Editura: Polirom
Nr. Pagini: 160
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 23.11.2019
Nota recenzorului: 7/10
Avatar
Autor: Oana Maria Stefan
Oana Maria e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 479 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Maria Stefan