Recenzie „Scarface, regele gangsterilor” de Armitage Trail

de | nov. 24, 2017 | Beletristică, Literatura Universală, Mister, Recenzii cărți

Relativ o ucronie, Scarface, regele gansterilor scrisă de Armitage Trail, este o carte ce ne spune povestea unui băiat plecat din mahal și ajuns sus de tot, pe prima treaptă a mafiei din Chicago.

Ca să ai succes în ceva, trebuie să pui pasiune și să începi de mic. Așa se gândea și Tony Guarino, băiat de cartier de prin Chicago. În ciuda faptului că fratele său era polițist, Tony se ocupa de mici găinării prin cartier, cocheta cu mafia dar la un nivel micuț.

O femeie îl face să devină mafiot cu acte în regulă, fiindcă ucide pentru ea. Îi ucide iubitul, mafiot notoriu ca să o poată avea. Asta face aerul cam fierbinte pentru el și uite așa este nevoit să dispară. Pleacă în război unde face o treabă foarte bună.

Când se întoarce, nimeni nu-l mai cunoaște. Are fața crestată de o cicatrice căpătată în război. Băiat deștept s-a întors și cu niște capital din război, câștigat în mod „cinstit”. Dar neștiind să facă altceva și neavând nici chef, s-a apucat de treabă, să lucreze din nou cu mafia. A început de jos, fiind șofer pe timpul prohibiției.

Calitățile sale de pistolar+loialitatea și ideile îl duc însă mai sus, spre topuri. Dar nu este însă singurul înfometat, și alți „oameni de afaceri” vor felie.

#ochiul critic

Este o carte despre mafie și activitățile ei. Având în vedere că acțiunea cam are loc în timpul prohibiției, personajul principal pare să fie Al Capone, poreclit la rândul său Scarface. Ca și celălalt autor din cartea „Al Capone sau Scorpionul Roșu” și Armitage Trail creează un Scarface de la zero. Se alege cu un trecut, cu o copilărie, cu o familie șamd.

Este drăguță, genul de carte relaxanta pe care o citești rapid. N-are deloc vreo intrigă așa complexă gen Tăcerea mieilor, cam jumătate din carte te prinzi rapid ce se va întâmpla. Cu toate astea dacă ai chef de o carte pe care s-o citești repede și ușor fără să te solicite prea mult atunci se merită.

Titlu: SCARFACE REGELE GANGSTERILOR
Autor: Armitage Trail
An apariție : 1990
Editura: ROMFEL
Nr. Pagini: 186
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1712

Alte recenzii de la Armitage Trail:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Infra Sun a fost redactor Booknation.ro și a scris 17 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Infra Sun aici. Infra Sun are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments