Recenzie „Scrisori către Vera” de Vladimir Nabokov

de | iun. 15, 2021 | Beletristică, Biografii, Jurnale, Literatura Universală, Memorii, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA SCRISORI CĂTRE VERA ARE REDUCERE PE:

Dragostea se manifestă diferit. Unii o preferă liniștită și caldă, alții cu foc și pară. Mai sunt și cei nostalgici, care, ori de câte ori au ocazia, își țin partenera/ul de mână până la adânci bătrâneți. Bine ați venit în intimitatea scriitorului care a cutremurat literatura cu cele mai incomode cărți din istoria literaturii universale.

Prin ce este special acest Jurnal, vă divulg secretul imediat!

Noi ne scriem mesaje zilnic, cu „Bună dimineața” și „Te iubesc” la copy-paste. Tare de mult, au existat așa „dinozauri” care își scriau scrisori, cu penița și cerneala, care se îmbiba atât de mult în piele, încât devenea semnul distinctiv a celor care își dedică viața Cuvântului. Vladimir Nabokov a fost unul din acei preistorici al sms-ului din zilele noastre. El scria scrisori către soția lui, Vera. De la idei simple legate de anotimp sau situații amuzante, până la grijă și dor înșirate pe câteva pagini.

În fiecare răvaș, Nabokov se adresează cu diminutive diferite sau cuvinte de alint, ceea ce denotă atenția pentru a nu se repeta, voia să fie unic de fiecare dată. Distanța și gândul la familia sa l-au făcut să vrea să se împartă cu cele mai mici evenimente, or, cui să povestești micile nimicuri dacă nu sufletului care te iubește și te așteaptă.

Dacă îți place recenzia cărții SCRISORI CĂTRE VERA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Vladimir Nabokov

Perioada, în care au fost scrise aceste scrisori, este legată de imigrarea scriitorului, până a ajunge în America, în vremea tinereții, moment în care se conturează personalitatea lui.

Am citit cu mare plăcere scrisorile lui Nabokov, pentru că curiozitatea m-a făcut să vreau să descopăr de ce este atât de specială Vera, femeia care i-a fost alături mereu, în toate încercările vieții de familie și cele de autor celebru. Cui, dacă nu ei?

Datorită faptului că vorbesc limba autorului, am citit-o în rusă. Dar este și traducerea în română, și se găsește ușor prin librării. Am lecturat un altfel de Nabokov, unul care și-a lăsat penița de scriitor, și ne-a arătat inima unui bărbat care a iubit.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SCRISORI CĂTRE VERA CU REDUCERE DE PE:

Titlu: SCRISORI CĂTRE VERA
Autor: Vladimir Nabokov
An apariție : 2016
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 744
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1375

Alte recenzii de la Vladimir Nabokov:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 2 ani, 8 luni, 24 zile și a scris până acum 162 articole. Se află pe poziția 8 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments