🔥 CARTEA SECRETELE PRINȚESEI DE CADIGAN ȘI ALTE STUDII DESPRE FEMEI DE HONORÉ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Să vrei să știi despre femei și secrete, despre veacul al XIX-lea, despre Bazlac

Scriitor clasic, citit de iubitori de lectură din toată lumea, Balzac devine personaj reflector în Secretele prințesei de Cadigan și alte studii despre femei.

Printre prințese, curtezane, duci, oameni de seamă ai statului se numără și prințesa de Cadignan care este considerată a fi ,,cea mai mare actriță a epocii noastre”.

Printre furtuni politice, picături de iubire asemenea celor de rouă, printre vicleșuguri și promisiuni deșarte ale epocii, prințesa își trăiește într-un mod zguduitor și zgomotos câțiva ani din viață. Urmând să-și transforme existența într-o iluzie a femeii trecute de 40 de ani, când drumurile vieții se închid, iar iubirea devine un subiect tabu.

Dacă v-ați întrebat vreodată ,,Oare ce își doresc femeile? ’’, ei bine Balzac răspunde : ,,…să fie amuzate, înțelese și adorate”.  Cartea cu ale sale povești de femei schimbă percepția asupra femeii epoci trecute, unde vârsta nu împiedică o curtezana să se facă adorată de un tânăr principe, dar principiile societății împiedică fericirea oamenilor.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Honoré de Balzac.

Cum poate o femeie să își crească copilul și să trezească o pasiune tinereasca, proaspătă în inima unui june prim? Balzac dezminte mitul femeii trecute de 40 de ani care trebuie să se concentreze asupra educației și viitorului copilului său, creionând o doamnă rafinată, atenta la spuse, gentilă, cu chip de înger, dar inima înghețată, cu gesturi exacte, și cu urechea aplecată la impresiile create de și pentru societate.

Cartea este de o ,,luciditate demonică’’, de o franchețe și de o sensibilitate aparte, specifice stilului balzacian.

Pe cât înaintezi cu lectura pe atât vă veți pune mai multe întrebări, iar finalul deschis, în opinia mea, sporește sfârșitul sau începutul iubirii prințesei de Cadignan.
,,Acesta să fie deznodământul? Da, pentru oamenii inteligenți, nu, pentru cei care vor să știe totul.’’

🔥 CARTEA SECRETELE PRINȚESEI DE CADIGAN ȘI ALTE STUDII DESPRE FEMEI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Secretele Prințesei De Cadigan și Alte Studii Despre Femei
Autor: Honoré de Balzac
An apariție : 2017
Editura: Polirom
Nr. Pagini: 249
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 26.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Irina Fodor
Autor: Irina Fodor
Irina e Redactor Activ
Redactor de 1029 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Irina Fodor