Recenzie “Scarface, regele gangsterilor” de Armitage Trail

Titlu: Scarface Regele Gangsterilor
Autor: Armitage Trail
An apariție : 1990
Editura: ROMFEL
Nr. Pagini: 186
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Infra Sun
Publicată la 24.11.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA SCARFACE REGELE GANGSTERILOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Relativ o ucronie, Scarface, regele gansterilor scrisă de Armitage Trail, este o carte ce ne spune povestea unui băiat plecat din mahal și ajuns sus de tot, pe prima treaptă a mafiei din Chicago.

Ca să ai succes în ceva, trebuie să pui pasiune și să începi de mic. Așa se gândea și Tony Guarino, băiat de cartier de prin Chicago. În ciuda faptului că fratele său era polițist, Tony se ocupa de mici găinării prin cartier, cocheta cu mafia dar la un nivel micuț.

O femeie îl face să devină mafiot cu acte în regulă, fiindcă ucide pentru ea. Îi ucide iubitul, mafiot notoriu ca să o poată avea. Asta face aerul cam fierbinte pentru el și uite așa este nevoit să dispară. Pleacă în război unde face o treabă foarte bună.

Când se întoarce, nimeni nu-l mai cunoaște. Are fața crestată de o cicatrice căpătată în război. Băiat deștept s-a întors și cu niște capital din război, câștigat în mod “cinstit”. Dar neștiind să facă altceva și neavând nici chef, s-a apucat de treabă, să lucreze din nou cu mafia. A început de jos, fiind șofer pe timpul prohibiției.

Calitățile sale de pistolar+loialitatea și ideile îl duc însă mai sus, spre topuri. Dar nu este însă singurul înfometat, și alți “oameni de afaceri” vor felie.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Armitage Trail.

#ochiul critic

Este o carte despre mafie și activitățile ei. Având în vedere că acțiunea cam are loc în timpul prohibiției, personajul principal pare să fie Al Capone, poreclit la rândul său Scarface. Ca și celălalt autor din cartea “Al Capone sau Scorpionul Roșu” și Armitage Trail creează un Scarface de la zero. Se alege cu un trecut, cu o copilărie, cu o familie șamd.

Este drăguță, genul de carte relaxanta pe care o citești rapid. N-are deloc vreo intrigă așa complexă gen Tăcerea mieilor, cam jumătate din carte te prinzi rapid ce se va întâmpla. Cu toate astea dacă ai chef de o carte pe care s-o citești repede și ușor fără să te solicite prea mult atunci se merită.

🔥 CARTEA SCARFACE REGELE GANGSTERILOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Article Tags

POST A COMMENT.