Recenzie ”Sapiens. Scurtă istorie a omenirii” de Yuval Noah Harari

de | iul. 23, 2020 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SAPIENS. SCURTĂ ISTORIE A OMENIRII ARE REDUCERE PE:

Pot spune că „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii” de Yuval Noah Harari este cartea care mi-a deschis apetitul pentru non-ficțiune. Îndrăgostită de literatura clasică, mereu am îndepărtat din sfera mea de interes tot ceea ce avea lacune de exprimări lirice.

Ușor sceptică, am început cartea pe care, în final, am savurat-o. Pot spune doar atât despre ea: mai vreau!

Când citești Sapiens ai senzația că te uiți la un documentar pe Discovery Channel. Ai atât de multe informații încât nu știi pe care să le notezi, ce să reții, ce să contrazici și ce să iei ca atare.

Cu siguranță nu este genul de carte pe care o citești cum trece gâsca prin apă. Ea are nevoie de timp pentru ca informația să stea la marinat, să fie asimilată și acceptată. De ce spun acceptată? Pentru că s-ar putea ca în momentul în care auzi că omul a fost sclavul grâului, că înainte familia nu era monogamă, că proprietatea privată în ceea ce privește partenerul de cuplu și copiii era practic inexistentă, s-ar putea să ai un blocaj psihologic.

Dacă îți place recenzia cărții SAPIENS. SCURTĂ ISTORIE A OMENIRII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Yuval Noah Harari

Cartea aceasta are un gust dulce-amar. E genială pentru că îți pune pe tavă foarte multe informații utile, însă arată și fața umanității care, adesea, nu se află într-o lumină favorabilă. Deși eram deja conștientă de acest aspect, m-a întristat să îmi fie concretizat faptul că am distrus tot ceea ce ne-a stat în cale. Oriunde au pășit oameni au pierit alte viețuitoare.

Ne-am făcut un obicei în a fi ucigași în serie ecologici și pare-mi-se că ne simțim bine în postura asta. Ne-am câștigat titlul de stăpâni ai pământului, dar avem sufletele pătate de dezastrele pe care le-am lăsat  în urma noastră.

Noi, cei din prezent, suntem suma a tot ceea ce au făcut strămoșii noștri. Ei au fost cauza, iar noi suportăm efectele și, totodată, noi vom fi cauza a ceea ce va urma.

Pentru a trage linie, mi-a plăcut Sapines. Este genul de carte pe care dacă nu ai citit-o ar trebui să o faci. Touși, ia-ți timpul necesar pentru a înțelege și accepta ceea ce oferă, pentru că te asigur că unele informații te vor face să privești oamenii altfel.

Îți mai spun o informație pe care eu am găsit-o interesantă și mă opresc aici. Câinele a fost domesticit cu circa 15.000 de ani în urmă, cine ar fi crezut?

Gata… tac și te las pe tine să descoperi restul, dacă alegi să citești cartea.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SAPIENS. SCURTĂ ISTORIE A OMENIRII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: SAPIENS. SCURTĂ ISTORIE A OMENIRII
Autor: Yuval Noah Harari
An apariție : 2018
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 265

Alte recenzii de la Yuval Noah Harari:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Roxana-Elena Ciobanu este redactor Booknation.ro de 869 zile și a scris până acum 10 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Roxana-Elena Ciobanu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments