Recenzie ”Sexus” de Henry Miller

by | Oct 7, 2017 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA SEXUS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Unul dintre cei mai controversați, dar și adulați scriitori americani, este Henry Miller, scriitorul carnal, care face din arta sexului un bun prilej de amestecare a instinctului primar cu bucolicul, trăind și retrăind între sinistroză și canonizare contorsionările unei lumi a desfrâului care nu are nevoie de justificări și pledoarii, între nuanțe de adrenalină revigorantă și nevoia de exorcizare a arzătoarelor conjugări lăuntrice pline de suculența nestăvilitei doleanțe de a cotropi și de a fi cotropit.

Cam despre asta este vorba în ” Sexus”, un roman cu nenumărate tente anarhice, fiecare pagină mustind sub entropismul boem al unor ani nebuni și aventuroși, în care diurnul este asuprit de nocturnul terifiant de viu și mesalinic.

Fără a fi o pildă gomorică, romanul ” Sexus” etalează dezbărarea de vechile prejudecăți, autorul încercând parcă o revitalizare a închistatei lumi literare, a artei în general, oscilând oarecum artistic și maiestuos între opulență și mizerie, între filantropism și mizantropism.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Henry Miller

Folosind duritatea limbajului licențios, lipsit de scrupule, Henry Miller, cu un stil viril, lovește la țintă cu îndemânarea unui pistolar texan din vechile filme alb-negru, nefăcând niciun rabat de la netrunchiata etalare a simțirii din spatele nenumăratelor măști purtate cu fățărnicie de încă închistata societate, purtându-ne narcotizant prin serpentinele autozeificării, a îndrăznelilor amețitoare și a turbulențelor clipelor de vizionarism exacerbat de viețuirea într-o lume labirintică, acolo unde absolut totul pare să fie posibil.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA SEXUS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Sexus
Autor: Henry Miller
An apariție : 2010
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 552
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 7.10.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Fiind prohibită o îndelungată vreme în America, totuși această carte este citită acum ” la vedere” , ba chiar discutată pe un tot deschis.

Aspecte Negative:

Prea gomoric.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Relația tumultoasă dintre Tessa și Hardin continuă și în cel de-al treilea volum al seriei After, După ce ne-am îndrăgostit. Acest volum și următorul sunt cele mai reușite din toată seria, după părerea mea. Drama se îmbină cu dragostea dintre protagoniști, iar...

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 1946 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments