Recenzie “Secretele prințesei de Cadigan și alte studii despre femei” de Honoré de Balzac

by | Sep 26, 2017 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SECRETELE PRINȚESEI DE CADIGAN ȘI ALTE STUDII DESPRE FEMEI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Să vrei să știi despre femei și secrete, despre veacul al XIX-lea, despre Bazlac

Scriitor clasic, citit de iubitori de lectură din toată lumea, Balzac devine personaj reflector în Secretele prințesei de Cadigan și alte studii despre femei.

Printre prințese, curtezane, duci, oameni de seamă ai statului se numără și prințesa de Cadignan care este considerată a fi ,,cea mai mare actriță a epocii noastre”.

Printre furtuni politice, picături de iubire asemenea celor de rouă, printre vicleșuguri și promisiuni deșarte ale epocii, prințesa își trăiește într-un mod zguduitor și zgomotos câțiva ani din viață. Urmând să-și transforme existența într-o iluzie a femeii trecute de 40 de ani, când drumurile vieții se închid, iar iubirea devine un subiect tabu.

Dacă v-ați întrebat vreodată ,,Oare ce își doresc femeile? ’’, ei bine Balzac răspunde : ,,…să fie amuzate, înțelese și adorate”.  Cartea cu ale sale povești de femei schimbă percepția asupra femeii epoci trecute, unde vârsta nu împiedică o curtezana să se facă adorată de un tânăr principe, dar principiile societății împiedică fericirea oamenilor.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Honoré de Balzac

Cum poate o femeie să își crească copilul și să trezească o pasiune tinereasca, proaspătă în inima unui june prim? Balzac dezminte mitul femeii trecute de 40 de ani care trebuie să se concentreze asupra educației și viitorului copilului său, creionând o doamnă rafinată, atenta la spuse, gentilă, cu chip de înger, dar inima înghețată, cu gesturi exacte, și cu urechea aplecată la impresiile create de și pentru societate.

Cartea este de o ,,luciditate demonică’’, de o franchețe și de o sensibilitate aparte, specifice stilului balzacian.

Pe cât înaintezi cu lectura pe atât vă veți pune mai multe întrebări, iar finalul deschis, în opinia mea, sporește sfârșitul sau începutul iubirii prințesei de Cadignan.
,,Acesta să fie deznodământul? Da, pentru oamenii inteligenți, nu, pentru cei care vor să știe totul.’’

🔥 CARTEA SECRETELE PRINȚESEI DE CADIGAN ȘI ALTE STUDII DESPRE FEMEI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Secretele Prințesei De Cadigan și Alte Studii Despre Femei
Autor: Honoré de Balzac
An apariție : 2017
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 249
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 26.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Dacă un cititor spune că nu a auzit de Sarah J. Maas, a terminat orice discuție cu mine. Cred că această autoare este de referință pentru YA și poveștile de dragoste cu un twist de fantasy, fiind extrem de pricepută în creionarea unei intrigi spectaculoase cu...

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Prietenia mea cu Maggie Stiefvater este veche și am apreciat-o întotdeauna. M-a fermecat cu seria "Lupii din Mercy Falls" pentru că am avut o perioadă destul de lungă în care devoram tot ce mi se părea că are legătură cu "Twilight". 🙂 Are un stil foarte lin, care te...

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

De multe ori aleg cărțile la pură întâmplare. Nu sunt adepta "aleg cartea după copertă" pentru că mi se pare o legătură greșită făcută între conținut și design, însă uneori mai cedez și spun că merge și așa. La fel am făcut și cu această carte și m-a convins faptul că...

Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1224 zile și a scris până acum 75 articole. Se află pe poziția 17 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments