Top 79 Cele mai vândute cărți din 2010

1. Piramida - Tom Martin

Nisipul timpului se apropie de sfarsit...  O cursa impotriva timpului si sfarsitului lumii.  Un eminent profesor de la Oxford este gasit mort in muntii din Peru, foarte aproape de Machu Picchu, cu toate acestea, autoritatile declara moartea lui o sinucidere. Tanara Catherine Donovan refuza sa creada verdictul dat, mai ales dupa ce primeste un mesaj cifrat, trimis chiar inainte de moatea expertului impreuna cu mai multe harti antice de o valoare inestimabila, caci una dintre ele pare a fi copia celebrei Piri Reis, care cartografiaza coasta de est a Americii de Sud, coasta de vest a Africii si coasta de nord a Antarcticii - pe vremea cand era un paradis tropical, inainte de a fi acoperita de gheata. Impreuna cu James Rutherford pornesc intr-o calatorie ce-i poarta din turnul din Oxford pana la minunile antice din Peru si Egipt.  Cu o organizatie din umbra pe urmele lor, Catherine si James trebuie sa dezlege misterul hartilor si prezicerile mayasilor.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

2. Romanii Vol.3: Titus, Martiriul Evreilor - Max Gallo

A supus poporul evreu si a distrus cetatea Ierusalimului pe care cu totii, odinioara, generali, regi si popoare, fie esuasera in incercarea lor de a o cuceri, fie renuntasera sa o mai cucereasca. Serenus, un cavaler roman, a fost martorul ultimelor zile ale lui Nero. Se aliaza cu Vespasius si Titus, succesorii acestui tiran. Dar izbucneste razboiul in Iudeea, caci evreii vor sa se lupte, nu sa fie slugi, si legiunile romane dau dovada de o cruzime nemaiintalnita. Orasele sunt incendiate, oamenii, crucificati. Templul din Ierusalim este distrus, dar nu si poporul evreu care este, el in sine, un templu sau mai bine zis o fortareata care nu poate fi distrusa. Daca exista un Dumnezeu - al evreilor si al apostolilor lui Hristos -, va pedepsi Roma pentru nelegiuirile ei? Traducere din limba franceza de Vasile Savin.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

3. Monster Machine Doodles - Ben Meadowcroft

From finishing fantastic flying machines and drawing dirty-great diggers, to customizing racing cars and completing crazy computers, this book will bring out the ingenious engineer in everyone. Children can doodle a rocket blasting into space, and scribble the scary alien spacecraft it meets on its travels, decorate your dream car and design a monster machine to make your scrambled egg in the morning.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

4. Mara - Ioan Slavici

Mara, unul dintre cele mai importante romane ale literaturii romane, poate deschide dialoguri fertile atat cu istoricii literari de azi, cat si cu sociologii de maine, atat cu cei care vor sa cunoasca secolul al XIX-lea al periferiilor Europei centrale, cat si cu cei care vor sa se aseze temeinic in secolul XX al ofensivelor feministe. Roman al femininului invingator, Mara le poate propune regizorilor imagini retro memorabile dintr-o lume care a fost. Si personaje care merita marile competitii ale artei, fie teatrale sau cinematografice. Mara este romanul socialitatii invingatoare pe toate planurile, in confruntarea cu indivizii pe care natura si varsta ii imping vremelnic la nesupunere. Colectivitatea face legea pe care individul e tinut s-o respecte; el nu simte deocamdata, in aceasta necesitate individuala caracterul opresiv. O primeste ca si cum legea tuturor ar fi buna si pentru el. - N. Manolescu Cuprins: - Saracutii mamei - Maica Aegidia - Furtuna cea mare - Primavara - Ani de tinerete - Ispita - Zbuciumare - Datoria - Inima, saraca - Cine ce poate - Alta lume - Doua porunci - Datorii vechi - Rostul lui Bandi - Ispravile lui Trica - Greul vietei - Birtul de la saracie - Blestemul casei - Verboncul - Norocul casei - Pace si liniste

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

5. Dimiter - William Peter Blatty

Intr-o sala de interogatoriu din Albania, gardienii tortureaza un individ acuzat de spionaj. Dupa ce evadeaza, anchetatorii isi dau seama ca nu era nimeni altul decat Paul Dimiter, „agentul din iad”, despre care circula zvonul ca l-ar fi omorat pe liderul nord-vietnamez Ho si Min. Un an mai tarziu, intr-un spital din Ierusalim, un medic salveaza vietile oamenilor in timpul zilei si dezbate texte din Sfanta Scriptura in timpul noptii. Alaturi de un ofiter de politie venit sa aresteze un bolnav psihic ucigas, medicul incearca sa desluseasca o serie de morti ciudate, explorandu-si totodata propria viata si relatiile cu lumea inconjuratoare. Dezbaterile despre scrierile sfinte, despre rau, dragoste si moarte continua pe masura ce intreaga poveste se indreapta spre un deznodamant exploziv si cu totul surprinzator.   Un thriller psihologic cu tema religioasa, o dilema cutremuratoare, tesuta abil in jurul lui Dimiter: este fiinta umana sau diavol?   „O poveste despre razbunare, cautare spirituala, pierderi si dragoste, scrisa cu maiestrie” – Publishers Weekly „La aproape patruzeci de ani de la megasuccesul Exorcistul, William Peter Blatty exploreaza un alt iad: totalitarismul.” – The New York Post „Captivanta si inteligenta, cartea este deopotriva o poveste politista si un thriller religios, in buna traditie a lui Eco din Numelui trandafirului” – Allan Folsom

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

6. Transa memoriei - Raluca Brancomir

Raluca Brancomir s-a nascut in Bucuresti in 1963 si a absolvit Facultatea de Litere. In timpul facultatii a debutat cu poeme in revista Ramuri si a continuat sa publice poezie la Steaua, Vatra, Tribuna. A colaborat cu Editura Univers si cu revista Secolul XX in domeniul traducerilor. Din 1988 traieste in Israel. A publicat traduceri si poezie in presa locala. Poeziile i-au fost gazduite recent de revistele Dacia literara, Convorbiri literare, Poezia, Acolada, Apozitia si Luceafarul.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

7. See Spot Run: 100 Ways to Work out with Your Dog - Kirsten Cole-Macmurray , Stephanie Nishimoto

Do you want your dog to be more active, and to run, jump, hike, and play alongside you when you exercise? Getting active involves so much more than training your dog on equipment or on agility courses. You must ramp up your daily activity, interactions, and overall health of the dog and the trainer-you! From their experiences as puppies to what they eat at every stage of their lives to what they do when they're not in "training" mode, your dog's lifestyle matters. Your canine companion's performance depends a lot on how they view you as their leader; how much impulse control they have, how much focus, and how they channel their energy to the job at hand. The cornerstone of a long and successful agility career depends on attaining and maintaining a strong and healthy dog. See Spot Run teaches you the basics of canine/owner fitness, including nutrition, getting to know fitness equipment, building a weekly program...and how to stick with the program, and more. Then, the book dives into the instructions for more than 100 sports, games, and activities, teaching you the rules and skills, how to set a training schedule, how do dive in and get your paws wet, and beyond.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

8. Gradina. Cenusa - Danilo Kis

Povestit din perspectiva copilului Andi, romanul autobiografic Gradina, cenusa este o scufundare in apele memoriei, in care naratorul isi recompune copilaria ca din fragmentele unei oglinzi sfaramate: descoperirea faptului ca oamenii sunt muritori, misterul somnului, sexualitatea precoce, stradania de a intelege misterioasa figura a tatalui sau disparut care nu a incetat niciodata sa-l obsedeze. Forta acestui roman sta, dincolo de scriitura poetica, tulburatoare prin originalitate, in lucrurile nenumite, in amenintarea Holocaustului – omniprezenta dar inexplicabila  pentru ca este dincolo de puterea de intelegere a copilului. „Cea mai buna carte aparuta in Europa in perioada de dupa al Doilea Razboi Mondial.” - Joseph Brodsky Adesea asimilat cu Borges si considerat un candidat serios la Premiul Nobel, Danilo Kiš este unul dintre acei scriitori cosmopoliti, imposibil de incadrat in tipare, care au marcat literatura secolului XX. Danilo Kiš s-a nascut in 1935 in Subotica, Serbia. Dupa absolvirea Facultatii de Litere si Filosofie din Belgrad, specialitatea literatura comparata, s-a remarcat ca un exceptional traducator din franceza (Baudelaire, Verlaine, Molière, Mallarmé, Queneau etc.), maghiara si rusa. A debutat in 1962 cu microromanele Mansarda si Psalm 44 (Mansarda: satirična poema / Psalm 44). A devenit faimos in urma publicarii cartilor Gradina, cenusa (Bašta, pepeo, 1965), Clepsidra (Peščanik, 1972), Cripta pentru Boris Davidovici (Grobnica za Borisa Davidoviča: sedam poglavlja jedne zajedničke povesti, 1976), Lectia de anatomie (Čas anatomije, 1978). In 1986 Danilo Kiš a fost distins cu titlul de Chevalier des Arts et des Lettres. La 15 decembrie in acelasi an a fost ales membru corespondent al Academiei de stiinte din Belgrad, iar in 1989 a primit Premiul Bruno Schulz. Danilo Kiš a incetat din viata la 15 octombrie 1989, la Paris. Opera sa include, in afara de romane, si un numar important de volume de proza scurta – Suferinte timpurii (Rani jadi: za decu i osetljive, 1970), Enciclopedia mortilor (Enciklopedija mrtvih, 1983) –, eseuri, poeme, si a fost tradusa in peste douazeci de limbi.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

9. The Core Workout - Joanne Elphinston , Paul Pook

The Core Workout : A Definitive Guide to Swiss Ball Training for Athletes, Coaches and Fitness Professionals This book is an expert guide to Swiss Ball training for core stability. It is used by top athletes and fitness professionals across a wide range of sports. Swiss Ball training can enhance essential stability and control for your sport.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

10. Enigma Otiliei - George Calinescu

Prin Enigma Otiliei, roman obiectiv, de tipologie, balzacian, G. Calinescu realizeaza romanul citadin cu cea mai bogata galerie de caractere din literatura romana... S-au recunoscut romancierului in afara de insusirea de a observa umanitatea sub latura morala si de a face clasificatie caracterologica, puterea de a zugravi in detaliu un mediu dupa metoda aceluiasi Balzac - Al. Piru Flaubertian as putea spune si eu: „Otilia c’est moi“, e fondul meu de ingenuitate si copilarie - G. Calinescu   Romanul d-lui G. Calinescu este unul din cele mai bune romane din ultima vreme. De o constructie sigura, cu o intuitie sociala si psihologica de solid realism, de un adevar sufletesc adanc si de nuante sufletesti revelatoare - Enigma Otiliei se claseaza printre operele de intaia mana ale epicii noastre urbane. - Pompiliu Constantinescu, 1938 Fragment din romanul "Enigma Otiliei " de George Calinescu:    „Omul cu broboada si mic barbison, care broda si scruta din cand in cand pe Felix, scoase un scurt mormait.  Zarurile incepura din nou sa cada.  Parasit de toti, obosit, Felix examina mediul in care cazuse; Otilia il surprinsese de la inceput si n-ar fi putut spune ce sentiment nutrea fata de dansa, dar simtea ca are incredere in ea. Fata parea sa aiba optsprezece-nouasprezece ani. Fata maslinie, cu nasul mic si ochii foarte albastri, arata si mai copilaroasa intre multele bucle si gulerul de dantela, insa in trupul subtiratic, cu oase delicate de ogar, de un stil perfect, fara acea slabiciune supta si patrata a Aureliei, era o mare libertate de miscari, o stapanire desavarsita de femeie. Mos Costache o sorbea umilit din ochi si radea din toata fata lui spana cand fata il prindea in bratele ei lungi. Fata avea, era limpede, toata initiativa, si Costache era un simplu satelit al vointel ei. Insa Otilia nu facea niciun gest care sa para indraznet, nu scotea nicio vorba nechibzuita. Totusi, pe Felix, familiaritatea ei, oricat de copilareasca, cu Pascalopol il nemultumi. Lui Felix, aparitia Otillei ii dadu un sentirnent inedit, de mult presimtit. Nu avusese pana acum nicio intimitate cu vreo femeie. Mama-sa murise de mult, de cand el era in scoala primara, si nu avea atuncea destula complicatie sutleteasca spre a o cunoaste mai de aproape. Ea era o fire bolnavicioasa si iritabila si statea mai toata vremea intinsa pe o canapea intr-o odaie, citind cate o carte, strigand si poruncind slugilor prin usa intredeschisa. Cu multe saptamani inainte de a muri, ea disparuse de acasa, si Felix intelegea acum ca doctorul Sima, tata-sau, o internase in vreun sanatoriu. Doctorul manca la masa impreuna cu copilul, surnbru, fara sa scoata o vorba, mangaind numai la plecare baialul pe par si intrebndu-l daca e bine si n-are nevole de ceva. Intr-o seara, doctorul Sima, dupa o lipsa de o zi intreaga, in care slugile se purtara fata de Felix cu o ciudata stima compatimitoare, veni palid si obosit, imbracat in negru. Il chema grav pe Felix, ii cuprinse amandoua mainile intr-ale sale si-i vorbi astfel:  - Felix, esti destul de mare si de cuminte ca sa-ti spuo o imensa veste trista: mama ta n-are sa mai vie niciodata acasa, mama ta s-a prapadit. Doctorul ingalbeni si mai tare la solemnitatea propriilor lui cuvinte si stranse putemic mainile copilului, spre a-i ocroti izbucnirea. Dar vestea era prea tare pentru experienta sufleteasca a lui Felix."

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

11. Netherland - Joseph O'Neill

Ce faci cand nevasta te paraseste, iti ia si copilul si te lasa de unul singur intr-un oras al fantomelor? Hans van den Broek alege crichetul. Insingurat intr-un oras terorizat de avioane care darama zgarie-nori, cautand sa inteleaga de ce si cum au disparut din viata lui oameni, locuri si sentimente, el isi cauta refugiul in sportul copilariei sale. Dar crichetul newyorkez are prea putine in comun cu jocul calm cu care a crescut el, si cu cel cu accente nobiliare, pe care l-a jucat in timpul studentiei in Anglia. La New York, crichetul este un joc aspru, aproape conspirativ, jucat prin parcurile salbaticite de la periferie de niste oameni pe care metropola nici nu-i vede macar - de oameni precum Chuck Ramkissoon. Dupa multi ani, cand cadavrul acestuia este gasit intr-un canal de scurgere newyorkez, cu mainile strans legate la spate, Hans isi aminteste neobisnuita prietenie care l-a legat de Chuck... un sentiment de visator, de vizionar si, poate, ceva mai sumbru... New Yorkul nu este ceea ce isi imagineaza majoritatea oamenilor. Tot asa cum nici casnicia, familia, prietenia sau barbatia nu sunt acelasi lucru. Netherland este plin de suspans, maiestrit, cu un dozaj psihologic perfect, si - mai ales - o lectura minunata. Joseph O'Neill a reusit sa zugraveasca orasul cel mai faimos din lume, si conceptul cel mai familiar din lume (dragostea) intr-o maniera cu totul inedita. - Jonathan Safran Foer Undeva intre orasele lui Saul Bellow si Ian McEwan, O'Neill si-a ridicat propriul lui cort miraculos. Netherland este un roman despre provizoriu si marginalitate; scris pe nenumarate registre, unul dintre cele mai puternice fiind nostalgia sa extrema, matura. - Sebastian Barry

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

12. Coliba unchiului Tom - Harriet Beecher Stowe

Coliba unchiului Tom este un roman care aduce in atentia cititorului toate aspectele respingatoare si de nesuportat ale sclaviei. Fiecare pagina a romanului surprinde in ea viata grea de care au avut parte sclavii negri din America, astfel romanul dezvaluie raul si imoralitatea sclaviei. Dar, intr-o lume in care nedreptatea si suferinta sunt singurele oferte pentru negri, unchiul Tom da dovada de o credinta si de o bunatate de neinchipuit, oferind tot ce are el mai bun: dragostea lui pentru toti. Publicarea romanului, in 1852, a fost un eveniment care a accentuat schimbarea inceputa in natiunea americana. Coliba unchiului Tom a fost cel mai bine vandut roman din secolul al XIX-lea si a doua cea mai bine vanduta carte din acel secol, dupa Biblie. Harriet Beecher Stowe (1811–1896) s-a nascut in Anglia, dar si-a petrecut mare parte din viata in Cincinnati, Ohio, un stat care se declara ferm impotriva sclaviei. Prin scrierea romanului Coliba unchiului Tom, Harriet Beecher Stowe a devenit o celebritate atat in America, cat si peste hotare. Dupa moartea ei, chiar daca unele dintre cartile scrise de ea nu au mai fost atat de apreciate, Coliba unchiului Tom a supravietuit pana in ziua de azi si este considerat un document social deosebit de important din istoria Americii.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

13. Poezii - Stefan Parvan , Kyrie Eleison

Stefan Parvan este un teolog care zideste lumina prin Poezie, caramida langa caramida, fara niciun plan, doar din cuvinte si din suflare. (...) Nu stii unde se termina Poezia si unde incepe Rugaciunea. (...) Numai Parintele Staniloae putea ajunge, dupa o viata de cautari, gasiri si temeinicii dogmatice, la urmatoarea concluzie: Dumnezeu este atat de mare incat singura Poezia incearca sa-L exprime. - Pr. Sever Negrescu

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

14. Diavolul este politic corect - Savatie Bastovoi

 Falsele "valori" ale lumii moderne, precum avortul, distrugerea familiei, promovarea homosexualitatii, reducerea populatiei - toate pe fondul unui ateism agresiv - isi arata adevarata lor fata intr-un roman plin de cruzime si candoare, care se citeste mai usor decat ai privi un film. „Eutanasia va fi un instrument esential al societatii noastre viitoare” (scria socialistul Jacques Attali) din clipa in care a fost depasita virsta de 60-65 de ani, omul traieste mult prea indelungat fara a produce si costa foarte scump societatea […]. Intr-adevar, din punctul de vedere al societatii, este mult mai preferabil ca masina umana sa se opreasca brutal decit sa se deterioreze progresiv. […] Logica socialista este libertatea si libertatea fundamentala este sinuciderea. In consecinta, dreptul la sinucidere, directa sau indirecta, este o valoare absoluta in acest tip de societate”, conchide cinicul politician-profet. Cum ar arata lumea daca un astfel de scenariu ar deveni realitate? Diavolul este politic corect constituie o proiectie in viitor a unor legi, proiecte de legi sau afirmatii ale unor politicieni si formatori de opinie despre ceea ce ar dori ei sa fie lumea. Falsele „valori” ale lumii moderne, precum avortul, distrugerea familiei nucleare, promovarea homosexualitatii, reducerea populatiei – toate pe fondul unui ateism agresiv – isi arata adevarata lor fata intr-un roman plin de cruzime si candoare, care se citeste mai usor decit ai privi un film.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

15. Brancusi, amicii si inamicii - Petre Pandrea

E drept, pentru negustorii colectionari, Constantin Brancusi avea o ura nestinsa, inspirata de zeita Eris (Ura), si-i trata cu o brutalitate pitoreasca, condusa de dictonul francez a corsaire, corsaire et demi si de unele datini de Gorj. Negustorii de obiecte de arta plastica, cu taraba, i-au scos reputatia de "taranoi”, de "incult”, de "cioban carpatin”, si de "esoteric” care n-a citit in viata lui decat o singura carte, pe Milarepa, calugarul, filosoful si tibetanul din secolul XI. Ei erau "civilizatii” (cultivati cam dupa ureche), iar Brancusi era o gorila carpatina preistorica. Razboiul de guerilla se continua pana astazi. - Petre Pandrea

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

16. Divanul scriitoarei - Mihaela Ursa

In lecturile noastre abuzam de termenii feminitatii: vorbim despre „literatura feminina", „scris feminin", „teme feminine". Cata acoperire au astazi aceste constructe? Si, presupunand ca scrisul nu este niciodata asexuat, ce le deosebeste pe scriitoare de scriitori? Incape mai multa natura in definitia scriitoarei decat in definitia scriitorului? Pe aceste teme propuse de Mihaela Ursa au taifasuit: Ioana Nicolae, Rodica Braga, Ruxandra Cesereanu, Dora Pavel, Doina Ioanid, Gabriela Melinescu, Mariana Codrut, Ana Maria Sandu, Simona Popescu, Letitia Ilea, Elena Pasima, Magda Carneci, Angela Marinescu si Iolanda Malamen.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

17. Frumoasa din ceata - Manuel De Lope

Amanta unui general in retragere, tanara muza a scriitorilor si poetilor, un medic prieten care intretine relatii sexuale cu un copil singuratic, un avocat debutant venit din capitala care va vedea mai multe lucruri decat isi imaginase vreodata sunt cateva dintre personajele care vor dezvolta relatii neclare si incordate, calde, dar inselatoare, impregnate cu amintirea plenitudinii pierdute si cu vizibila decadere.   Manuel de Lope este un nume fundamental al romanului spaniol de la acest sfarsit de secol. - E Pais Doream sa termin Frumoasa din ceata ca sa ma las prada placerii suverane de a o relua iar si iar. - Maruja Torres Traducere din limba spaniola Darius Dragomir.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

18. Managerul noptii - John Le Carre

O poveste perfect inchegata despre lumea bogatiilor si a coruptiei fara limite. Jonathan Pine se refugiaza de propriii demoni ca director de noapte intr-un hotel de lux, pana cand este de acord sa se implice in lupta impotriva fortelor raului - o alianta malefica intre comunitatea serviciilor de informatii si traficantii de arme. Cititorul patrunde astfel in culisele de la Whitehall si din Washington, urmandu-l pe Jonathan Pine in misiunea sa, din Cornwall in Quebec, prin junglele din Panama si in Caraibe, in cautarea celui mai vanat om din lume.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

19. Noi vom intra in vise... - Pavel Corut

Cu bratele deschise, As vrea sa ma primesti, Ca sa intram in vise, Sa devenim povesti. Aceasta ni-este soarta, S-ajungem ploi de vise, Caci vom deschide poarta Povestilor nezise. Vom rataci, mireasa, Prin multe lumi ceresti, Vei deveni craiasa Nespuselor povesti…

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

20. Doina - Octavian Goga

Cartea Doina de Octavian Goga face parte din colectia Clasicii literaturii romane Din cuprins:   POEZII (1905) Rugaciune Plugarii Noi Oltul Casa noastra Apostolul Dascalul Dascalita Batrani Reintors Departe In codru Dimineata Pe inserate De la noi Cantaretilor de la oras Sara Lautarul La groapa lui Laie Pribeag Pace Ruga mamei Toamna Copiilor Parasit Despartire Solus ero Noapte Clacasii Asteptare   NE CHEAMA PAMANTUL (1909) Fecunditas Cantecele mele Cosasul De mult... Colinda Un om Graiul painii Cain In munti Cantorul cimpoi Strainul Scrisoare Lacas strabun Asfintit Carmen O raza Sufletul Rasuna toaca Cantece Sonet E sarbatoare Poezie

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

21. O mare de adevaruri - Andrea De Carlo

Intr-o zi de sfarsit de noiembrie inzapezit, Lorenzo Telmari, fost capitan de nava si globetrotter, retras la tara pentru a scrie o carte, primeste un telefon de la fratele sau care il anunta ca tatal lor, Teo, virusolog de renume international, a murit. Lorenzo pleaca in graba la Roma, unde descopera ca a mostenit un secret periculos, cu vaste implicatii etice si politice. Este repede atras intr-o poveste foarte actuala si nelinistitoare care se desfasoara fara nici o clipa de respiro, cu relatii familiale complicate, intrigi politice si religioase, o poveste pasionala de iubire, evadari pe uscat si pe mare pana pe coastele Portugaliei meridionale. "O mare de adevaruri" este unul dintre romanele cele mai angajate si in acelasi timp cele mai captivante ale lui Andrea de Carlo, autorul creand o intriga densa care ii permite sa povesteasca cu pasiune, indignare si amuzament despre lumea de astazi si problemele ei.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

22. On a Windy Night - Nancy Raines Day

On a windy Halloween night, as a little boy makes his way home after trick-or-treating, he hears a voice: "Cracklety-clack, bones in a sack. They could be yours-if you look back." As his heart flip-flops with fear, the boy dashes through woods and fields that seem full of haunting shapes-owls, ghosts, skeletons, and more. The detailed illustrations are packed with visual tricks for children to discover. Are those skeletons or cornstalks? Ghostly hands or tree branches? The playful tone of the text makes this a perfect, not-too-scary read-aloud, with an enjoyable surprise ending. Illustrated by George Bates.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

23. Adevarul fara plural - Lidia Popita Stoicescu

     Fiecare eseu este el insusi, dar toate sunt ca unu. De aici, si frumusetea si adevarul fiecaruia. Ca si ale intregului. Intr-un timp in care „Galaxia Gutenberg" pare a fi in pericol, magnifica incapatanare a scriitorilor de a scrie intremeaza. Cartea aceasta ne da si ea, in felul ei, increderea in carte. Sper ca multi, si mult timp, o vor deschide. Si-i indemn s-o faca, spre bucuria sufletelor lor.  (Acad. Prof. Dr. Gheorghe Vladutescu)     Am putea defini volumul de fata ca fiind o carte a cautarii. Dar nu a cautarii raspunsurilor, ci a explorarii interogatiilor. Autoarea a inteles ca esential nu este raspunsul, ci modul in care si scopul cu care iti exprimi intrebarea. Efigia argumentului este prezenta in fiecare cautare. De aceea, aceasta carte, inainte de a fi o cautare a argumentului, este o argumentare a cautarii. (Ciprian Olinici - Teolog, Director Programe - Radio TRINITAS)            Fragment:       “La clasele mai mari, de liceu, lucrurile sunt si complicate!     Aici, pentru fete, vei fi un „ideal" de aspect exterior, de imbracaminte si machiaj (daca nu cumva ele te depasesc in a fi sexy!), iar pentru baieti, aflati la o vârsta foarte critica, un prilej de „sminteala", de tulburare, de neliniste. Poate chiar o provocare?!     Recalcitranti, ironici, zeflemisti, provocând cu intrebari „de baraj", iti vor zadarnici orice efort de a-ti desfasura ora in liniste si cu eficienta. Te asezi la catedra si continui sa-ti completezi iluzoriu tinuta cu ceea ce lipseste, simtindu-te expusa privirilor critice sau admirative, dar, si intr-un caz si in celalalt, stânjenitoare.     Exemplificarile pot fi multiplicate, cu aplicatii la alte cazuri concrete.     Un lucru se evidentiaza cu pregnanta: o astfel de „aparitie" in fata celor care asteapta sa vada si sa cunoasca un prototip exemplar de dascal crestin, credincios el in primul rând, pentru a putea conduce spre credinta pe cei care inca nu sunt familiarizati cu notiunile de baza ale invataturii crestin-ortodoxe, cu Adevarul Evanghelidi  lui Hristos, cu preceptele crestine, este total neadecvata! As spune chiar nociva!     Asadar, se cere sa renunti la ceea ce esti pe strada, in grupul de prieteni, chiar in familie, daca aceasta nu-ti poate dirija in nici un fel comportamentul, principiile ei fiind „depasite", si sa devii „apostol" al credintei noastre, in care acest popor s-a nascut, a trait si a rezistat prin vremuri. La urma urmei, sunt atâtea solutii pentru o tinuta sobra si totusi tinereasca, actuala, de bun-gust, care sa-ti puna in valoare frumusetea naturala, incât renuntarea nici macar nu are valoarea unei jertfe, a unei „asceze"... Pentru aceasta nu trebuie decat sa iti asumi doua coordonate determinante: bun-gust si buna-cuviinta. Trebuie doar sa intelegi si sa vrei sa fii ceea ce trebuie intr-o asemenea postura.”

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

24. Iarna nu tine o vesnicie - Janette Oke

 Iarna nu tine o vesnicie Volumul 3 Ramas cu scoala in urma, Josh se intreaba ce altceva ii rezerva viata. Ar trebui sa-si continue studiile si sa devina pastor? Ar trebui sa-i ajute la ferma pe bunicul si pe unchiul lui in varsta? Prietenii lui fiind plecati, Josh simte ca si cum viata l-ar purta spre un punct mort.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

25. Bel-Ami - Guy De Maupassant

    In acest roman vedem nu istoria sufleteasca a unui individ — nu acele "tragedii fara fapte" ci clasa burghezilor cocotati.     O vedem si precum clasa (cadrul in care se invarteste eroul) si o vedem si simbolizata, tipificata, daca mi se ingaduie cuvantul, in erou, in Georges Duroy. Caci Georges Duroy e un tip comun, de duzina, nu vreo individualitate deosebita. Si citind romanul cu bagare de seama, vezi cum pe batatura — caracterul innascut al lui Duroy — s-au urzit toate frumusetile lumii in care se invarteste. Cazarma, ziaristica, femeile, sfaturile tovarasilor, pilda lor si a financiarilor, a deputatilor, a oamenilor de stat — acestea au format pe Duroy. Si daca toate astea au desavarsit in Duroy o secatura, apoi asta inseamna ca ziaristica, armata, femeile din clasa asta, deputatii, finanta, totul, totul e putred. Din Prefata scrisa de Gabaret Ibraileanu Fragment: " O groaza neinteleasa, nemarginita, zdrobitoare apasa sufletul lui Duroy, groaza acestui nimic nemarginit, de neinlaturat, care striveste fara contenire toate vietile cele atat de repezi si de ticaloase. Deja isi pleca fruntea sub amenintarea ei. Se gandea la muste, care traiesc cateva ceasuri, la dobitoace, care traiesc cateva zile, la oameni, care traiesc cativa ani, la pamanturi, care traiesc cateva veacuri. Ce deosebire dar, intre unele si altele? Cateva rasarituri de soare mai mult, iata totul.     Isi intoarse ochii in alta parte ca sa nu mai vada cadavrul.     Doamna. Forestier, cu capul plecat, parea ca se gandeste si ea la lucruri dureroase. Parul ei balai ii venea asa de bine pe fata sa trista, ca o senzatie dulce ca atingerea unei sperante trecu prin inima tanarului. De ce sa se intristeze atata cand avea inca atatia ani inaintea sa?     Si incepu s-o priveasca cu de-amanuntul. Ea nu baga de seama, pierduta in ganduri. El isi zicea: Iata, la urma urmei, singurul lucru bun in viata: iubirea! Sa tii in brate o femeie indragita! Asta e marginea fericirii omenesti.     Cat noroc avusese acest mort, ca intalnise aceasta tovarasa desteapta si fermecatoare. Cum se cunoscusera oare? Cum primise ea se marite cu acest tanar prostut si sarac? Cum ajunsese sa faca ceva dintr-insul?     Atunci cugeta la toate tainele care se ascund in viata oamenilor. Isi aminti de cele ce se sopteau despre contele de Vaudrec care o inzestrase si maritase, ziceau unii.     Ce va face de-acum? Cu cine se va marita? Cu un deputat, cum credea doamna de Marelle sau cu vreun tanar cu viitor, vreun Forestier mai de seama? Avea ea planuri, idei hotarate deja? Cat ar fi dorit sa stie! Dar pentru ce aceasta ingrijorare de ceea ce avea sa faca ea? El puse intrebarea asta si baga de seama ca neastamparul sau era casunat de un gand de acelea ascunse, nelamurite, tainice pe care ni le ascundem noua insine si pe care nu le descoperim decat scorrnonind tocmai in fundul sufletului nostru.     Da, pentru ce nu ar incerca chiar el cucerirea asta? Cat de tare ar fi, impreun.a cu dansa, si cat de temut! Cat de repede si departe ar ajunge irnpreuna cu dansa, cu cata siguranta! "

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

26. Rubinul din fum - Philip Pullman

Numele ei era Sally Lockhart si in urmatoarele cincisprezece minute avea sa ucida un om. Sally Lockhart, o fata de 16 ani din Anglia victoriana, trebuie sa afle cine i-a ucis tatal si de ce. Dar oriunde se duce nu da decat peste secrete si oameni care isi urmaresc doar propriile interese. si de ce doar la rostirea cuvintelor sapte binecuvantari, un barbat moare ca secerat? Cine se afla in posesia rubinului furat? si ce legatura este intre acesta si comertul cu opium? La toate aceste intrebari, Sally trebuie sa gaseasca un raspuns. Din seria Sally Lockhart fac parte: • Rubinul din fum • Umbra din nord • Tigrul din fantana • Printesa de tinichea Fragment din roman: "Ceremonia fumului Sari in picioare si alerga spre usa, dar peronul era aglomerat si singurele lucruri pe care si le amintea despre barbatul respectiv erau costumul de tweed si palaria - si erau zeci de barbati imbracati asa... Se intoarse in compartiment. Geanta ii era in coltul in care o pusese. Se apleca sa o ia si apoi observa, pe podea, sub marginea scaunului, cateva foi. Cartea se desfacea... probabil foile cazusera cat timp dormea, iar hotul nu le observase! Majoritatea erau goale, dar pe una dintre ele erau cateva randuri scrise, continuate de pe o foaie anterioara. Scria: ...un loc intunecat, sub o franghie innodata. Trei lumini rosii stralucesc tare pe loc atunci cand luna lumineaza apa. Ia-l. Este al tau, pentru ca eu ti-l daruiesc si conform legilor englezesti. Antequam haec legis, mortuus ero; utinam ex animo hominum tam celeriter memoria mea discedat. Sally, care nu stia boaba de latina, impacheta hartia si o puse in geanta, apoi, bolnava de dezamagire, pleca spre casa doamnei Rees. Intre timp, in Wapping, avea loc o ceremonie sinistra. O data pe zi, din ordinele doamnei Holland, Adelaide ii ducea un bol de supa domnului de la etajul doi. Doamna Holland descoperise foarte repede pofta lui Matthew Bedwell si, cum intotdeauna profita de oportunitati, simti cum curiozitatea ei veninoasa creste. Pentru ca oaspetele ei avea de povestit lucruri foarte interesante. Delira, transpirand de durere si urland la viziunile care veneau catre el dinspre peretii murdari. Doamna Holland asculta cu rabdare; ii dadea un pic din drog; asculta din nou si-i mai dadea opiu in schimbul detaliilor despre lucrurile pe care le spunea in timpul nebuniei. Incetul cu incetul, povestea iesi la iveala si doamna Holland isi dadu seama ca statea pe o avere. Povestea lui Bedwell avea legatura cu afacerile lui Lockhart si Selby, agenti de voiaj. Doamna Holland ciuli urechile cand auzi numele de Lockhart; avea propriile interese in acea familie, iar coincidenta o uimi. Dar, pe masura ce povestea se dezvalui, isi dadu seama ca acesta era un unghi cu totul nou: pierderea brigantinei Lavinia, moartea proprietarului, profitul deosebit de mare al firmei din comertul cu China, sute de alte lucruri. Doamna Holland, desi nu era o femeie credincioasa, binecuvanta mana Providentei."

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

27. Capul cu pasari - Laurentiu-Ciprian Tudor

Poezia lui Laurentiu-Ciprian Tudor ne aduce aminte de puterea indoita a aripii scrise. El zboara cuvantul, e un fel de rege al pasarilor cum si titlul acestui nou volum al sau sugereaza. El stie ca va da socoteala de fiece vers al sau si se vrea mereu aproape de respiratia lui Dumnezeu, luand poezia drept un izvor de inocenta, daruire si iubire. Poemele sale de uimire sau numai de dimineata sunt asemeni unui concert la patru maini ce ne soptesc tainic despre insotirea poetului uneori cu ingerul, alteori cu iubita-tanara sotie, de cele mai multe ori cu visarea. Laurentiu-Ciprian Tudor iubeste calatoriile. Fie ca ele il poarta prin Istanbul, Athos sau printr-un sat dambovitean, ele, calatoriile, sunt oglinda in care privindu-se, poetul se re-cunoaste, se re-inventeaza ca un vesnic insetat de plinatate si senin, "ca un columbofil razator de rugaciuni". Calauza prin lumi si intamplari ascunse, prin locuri cetluite, scrisul sau e un "sprijinitor al tainei" inscriindu-se in marea traditie a liricii crestine. - Liliana Ursu  

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

28. Agatha Christie. Jurnalul secret - John Curran

Cand Agatha Christie a murit in 1976, la varsta de 85 de ani, devenise cea mai populara autoare a lumii. Cu vanzari de peste 2 miliarde de exemplare in intreaga lume, ea obtinuse imposibilul - mai mult de o carte publicata anual incepand cu anii 1920, fiecare devenind un bestseller. Fiind atat de prolifica, multi au sustinut chiar ca avea o memorie fotografica. Era adevarat? Sau in cei 55 de ani de activitate, Christie a recurs la metode mai lumesti de planificare a ingenioaselor crime din romanele sale? Dupa moartea lui Rosalind, fiica Agathei Christie, la finalul anului 2004, a iesit la iveala o mostenire remarcabila - 73 de volume scrise de mana autoarei. Desi era cunoscuta existenta lor, aceste caiete fusesera in mare parte ignorate, probabil din cauza faptului ca scrisul atat de celebru al Agathei Christie era atat de greu de descifrat. Dar cand arhivarul John Curran a inceput sa descifreze caietele, a devenit evidenta dimensiunea si importanta acestei adevarate comori.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

29. Calatorie la Louisville - Fabiola Stoi

Volum de debut, Calatorie la Louisville cuprinde douasprezece povestiri scrise folosind tehnici variate: naratiunea la persoana intai (in care povestitorul este o tanara fata, o tanara mama sau un agent de vanzari), precum si povestiri la persoana a treia, un monolog adresat in mediul universitar, pagini de jurnal, o povestire epistolara sub forma catorva scrisori trimise de pe front. Personajele care anima aceste povestiri sunt, de asemenea, diverse, evocand figurile realitatii cotidiene ale fiecaruia dintre noi si situatiile inedite pe care multi le traim in aceasta epoca in care comunicatia, viteza si tehnologia sunt cuvintele de ordine. Exista insa doua elemente ce leaga aceste povestiri: o valorizare a umanului, a sentimentelor, si o nota de optimism, atitudine ce se regaseste din ce in ce mai rar in literatura contemporana. „Cred ca toate cuplurile de indragostiti au acest gen de proprietati, sau altele cu denumire incluzand termenii „prima oara”, de genul: bulevardul pe care ne-am tinut prima oara de mana, felinarul sub care ne-am sarutat prima oara si asa mai departe. Venise iarna de-acum, nu cazuse zapada, dar era frig si noi ne adaposteam in cine stie ce bar ascuns, dichisit si plin de fum. Eram pierduti unul in celalalt si numai gandul la data plecarii mele ne dadea fiori reci si cosmaruri, trezindu-ne din starea de fericire aproape tampa in care ne gaseam." (fragment din Calatorie la Louisville)  „Constantin levita in continuare in mijlocul camerei de zi, iar la usa incaperii se perindau oameni din toate colturile lumii. Era interzisa folosirea aparatelor fotografice in interiorul casei, de teama ca lumina bliturilor si zgomotul declansatoarelor sa nu-i creeze lui Constantin o stare de disconfort si sa diminueze fericirea in care se scalda." (fragment din Arta levitatiei)

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

30. Spre seara - Mihai Giugariu

Opera de maturitate, romanul Spre seara este expresia esentializata a viziunii asupra lumii a unui ganditor potentat de un scriitor de talent. Cartea aduna intre paginile ei povestile exemplare ale unor biografii comune secolului XX, dominate de figura-simbol a bunicului, incarnare a existentelor sfaramate – sau, intr-un mod paradoxal, implinite – de inexorabilul istoriei. In ansamblul ei, scriitura lui Mihai Giugariu aminteste de marile opere dedicate investigarii sensurilor vietii: simplitatea ei sfasietoare trimite la Batranul si marea de Hemingway; prin complexitatea discreta, dar decelabila in fiecare pagina, romanul se alatura familiei de naratiuni ce se randuiesc in umbra capodoperei Un veac de singuratate de Gabriel Garcia Marquez.Conceputa ca un concert pentru un singur instrument, sustinut de vastitatea unei orchestre simfonice alcatuite dintr-o diversitate de alte instrumente, povestirea vietii bunicului se poate citi in mai multe registre, functie de disponibilitatea si de capacitatea cititorului. Oricare ar fi acestea, insa, cartea se adreseaza direct sufletului. Mihai Giugariu s-a nascut in anul 1929. Pubertate petrecuta la adapostul unui internat de liceu militar, aseptic politic, totusi lipsit de paznici si usi interzise. A facut studii universitare la Facultatea de Drept din Bucuresti. Anecdotica acelei perioade, ca si a aceleia care i-a urmat, de un comun anost, presarat cu mici praguri turbionare, specific vremii, i-a lasat gustul amar al refularii si domesticizarii programate, cu o recurenta a sechelelor greu convertibile. A inceput sa publice tarziu, debutand editorial in anul 1967 cu un volum de proza scurta, urmat de alte volume de proza (romane) si eseuri critice, inclusiv si aleatoriu publicistica si traducere. Scriitorul a fost dublat de magistrat, nici unul nedatorandu-i celuilalt aproape nimic, in afara de probitate.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

31. Povesti din Decameron - Giovanni Boccaccio

      „Decameronul a fost scris in anii misiunilor primite din partea Florentei intre 1348 si 1353. Este opera de maturitate a lui Boccacccio si una din capodoperele literaturii europene; ea inaugureaza un intreg sector al genului epic modern, anume nuvela, fixandu-i structura, tematica si finalitatea, si isi pastreaza pana azi actualitatea prin virtutea geniului narativ de neconfundat al autorului. Decameronul a devenit de-a lungul secolelor prototipul unei anumite literaturi epice la a carei reusita au contribuit in mod egal: varietatea subiectelor, multimea personajelor, a locurilor si a intamplarilor semnificative, in fine, prezenta in opera a lumii reale, fara restrictii de moravuri si fara transfigurari doctrinare; realismul clasic isi are inceputul in aceasta opera.” Nina Facon

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

32. WE - John Dickinson

We are the only Humans left...In the furthest, coldest, darkest reaches of our solar system, Paul Munro is on a mission from which he can never return. A desolate ice-covered moon will be his home for the rest of his life. And only from here can he see what humanity has become. A thriller to freeze your blood. To absolute zero.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

33. In debara. Nello Sgabuzzino - Eugenia Bulat

In debara. Al doilea jurnal al unui evadat din Est Nello Sgabuzzino. Il secondo diario di una llatitante dell’Est Dante spunea ca dupa ce a baut apa din Arno a invatat sa iubeasca cu patima Florenta, dar ca patria noastra este lumea, asa cum marea este pentru pesti. A fi strain printre straini e poate singurul mod d a ne considera cu adevarat frati. (…) Impresia noastra de cititor si traducator este ca aceasta carte are toate calitatile unui poem dramatic care poate fi recitat de mai multi actori pe o scena de teatru. Fiecare poezie poate face parte dintr-un multiplu dialog confesiune a autoarei, dintr-o urzeala rapsodica nu doar intre felurite creatii, arte si creatori, dar si, cu precadere, intre istoria personala si istoria colectiva a poporului sau, a romanitatii, precum si a lumii. - Geo Vasile

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

34. Poeme - Valeriu Anania

Noul titlu din seria de autor "Valeriu Anania" propune poezii publicate de-a lungul timpului in volume precum Geneze, Anamneze, File de acatist, Istorii agrippine sau Orele mamei. In multe dintre aceste poeme cititorul poate identifica, dincolo de elementele religioase, ecoul experientelor - uneori dramatice - ale autorului; dincolo de universul codificat si ritualizat, convingerile omului autentic.   Exista in poeziile lui Valeriu Anania o deschidere catre cer: si in cele care isi trag seva din colinde, din spectacolul popular, din ritualuri sau din ceremonii religioase. As spune ca scrisul poetului, carturarului, exegetului se inscrie intr-o "actiune" de reteritorializare a lumii romanesti. Deteritorializarii din ce in ce mai agresive IPS Bartolomeu ii corespunde cu o opera care asaza in centrul ei geografia spiritualizata a tarii. - Cornel Ungureanu

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

36. The Summer I Turned Pretty. Summer #1- Jenny Han - Jenny Han

Discover here the works of bestseller author, Jenny Han . The Summer I Turned Pretty is the 1st book in the Summer Series. Belly has an unforgettable summer in this stunning start to the Summer I Turned Pretty series from the New York Times bestselling author of To All the Boys I've Loved Before (now a major motion picture!), Jenny Han.   Some summers are just destined to be pretty.   Belly measures her life in summers. Everything good, everything magical happens between the months of June and August. Winters are simply a time to count the weeks until the next summer, a place away from the beach house, away from Susannah, and most importantly, away from Jeremiah and Conrad. They are the boys that Belly has known since her very first summer - they have been her brother figures, her crushes, and everything in between. But one summer, one wonderful and terrible summer, the more everything changes, the more it all ends up just the way it should have been all along.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

37. Cutia muzicala - Alexandru Paduraru

In prima parte a volumului Cutia muzicala, cititorii pasionati de epoca interbelica vor avea ocazia sa ghiceasca personalitatile ce se ascund in spatele personajelor create de Alexandru Paduraru, aceste pagini reprezentind, in acelasi timp, si o incursiune in lumea literara din perioada cumunista. Textul nu se vrea a fi unul documentar, fictiunea avind un rol important. In cea de-a doua parte a cartii sunt povestite intimplari din experienta jurnalistica a autorului impletite cu amintiri din mediul cultural post-decembrist sau din anii formarii sale ca scriitor.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

38. Oamenii lui animal - Indra Sinha

"Odinioara eram om. Asa mi s-a spus. Eu unul nu-mi amintesc, dar cei care ma cunosteau cand eram mic spun ca mergeam pe doua picioare ca un om". Toata lumea cunoaste numele Khaufpur, India, si dezastrul chimic care a avut loc acolo in 1984. Cazul impotriva Kampaniei a durat ani fara sfarsit. Erau acuzati ca provocasera moartea a mii de oameni in noaptea aceea, in plus fugisera din Khaufpur fara sa-si curete fabrica, otravurile pe care le-au lasat in urma si-au facut drum pana in fantani, otravind totul in jur. Inca de cand isi poate aduce aminte, Animal merge in patru picioare, de aici ii vine si numele, cu spatele rasucit, in urma catastrofei. A fost gasit pe un prag, un copil de cateva zile, invelit intr-un sal. Al cui era? Nu stia nimeni. Mama, tata, vecinii lui, trebuie sa fi murit toti, caci nici un suflet n-a venit sa il caute. Tusea, facea spume la gura si era aproape orb. A fost dus la spital. Era hindus sau musulman? Ce mai conta? N-avea sanse de supravietuire. Cand totusi n-a murit, l-au circumcis, daca era musulman era necesar, daca era hindus ce mai conta? Dupa aceea l-au dat calugaritelor. A crescut la orfelinat. Cand Elli Barber, un tanar doctor american, a ajuns in India pentru a deschide o clinica gratuita pentru oamenii suferinzi, Animal e prins in valtoarea intrigilor, manevrelor de tot felul pe care reprezentantii fabricii le faceau pentru a manipula evenimentele in favoarea lor. Traducere din limba engleza de Veronica Tomescu.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

39. Dumnezeu si mersul istoriei - Nicolae Iuga

  Nicolae Iuga face proba unei remarcabile culturi teoretice , consacrandu-se drept unul dintre cei mai competenti analisti ai evolutiilor din diferite domenii, pe care ii avem in Romania, in momentul de fata. 

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

40. Fecioara si capcaunul - Michel Tournier

Cum a putut Ioana d'Arc, o fiinta asa de lucida si sensibila, sa il accepte ca tovaras pe Gilles de Rais, care trebuie sa fi fost un copil vicios, un adolescent pervers, un tanar plin de cruzime, a carui monstruozitate continua sa ne revolte si sa ne fascineze atat de mult timp? La aceasta intrebare incearca sa raspunda Michel Tournier, creionand destinele acestor doua personaje, incrucisandu-le, reintalnindu-le sau despartindu-le.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

41. Nunta Zamfirei - George Cosbuc

Cartea Nunta Zamfirei de George Cosbuc face parte din colectia Clasicii literaturii romane Din cuprins:   BALADE SI IDILE (1893): Noapte de vara Manioasa Nu te-ai priceput Fatma Nunta Zamfirei Cantecul fusului Rea de plata Fata morarului Craiasa zanelor Rugamintea din umbra Poet si critic Vantul Vestitorii primaverii Pe langa boi Rada Trei, doamne, si toti trei! La oglinda Calul dracului De pe deal El-Zorab Suptirica din vecini Numai una! Regina ostrogotilor Braul Cosanzenii Dusmancele Costea Somnul Codrilor Recrutul Lordul John Moartea lui Fulger Un cantec barbar Pastorita Prahova La parau Vara Un basm Spinul Toamna   FIRE DE TORT (1896) - Din viata: Mama Lupta vietii Stefanita-Voda Sub patrafir Scara Noi vrem pamant! Voichita lui Stefan Doina La Pasti Seara In miezul verii Iarna pe ulita Cantec Ispita Fata mamii Decebal catra popor Roata morii

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

42. Straniul caz al doctorului Jekill si al domnului Hyde - Robert Louis Stevenson

▸ Vezi detalii carte & PDF

43. Turistul - Olen Steinhauer

Milo Weaver, alias Charles Alexander, se afla intr-un punct crucial al vietii sale. Agent al unei sectiuni aparte a CIA functionand sub numele de Turism, si-a gasit in sfarsit linistea renuntand la munca de teren si intemeindu-si o familie. Insa totul se schimba in momentul in care seful sau, Tom Grainger, il trimite sa investigheze o agenta a Turismului aflata la Paris, Angela Yates, veche prietena si colaboratoare de-a sa, banuita ca vinde informatii. Moartea subita a acesteia si faptul ca Weaver este ultimul care o vede in viata il trimit pe acesta intr-o cursa nebuneasca la capatul careia isi va descoperi si accepta adevarata identitate. Traducere din limba engleza de Diana Tutuianu.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

44. Fata lui Dracula - Dorina Stanciu

Dragostea care erupe incandescent intre profesorul de istorie Alexandru Vlad si Adelina Marin, o tanara care tocmai termina liceul, se complica involuntar cu afacerile interne ale unei satre de tigani. Blestemata de Vlad Tepes-Dracula, satra se indreapta vertiginos spre pieire, in ciuda faptului ca vrajitoarea satrei se straduieste din rasputeri sa o salveze uzand de magie neagra. Va supravietui oare iubirea pasionata a celor doi indragostiti puterii nefaste a buchetului purtator de blestem, sau Alex si Adelina vor trai despartiti pentru totdeauna, chinuiti de dor, tanjind unul dupa altul, asa cum buchetul fusese destinat sa-i tina? Pulsand de intriga, mister si suspans, romanul FATA LUI DRACULA este presarat cu informatii istorice remarcabile si picteaza subtil o adevarata fresca literara a societatii romanesti de dupa caderea comunismului.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

45. Ofiterul starii civile - Anthony Capella

Livia Pertini este renumita pentru mancarurile ei de la birtul local si proaspat casatorita cand atrocitatile celui de-al Doilea Razboi Mondial ii distrug singurul camin pe care l-a avut vreodata. Primind cumplita veste a mortii sotului ei, frumoasa Livia se intreaba cum va supravietui. Capitanul James Gould soseste la Napoli, un oras saracit si in ruina, hotarat sa puna capat infloritorului comert la negru si sa restabileasca ordinea intr-o tara a carei limba o vorbeste fluent, dar a carei cultura o intelege, cu naivitate, in mod gresit. Intr-o vreme si un loc marcate de privatiuni, el o angajeaza pe Livia ca bucatareasa si descopera felurile ei de mancare delicioase, din ingrediente gasite ca prin farmec. si in curand se va indragosti atat de magicele preparate, cat si de superba maestra in arta culinara. Dar una dintre indatoririle sale este aceea de a activa ca "ofiter al starii civile", barbatul desemnat sa ii convinga pe soldatii britanici sa renunte la casatoria cu seducatoarele italience. Dragostea pentru Livia reprezinta pentru capitan o incalcare a principiilor sale de-o viata, dar el este pe cale sa afle ca pasiunea este mai delicioasa decat cel mai gustos fel de mancare. Traducere din limba engleza de Ana Cristina Kuti.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

46. Pendului de la miezul noptii - Andrei Vartic

Cartea pe care o propunem cititorului este despre trecutele si actualele chinuri (nu suferinte, chinuri) fizice si spirituale ale neamului romanesc din Basarabia. Unele din capitolele acestei carti s-au tiparit sub forma unor articole in presa scrisa sau pe Internet, altele au fost comunicari la diverse manifestari stiintifice si culturale, altele au fost subiectul unor discursuri la mitingurile anticomuniste din Basarabia.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

47. 12 luni - Biba Merlo

12 luni - Douasprezece povestiri de dragoste - mici bijuterii de care sa te bucuri ca de un vin bun Douasprezece povestiri, una pentru fiecare luna, douasprezece instantanee cu un subiect unic: relatia dintre "ea" si "el". Fragmente de viata prinse in prezent, care lasa trecutul si viitorul in seama imaginatiei cititorului. Douasprezece femei diferite, dar care au in comun dragostea pentru viata, o ironie si o autoironie sanatoase, condensate in "etichetele" cu care se incheie fiecare povestire. In fond, dragostea e ca si vinul: ne face sa radem, ne face sa plangem, ne face sa ne simtim rau sau ne face euforici. In orice caz, merita sa fie traita. Cu generozitate.  Vinul mi-a placut dintotdeauna. Savoarea, culoarea, aroma si chiar si acea senzatie de ameteala care ascute simturile si fluidizeaza gandurile. Vinul imi permite sa ajung intr-o clipa la miezul problemei si lasa emotiile sa curga fara obstacole sau interferente. Nu citesc niciodata eticheta de pe spatele sticlei inainte de a bea. De obicei, gust, apreciez, traiesc si apoi ma informez. Uneori exagerez si ma trezesc cu senzatia unui cui infipt in tampla, alteori rad, alteori plang. Pentru lungi perioade, renunt la el. Traducere din limba italiana de Cerasela Barbone. Fragment din cartea "12 luni" de Biba Merlo: "MAI Sunt grasa. Asadar, sunt urata. Inteleg asta din felul in care ma privesc, adica nu ma privesc, baietii. Mi-a fost limpede pe la 14 ani. „Doamna, e mai bine sa mergeti cu fiica dumneavoastra la raionul de marimi mari!" E mai rau decat sa auzi ca ai coeficientul de inteligenta al unui melc gras (pentru ca aia slabi sunt, fara indoiala, mai inteligenti). Mama e slaba si spune ca eu sunt asa pentru ca nu am vointa, sunt lacoma (de la o pofta la alta cine stie unde se va ajunge) si lenesa. Asa ca e vina mea. „Daca iti doresti ceva cu adevarat, il obtii, e doar o chestiune de caracter!" Dieta Weight Watchers, gimnastica, abstinenta. La 17 ani am reusit sa cantaresc 52 de kile, n-am avut ciclu timp de sase luni, luam purgative si vomitam. La peste 20 de ani s-ar spune sa sunt bulimica, victima unei mame foarte exigente si a unui tata absent, dar acum spun doar ca sunt supraponderala, stretch-ul nu s-a inventat inca si singurii blugi din comert sunt Wrangler sau Levi's, perfecti pentru baieti si monstruosi pe mine: se muleaza pe coapse, iar in dreptul taliei sunt atat de largi ca as putea sa-mi atarn un ghiveci cu muscate pe fund. Camasile sunt cambrate si nu pot sa inchei vreuna nici moarta (port marimea 75 la sutien). Silvana Mangano a devenit eterica si SLABA (pe langa ca e batrana) si nu se vorbeste decat de Twiggy, Jean Shrimpton, Sandy Shaw si Jane Birkin. Celelalte, la macerat! Singurele priviri satisfacute (si putin de porci) mi le arunca prietenii tatalui meu sau zidarii. „Bine facuta", alta sintagma de eliminat din dictionar pentru ca, in 1975, a fost responsabila pentru o serie de sinucideri in lant printre adolescentii „fara caracter", exact ca mine. Constienta de aspectul meu, am pus accentul pe frumusetea interioara si am incercat sa devin inteligenta si simpatica, avand in vedere ca sex-appeal-ul lasa de dorit. Ii consolez pe prietenii abandonati de splendide caprioare, slabe si adevarate idioate (nu exista dreptate pe lume) si de cand merg la facultate, incerc sa fiu invizibila. Studiez, trec examenele fara prea mare efort si nu ma intalnesc cu nimeni (cel putin cu nimeni de sex masculin). Si intr-o zi imi apare in fata Saro, prietenul unui prieten cunoscut vara trecuta in Sicilia, in timpul unei vacante petrecute intr-o libertate supravegheata de ai mei sio pereche de prieteni de-ai lor, din Catania."

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

48. Operatiunea Anthropoid - Laurent Binet

Operatiunea Anthropoid este un roman istoric postmodern despre asasinarea lui Reinhard Heydrich, supranumit „Calaul din Praga”. Veti urmari cu sufletul la gura aventura lui Jozef Gabčik si Jan Kubiš, de la evadarea lor dramatica din Cehoslovacia ocupata de nazisti pana la atacul fatal care il va rapune pe Reinhard Heydrich si care va duce, in cele din urma, si la moartea lor violenta, in cripta unei biserici din Praga. O carte in egala masura despre trecut si despre felul in care se poate scrie despre trecut, romanul lui Laurent Binet reprezinta o intrepatrundere magistrala de memorii, actualitate si imaginatie narativa.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

49. Ghinionul a fost norocul meu Vol.3 - Ion Focsa

Ghinionul a fost norocul meu. Din suferintele teatrului romanesc - Volumul III Ion Focsa, nascut la 14 februarie 1925 in comuna Peceneaga, judetul Tulcea, este al saptelea copil al unei familii de slujbasi la stat. Tatal – perceptor, mama – casnica. A urmat clasele primare in comuna, precum si alte scoli, obtinand bacalaureatul la Liceul „D. Cantemir” din Bucuresti. Urmeaza Academia Regala de Muzica si Arta Dramatica, avandu-i ca profesori pe Ion Manolescu si V. Maximilian. Debuteaza la Teatrul National din Bucuresti in 1945, in piesa Asta-i ciudat, de M.R. Paraschivescu, in regia lui Tudor Musatescu. Apoi joaca pe scenele mai multor teatre unde este angajat: Teatrul Munca si Voie buna, Comedia, Teatrul Mic, Teatrul Nostru, Alhambra, Tineretului, Studioul actorului de film „C.I. Nottara”, Teatrul din Galati si, din 1958, pe scena Teatrului „Al.Davila”, colaborand cu cei mai mari regizori. Dintre rolurile interpretate, le citam pe cele mai importante: Sir Toby (Noaptea regilor), Willy Loman (Moartea unui comis-voiajor), Domnul Decan (piesa cu acelasi nume), Matei Millo (Caruta cu paiate), Chirica (Omul cu martoaga), Spirache (Titanic-Vals), Mitica Blajinu (Sf. Mitica Blajinu), Staretul Sofronie (Io, Mircea Voievod), Karandisev (Fata fara zestre), Luca (Azilul de noapte), Regele (Regele gol), Prof. Pecreteanu (Tara fericirii), Kogalniceanu (Cuza Voda), A.C. Curry (Omul care adduce ploaie), Banul Miked (Vlaicu Voda), Escalus (Masura pentru masura), Vadim Petrovici (Roman Sentimental), Brebenel (Usile Imparatesti) si multe altele. Pentru toata activitatea sa a fost rasplatit cu premii, diplome si decoratii, iar Primaria Municipiului Pitesti i-a acordat inca din 1995 titlul de Cetatean de Onoare, iar Academia Romana i-a acordat Distinctia de Merit.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

50. Sfarsitul calatoriei - Josephine Cox

    Cu aproape un sfert de veac in urma, lui Barney Davidson si  familiei sale din Anglia li se ofera sansa unei vieti mai bune in America. Bucuria plecarii este insa de scurta durata pentru Barney care afla o veste ingrozitoare si hotaraste ca situatia sa nu trebuie sa-i impiedice pe cei dragi sa ajunga acolo unde le va fi mult mai bine. Devine alt om, facand tot posibilul spre a-si atrage ura familiei si pentru a o instraina cat mai mult de persoana sa.     Este parasit de sotie si cei trei copii care pleaca in America. In asteptarea sfarsitului isi gaseste alinare in relatia cu o prietena, Lucy Baker, care stie prin ce trece si este alaturi de el pana in ultima clipa. Dar, dupa multi ani, secretul lui Barney continua sa-i impovareze sufletul. Ea nu poate accepta ca, in ciuda imensului sacrificiu facut de Barney, familia acestuia sa-i poarte o atat de nedreapta amintire. Brusc, Lucy rupe tacerea trimitand o scrisoare in America fostei sotii a lui Barney. Un demers ce declanseaza o adevarata furtuna, dezvaluind adevarata  tragedie din spatele aparentelor.     Un roman tulburator despre iubire, sensibilitate si sacrificiu fara limite.      Fragment din roman:       „Edward Trent incepuse sa regrete multe lucruri, pe masura ce anii trecusera si el imbatranise si devenise mai singuratic. Toata viata alergase dupa femei pentru placere si nimic mai mult. Nu il incercase niciodata dorinta de a se aseza la casa lui si de a intemeia o familie, nu iubise niciodata cu adevarat o femeie — pana cand ii iesise in cale Lucy.     Fusese singura femeie care il subjugase, singura care ii cucerise inima ticaloasa si prin aroganta si dusmanie o pierduse in mod prostesc. Apoi, cand crezuse ca gasise o modalitate de a o face sa se razgandeasca si sa o ia din nou de la capat, procedase cu totul gresit si reusise sa o intoarca impotriva lui pentru totdeauna. In toti acesti ani il bantuise, ii aparuse mereu in vise si tot parea a-i face semne.     Trebuia sa o gaseasca! Chiar daca i s-ar fi parut respingatoare din cauza varstei pe care o avea. Era oare trasa la fata si garbovita? Sau inca mai era aceeasi Lucy pe care o purtase in gand in toti acesti ani? In clipele acelea chiar o putea vedea, razand fara sa-i pese de nimic, alergand in picioarele goale si la fel de libera ca o salbaticiune... „Prinde-ma daca poti!" — aceasta era Lucy de care isi amintea el. Ca un fluture purtat de o adiere de vant, cu niste culori si de o frumusete uimitoare. Spre eternul sau regret, o prinsese, o tinuse in palma-i brutala, apoi ii daduse drumul sa zboare.      Se oprise oare timpul in loc si pentru ea, asa cum se intamplase cu el? Il mai ura inca pentru ceea ce facuse? Mai era inca in viata si, daca da, cum se va simti cand el se va intoarce? Nu ar fi fost posibil ca anii sa o fi inmuiat si ca ea sa fi regretat ca se Iuase dupa el in noaptea aceea?"

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

51. Recviem pentru o calugarita - William Faulkner

• Autor distins cu Premiul Nobel pentru literatura Deborah Jones, reporter de la ziarul Miami Herald, e hotarata sa descopere adevarul despre cazul lui William Craig, un veteran de razboi pe care il asteapta executia pentru ca l-a ucis pe fiul unui senator celebru care i-a violat nepoata. Deborah vrea sa afle adevarul despre acest caz, nu numai pentru ca il admira pe batranul veteran, ci pentru ca ea insasi a fost victima unui viol. Pentru a-l salva de la execuĺtie, ea are de infruntat mogulii de presa, coruptia la cel mai inalt nivel, santajul si mafia care il protejeaza pe tatal playboy-ului violator. Iar in acest caz, legea si statutul de ziarist nu o mai pot ajuta, iar pana la executie mai sunt doar 5 saptamani.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

52. Labirintul lumii - Marguerite Yourcenar

Marguerite Yourcenar isi incepe acest prim volum din trilogia Labirintul lumii cu povestirea unei nasteri: a sa. De aici pornesc intrebarile. Cine a fost mama ei, moarta aproape imediat dupa nastere? Cine a fost tatal ei? Ce mai poate afla, peste trecerea timpului, despre familiile parintilor sai? Cronica a unor oameni si a locurilor in care ei se succed precum straturile geologice, Pioase amintiri imbina desavarsit memorialistica si arta romanesca, iar cititorul atent poate intrezari, in filigran, izvoarele romanelor care i-au adus celebritatea autoarei: Alexis, Piatra filozofala sau Memoriile lui Hadrian. „Istoric-poet“, cum se definea ea insasi, autoare de romane,  povestiri si eseuri, Marguerite Yourcenar (8 iunie 1903 – 17 decembrie 1987), s-a nascut la Bruxelles, dintr-o mama belgiana si un tata francez provenind dintr-o veche familie aristocratica.  Crescuta in Franta, a calatorit in Elvetia si Italia, inainte de a se stabili in Statele Unite ale Americii. Marguerite Yourcenar si-a publicat primul roman, Alexis, in 1929.  Romanul  Memoriile lui Hadrian, aparut in 1951, i-a adus un imens succes scriitoarei, confirmat mai tarziu de Piatra filosofala (1968, Prix Femina 1968). In 1979  a devenit membra a Academiei Regale de Limba si Literatura Franceza din Belgia. A fost prima femeie primita  in Academia Franceza, in 1980, si a  fost  distinsa de-a lungul carierei sale cu numeroase premii,  printre care Premiul Academiei Franceze in 1977 si Premiul Erasmus in 1983.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

53. Povesti de-odata - Cristina Balan

Dupa un volum de versuri, Strict sambata, si microromanul Abateri simple, Cristina Balanintra in prozoteca editurii cu cateva povesti (auto)ironice, dezinhibate, cinice si spirituale rostite cu instrumentele spumoasei generatii internautice. Feminista si habotnicul (cea mai consistenta dintre prozele volumului) e o savuroasa love story in stil nou. Doi oameni (si doua culturi) comunica prin mesaje si emoticoane („trancanim in fiecare seara, cate-n luna si in stele, ore intregi”), se misca dezinvolt unul in intampinarea celuilalt si se descopera complementari si liberi in marele sat mondial. O fac traversand dezinvolt si pe cont propriu prejudecati, restrictii, spaime si iluzii – „Simt ca niciodata ca pot sa ma misc si ca orice directie as lua e cea corecta. N-am nici o intrebare, imi pare ca le-a trecut vremea, desi n-au avut nici timp sa fie. Irosim cu-atata neatentie suvite groase de minute din acest rau al vietii incat, daca gustul devine deodata savuros, mai are importanta ca incercarea de a sorbi totul ne poate ineca sau strivi?”

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

54. Un spion desavarsit - John Le Carre

Magnus Pym, consilier al Marii Britanii la Viena, dispare pe nepusa masa, fara imbratisari de ramas-bun sau biletele explicative, ducand cu el o constiinta contorsionata si un trecut marcat de imaginea arhetipala a propriului tata. Doi agenti care l-au crescut si i-au rafinat instinctele, jalonandu-i drumul de la scoala militara de la Sandhurst la serviciile secrete, pornesc pe cont propriu in cautarea lui, intr-o cursa contra cronometru in care orice minut risipit se poate repercuta asupra multora dintre operatiunile la care fugarul a avut acces. Un roman desavarsit despre un spion desavarsit. Un roman politist in buna traditie englezeasca, plin de autenticitate si inteligenta, solicitind si stimuland cititorul, captivat de logica si corectitudinea deductiilor intr-un larg evantai de posibilitati. O relatare tensionata, din care nu lipseste suspansul, cel ucis fiind chiar un expert in medicina legala. Un adevarat deliciu pentru iubitorii genului, dar nu numai pentru ei.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

55. Ben-Hur - Lewis Wallace

Ben-Hur este un roman captivant care reinvie in mintea cititorului locuri si obiceiuri din cultura lumii antice, dar reuseste si sa dea viata unor personaje complexe. Este o poveste despre prietenie, tradare, razbunare, dragoste si mantuire, impletite toate cu multa maiestrie in destinul lui Ben-Hur si al familiei sale, dar, dincolo de acestea, se intrezareste chipul lui Cristos, Regele mult asteptat care transforma viata celor ce ajung sa creada in El. Publicat in anul 1880, romanul a avut un succes imediat, fiind considerat si cel mai bun roman american de la sfarsitul secolului al XIX-lea. A servit ca inspiratie pentru mai multe puneri in scena si ecranizari, dintre care cea mai cunoscuta este ecranizarea lui William Wyler din anul 1959 care a primit si 11 premii Oscar.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

56. Capul cu pasari - Laurentiu-Ciprian Tudor

Poezia lui Laurentiu-Ciprian Tudor ne aduce aminte de puterea indoita a aripii scrise. El zboara cuvantul, e un fel de rege al pasarilor cum si titlul acestui nou volum al sau sugereaza. El stie ca va da socoteala de fiece vers al sau si se vrea mereu aproape de respiratia lui Dumnezeu, luand poezia drept un izvor de inocenta, daruire si iubire. Poemele sale de uimire sau numai de dimineata sunt asemeni unui concert la patru maini ce ne soptesc tainic despre insotirea poetului uneori cu ingerul, alteori cu iubita-tanara sotie, de cele mai multe ori cu visarea. Laurentiu-Ciprian Tudor iubeste calatoriile. Fie ca ele il poarta prin Istanbul, Athos sau printr-un sat dambovitean, ele, calatoriile, sunt oglinda in care privindu-se, poetul se re-cunoaste, se re-inventeaza ca un vesnic insetat de plinatate si senin, "ca un columbofil razator de rugaciuni". Calauza prin lumi si intamplari ascunse, prin locuri cetluite, scrisul sau e un "sprijinitor al tainei" inscriindu-se in marea traditie a liricii crestine. - Liliana Ursu  

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

57. Maimute in haremul noptii - Serban Tomsa

Romancier de incontestabila originalitate, Serban Tomsa este o prezenta insolita in peisajul literelor romanesti. Avand ferma convingere ca un scriitor nu trebuie sa traiasca printre scriitori, Tomsa isi duce existenta departe de lumea dezlantuita, intr-un catun obscur (Gratia, jud. Teleorman), unde isi concepe romanele in nesfarsitele dupa-amiezi de vara, cand acele ceasornicelor uita sa se mai roteasca si realitatea se confunda cu fictiunea.   Dupa ce „Biblioteca lui Noe” s-a bucurat de o calda primire din partea unor voci autorizate ale literaturii romane contemporane: C. Toiu, Al. Cistelecan, I. Stratan, G. Geacar, C. Magura, romanul "Maimute in haremul noptii" confirma impresia de frapanta noutate, pe care o lasa proza acestui autor. Propunand o noua formula narativa, volumul tine de cea mai fierbinte actualitate. Tranzitia, capitalismul de carton si evenimentele politice sunt prinse intr-un scenariu epic captivant. Ingenios construit, scris intr-un ritm alert, cu o inspirata deschidere catre fantastic, romanul "Maimute in haremul noptii" se citeste cu sufletul la gura. Prin stilul spumos, prin cultivarea nonconformismului si prin devierea catre absurd Serban Tomsa pare a fi un Boris Vian autohton.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

58. Razbunatorii - John Connolly

"EI SUNT RAZBUNATORII. ELITA ASASINILOR PLATITI". Printre ei se numara si Louis. Dar acum Louis si Angel, partenerul sau de viata, sunt si ei in pericol. Singura lor sansa este sa ademeneasca ucigasii din barlogul lor. Accepta sa execute un asasinat pe un domeniu privat izolat si pornesc spre nord, spre un oras-fantoma, care nu mai exista pe nici o harta, un oras condus de un om obsedat sa-l ucida pe Louis. Aici insa, vor cadea in capcana, izolati si la mila celui mai temut dintre Seceratori, Bliss, asasinul asasinilor. Un singur om mai poate sa-i ajute, detectivul Charlie Parker. "IAR SANGELE VA CURGE!"

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

59. Intre viata si carti - Nicolae Steinhardt

Deschis in fata suprarealismului, a literaturii onirice, a noului val (Nouveau Roman), N. Steinhardt le apreciaza si in masura in care dislocarile, discontinuitatea, descompunerile, fracturile de limbaj ori de realitate imaginara sunt urmate de o recompunere, de o reunificare, de o reasamblare dupa alte coordonate. Pentru ca el, pe urmele lui Charles PEguy, considera ca Raul este cel care «nu se compune», care se opune organizarii vietii spiritualizate. Cel care in textele sale interbelice, in special in cele din Revista burgheza, aducea un elogiu formelor ca expresii ale onorabilitatii sociale nu putea desconsidera acum ideea de forma, dimpotriva. Ceea ce priveste el cu condescendenta este miza totalitara pe forma, forma vidata de sens. Cel care isi dovedise din plin disponibilitatile ludice in volumul de debut In genul... tinerilor si le va dovedi si mai tarziu - dintr-o alta perspectiva - prin gestul impacarii cu avangarda ori prin textele admirative despre scriitorii Generatiei ’80 nu putea sa ramana imun la ideea culturii si a artei ca joc (in sensul lui Huizinga). Numai ca el nu putea sa vada in jocul cultural doar o prestidigitatie tehnica, glacial-formala, pentru el jocul era tot o ipostaza a "intruparii". - George Ardeleanu

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

60. Povesti cu statui si fantani din Bucuresti - Victoria Dragu Dimitriu

Povestile cu statui si fantani din Bucuresti aduc noi detalii inedite despre podoabele, pierdute sau inca pastrate, ale orasului, scrise cu aceeasi acuratete si in acelasi stil fermecator si captivant, care ne-au incantat in precedentele volume ale seriei. Victoria Dragu DimitriuVictoria Dragu Dimitriu a fost realizator la Redactia Culturala a Radiodifuziunii Romane. A semnat emisiunile Atlas Cultural, Eminesciana, Bucuresti, istorii scrise si nescrise, Arhipelagul Bucuresti. A publicat volumele de poezie si romane. Din 2004 incoace, publica o serie de lucrari inchinate Bucurestilor, volume de convorbiri cu locuitori ai Capitalei, care arunca o lumina neasteptata asupra unor detalii pitoresti, savuroase si adeseori importante ale istoriei urbei. Seria s-a bucurat de un succes binemeritat de public. Povesti ale doamnelor din Bucuresti, Povesti ale domnilor din Bucuresti, Alte povesti ale Doamnelor si Domnilor din Bucuresti, Povestile unui Domn din Bucuresti, Doamne si Domni la raspantii bucurestene au fost citite cu incantare si au contribuit nu numai la buna cunoastere a istoriei Bucurestilor, ci si la sporirea dragostei locuitorilor pentru acest oras neiubit si nedreptatit.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

61. The Core Workout - Joanne Elphinston , Paul Pook

The Core Workout : A Definitive Guide to Swiss Ball Training for Athletes, Coaches and Fitness Professionals This book is an expert guide to Swiss Ball training for core stability. It is used by top athletes and fitness professionals across a wide range of sports. Swiss Ball training can enhance essential stability and control for your sport.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

62. Mercy - O.G. Popa

MERCY este aventura, romanta, mister, si stiinta impletite intr-o actiune dinamica, efervescenta, vibranta. Aceasta carte o sa va tina incordat(a) din coperta in coperta. Daca va face placere sa cititi despre calatoriile interstelare, despre tehnologiile navelor spatiale, despre stiinta viitorului, si despre puterile mentale, atunci aceasta este exact cartea de care aveti nevoie.   Actiunea se intampla in Galaxia Vartejul de Lumini, insa cadrul temporal este imposibil de raportat la cel terestru nu exista absolut niciun fel de referinte la civilizatia terestra. Un Accident Nova termina 600 ani de dominatie imperiala peste 236 Sisteme Planetare. Doua domnite Zelhane mostenesc drepturile de succesiune imperiala, si incep sa reconstruiasca Imperiul ajutate de Ghethe Dakka, seful Investigatorilor Imperiali din Divizia stiinta.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

63. Dune. Dune #1 - Frank Herbert

Book One in the Magnificent Dune Chronicles  - the Bestselling Science Fiction Adventure of All Time Now a major motion picture directed by Denis Villeneuve, starring Timothee Chalamet, Zendaya, Jason Momoa, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Chang Chen, Charlotte Rampling, and Javier Bardem.   Frank Herbert's classic masterpiece, a triumph of the imagination and one of the bestselling science fiction novels of all time.   Set on the desert planet Arrakis, Dune is the story of the boy Paul Atreides, heir to a noble family tasked with ruling an inhospitable world where the only thing of value is the "spice" melange, a drug capable of extending life and enhancing consciousness. Coveted across the known universe, melange is a prize worth killing for....   When House Atreides is betrayed, the destruction of Paul's family will set the boy on a journey toward a destiny greater than he could ever have imagined. And as he evolves into the mysterious man known as Muad'Dib, he will bring to fruition humankind's most ancient and unattainable dream.   A stunning blend of adventure and mysticism, environmentalism and politics, Dune won the first Nebula Award, shared the Hugo Award, and formed the basis of what is undoubtedly the grandest epic in science fiction. Discover the Dune book series labeled one of the best science fiction novels of all time: • Book One. Dune  (Find Dune Movie Tie-In Book here ) • Book Two. Dune Messiah •  Book Three. Children of Dune • Book Four. God Emperor of Dune • Book Five. Heretics of Dune • Book Six. Chapterhouse: Dune

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

64. Flacarile iadului - Lincoln Child , Douglas Preston

Douglas Preston si Lincoln Child continua seria misterelor rezolvate de agentul special Pendergast, secondat - pentru a treia oara, dupa aventurile din Relicva si Relicvariul - de politistul Vincent D'Agosta. Acest avatar modern al cuplului Sherlock Holmes - Watson se implica in anchetarea straniei omucideri a lui Jeremy Grove, un critic de arta al carui trup neinsufletit, mistuit in adevaratul sens al cuvantului de un foc interior, este descoperit in propria locuinta imbacsita de miros de pucioasa, alaturi de misterioasa amprenta a unei copite despicate. O a doua crima similara o alatura taberei anchetatorilor pe Laura Hayward, vechea noastra cunostinta din Relicvariul, acum capitan de politie. si lucrurile se complica din ce in ce mai mult, actiunea se divide pe mai multe planuri - D'Agosta se indragosteste, in actiune intervin un ucigas platit, un ziarist ambitios, un savant care gaseste un model matematic al dezastrelor abatute asupra oraselor depravate ale lumii si un predicator schizofrenic, iar investigatia se muta din New York in vechile castele ale Italiei, un cadru ideal pentru loviturile de teatru care abunda, tinand cititorul cu sufletul la gura.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

65. Ultima arma - Philip Le Roy

Disparitii misterioase au loc in cele mai puternice tari ale lumii. Tinere, frumoase, sclipitor de inteligente, dar mai ales toate sunt femei apropiate sefilor de stat sau mari-lor industriasi ai lumii. Victimele dispar fara sa lase vreo urma. Nathan Love este scos din barlogul sau pentru a le da de urma, de la Paris la Tokio, din Balcani in China, va trebui sa infrunte de unul singur dusmani nebanuiti. Daca Agatha Christie ar fi avut un fiu, s-ar fi numit Philip Le Roy. Doar ca, in locul celor zece negri mititei, aici sunt sase femei fatale. - Laure Namur

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

66. Poveste cu o fata - George C. Dumitru

Volum de proza scurta semnat de George C. Dumitru. Autorul a publicat mai multe povestiri in reviste literare, iar debutul editorial si l-a facut in antologia Respiro. Proza scurta 2000-2002 (Editura Dacia, 2003). `Ce-ar fi de spus in legatura cu o fata de doisprezece ani care a murit? Caera frumoasa. si inteligenta. Ca-i placea sotronul. si ca a fost prima meaiubire. si ca ei i-am scris primul biletel de dragoste, cu un creion cu varful bont.Am scris apasat, cu litere de tipar "Ailaviu", si i-am indesat hartiuta inbuzunar la sfarsitul orei de matematica. Apoi am continuat, cu acelasicreion, "Ailaviu", inaintea orei de geografie, la intrarea in laboratorulplin de harti umede mirosind a mucegai. "Ailaviu", la ora de chimie, printreeprubetele cu miros de sulf si sare, "Ailaviu", la ora de agronomie, printrepuietii de ciresi plantati pe langa gardul scolii. Ailaviu deci te iubesc, la sfarsitul orelor, apasandu-mi coatele pe verdelezgrunturos al zidului scolii, ailaviu deci te iubesc, alergand dupa ea siindesandu-i-l langa celelalte, in buzunarul mic al uniformei, intorcandu-iapoi spatele si fugind spre casa, usor ca un fulg, cu ghiozdanul miscandu-sesus-jos-sus-jos, ca tatele Miei sub tricou, in vara ce trecuse, la munte. Noaptea a trecut rece, a trecut calda, apoi a trecut iarasi rece, lasand locunei dimineti ingalbenite, cu multe frunze pe jos, cu ghete negre descojitesi ciorapi flausati. O dimineata ca o lacrima intr-un cub de gheata. Odimineata cu pulpele mele fierbinti pe scaunul rece din clasa, deschizanddrumul unei zile cu intrebarea, Ai vazut biletele de la mine? Nerostita panala sfarsitul orelor, insa aruncata inainte de plecare, din varful buzelor, timida, dintr-o suflare, Aivazutbileteledelamine? atunci cand lipsa oricarei reactii devenise un morman de sarma ghimpata." (fragment din Poveste cu o fata)

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

67. Mataniile - Florence L. Barclay

Titlul romanului este dat de cel al unei romante care leaga doua suflete pereche intr-o poveste de dragoste la inceputul secolului trecut.Iubirea profunda si devotamentul neconditionat inving obstacolele, aparent de netrecut, spre bucuria eroilor si incantarea cititorului desprins pentru o clipa din cotidian. Scopul pe care l-am urmarit intotdeauna a fost sa nu scriu un singur rand care ar putea indemna pe cineva la pacat sau ar putea leza pe altcineva si sa nu descriu niciodata un caracter care ar putea denatura idealurile personajelor cu care cititorul va face cunostinta in cartile mele - Florence L. Barclay

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

68. Molima - Guillermo Del Toro , Chick Hogan

Un Boeing 777 aterizeaza pe aeroportul JFK din New York. Deodata, luminile avionului se sting, usile raman inchise, toate canalele de comunicatie se intrerup, iar avionul se cufunda intr-o liniste mormantala. Dr. Eph Goodweather, seful Proiectului Canarul, echipa de intervetie rapida in situatiile de amenintare biologica, patrunde in cele din urma in interiorul lui. Ceea ce gaseste acolo ii ingheata sangele in vine. un fost profesor de folclor la Universitatea din Viena si supravietuitor al Holocaustului, Abraham Setrakian, este singurul care stie ce se intampla. Stie ca a venit vremea, ca se pregateste un razboi... Primul volum al unei trilogii cu o intriga fascinanta. O poveste cu adevarat memorabila, o carte pe care nu o mai poti lasa din mana odata ce ai citit prima pagina. - Clive Cussler O poveste ingrozitoare, care iti taie rasuflarea. In Molima, Bram Stoker se intalneste cu Stephen King si cu Michael Crichton. Nu exista ceva mai bun de-atat. - Nelson DeMille

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

69. To Kill A Mockingbird. 60th Anniversary Edition - Harper Lee

Shoot all the bluejays you want, if you can hit 'em, but remember it's a sin to kill a mockingbird. A lawyer's advice to his children as he defends the real mockingbird of Harper Lee's classic novel - a black man charged with the rape of a white girl. Through the young eyes of Scout and Jem Finch, Harper Lee explores with exuberant humour the irrationality of adult attitudes to race and class in the Deep South of the thirties. The conscience of a town steeped in prejudice, violence and hypocrisy is pricked by the stamina of one man's struggle for justice. But the weight of history will only tolerate so much. To Kill a Mockingbird is a coming-of-age story, an anti-racist novel, a historical drama of the Great Depression and a sublime example of the Southern writing tradition.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

70. Sotia Centurionului - Davis Bunn , Janette Oke

O povestire exhaustiva a evenimentelor dramatice cuprinzand originea crestinatatii – si povestea adevarata a lui Leah, constransa intr-o logodna pe care nu a vrut-o niciodata, atrasa de o credinta pe care nu a dorit-o niciodata… Cand membrii familiei ei si-au pierdut sanatatea si puterea pentru totdeauna, Leah este trimisa la Pontius Pilat in speranta ca el ar putea sa-i aranjeze o casatorie avantajoasa. Dar, in ciuda infatisarii logodnicului ei si a pozitiei lui bune, Leah vede viata ca sotie a centurionului ca pe o soarta mai rea decat moartea. Comandant al garnizoanei de langa Galileea, Alban ravneste ca, intr-o buna zi, sa se vada pe scaunul puterii – chiar la Roma. Nerabdator sa-si incerce norocul, el accepta provocarea vietii lui, una care ii va pune cariera, convingerile si chiar viata in primejdie. Dar, cand moartea unui rabin oarecare, al carui trup e de negasit, ii constrange pe Leah si pe Alban sa caute raspunsuri, ceea ce vor descoperi schimba totul.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

71. Povestea lui Edgar Sawtelle - David Wroblewski

Nascut mut si vorbind doar prin semne, Edgar Sawtelle duce un trai idilic alaturi de parinti la ferma lor din partea cea mai indepartata a nordului Wisconsinului. Vreme de mai multe generatii, familia Sawtelle a crescut si a dresat o rasa imaginara de caini de companie intruchipati de Almondine, prietena si aliata de-o viata a lui Edgar. Intoarcerea neasteptata a lui Claude, unchiul lui Edgar din partea tatalui, tulbura insa casa, odinioara pasnica, a familiei Sawtelle. Cand tatal lui Edgar moare pe neasteptate, Claude se implica usor-usor in treburile fermei si reuseste, in acelasi timp, sa castige si dragostea mamei lui Edgar. Cu inima franta si tulburat de tot ce se petrece in jurul lui, Edgar incearca sa demonstreze ca unchiul lui a avut ceva de-a face cu moartea tatalui sau, dar planul lui esueaza in mod spectaculos. Fortat sa plece in salbaticia de dincolo de granitele fermei, Edgar se maturizeaza in aceasta lume ostila in care e nevoit sa se lupte din rasputeri pentru a-si salva viata si pe cea a celor trei caini care il insotesc. David Wroblewski este un povestitor foarte iscusit, iar scenele create de el - viata din padurile salbatice din nord, schimbarea anotimpurilor, descrierea detaliata a unui hambar tipic american, viziunea din timpul unei ploi ca de sfarsit de lume - contribuie la construirea extrem de realista a epopeii acestei familii, in care se exploreaza foarte inteligent limitele limbajului, pentru a se ajunge in final la o carte moderna si, in acelasi timp, clasica.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

72. Oxigen - Carol Cassella

"Oxigen" este un roman captivant, scris de un medic anestezist, o poveste personala despre relatii si familie, despre confruntarea cu o drama medicala extraordinara.  Marie Heaton este un medic anestezist care se bucura de succes profesional. A lucrat, a trait si a respirat pentru si prin cariera ei inca din facultate si acum profeseaza la unul dintre cele mai bune spitale din Seattle. Marie si-a construit si si-a impus limite, ghidandu-se dupa adevaruri empirice, dupa stiinta si arta medicinei. Pe masura ce va ajunge sa se lupte pentru a-si salva cariera si reputatia, Marie va trebui sa se confrunte cu adevaruri dureroase despre calea pe care a ales sa mearga in viata, despre relatiile pe care le-a rupt, despre colegii si superiorii pe care i-a crezut prieteni.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

73. Cercul de magie Vol.2: Magia lui Tris - Tamora Pierce

Magia lui Tris - Volumul al II-lea din seria Cercul de magie In urma cutremurului, Cercul Spiralat este vulnerabil la atacurile piratilor, astfel incat toata lumea, inclusiv cei patru magi-invatacei - Tris, Briar, Daja si Sandry - lucreaza la intarirea fortificatiilor. Cand varul lui Tris, Aymery, vine in vizita, el o sfatuieste sa se intoarca la familia ei, dar ea nu doreste sa-si paraseasca prietenii. Cand incepe lupta, doua lucruri sunt foarte clare: piratii au o arma noua si puternica si mai au si un complice in interiorul Cercului Spiralat. Dar atacatorii nu au luat in calcul furia unei tinere tradate prea des si nici ajutorul pe care ea il va primi de la prietenii ei incapatanati si loiali... Din seria Cercul de magie fac parte volumele: • Volumul 1: Magia lui Sandry • Volumul 2: Magia lui Tris • Volumul 3: Magia lui Daja • Volumul 4: Magia lui Briar

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

74. Cry of the Hunter - Jack Higgins

Martin Fallon was one of the legendary heroes of the Organisation. A fighter in his teens, and a leader north of the border in his twenties. By the age of forty he'd spent nine years in prison, turned to the bottle and almost turned his back on the gun.   The trouble is, the war isn't over. And everyone wants Fallon back...   The Ulster Constabulary, who still have a king's ransom on his head. His own colleagues, who use the dirtiest trick in the book to return their top operator to the front line. And a beautiful woman named Anne Murray: the only confessor to the demons that a terrorist like Fallon will carry to the grave...

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

75. Incursiuni de meloman - Sergiu Alex

Cartea lui Sergiu Alex este una dintre cele mai subtile, persuasive si convingatoare provocari culturale pe care le-au cunoscut ultimii ani. Asa cum, periodic, marile traduceri ale Bibliei stau stavila degradarii, injosirii si compromiterii limbii nationale, Incursiunile de meloman, in ciuda unei seducatoare imaginatii lirice si a unui ton discret-familiar, sunt, in fapt, gandite ca un sunet de alarma. Ele avertizeaza asupra crizei de cunoastere si traire metafizica, prin instrainarea de sinele fiintei noastre, prin compromiterea credintei, a valorilor clasice, a principiilor morale, prin abandonarea modelelor spirituale si prin neputinta de a intelege idealul unitatii omului in euritmia universului si in armonia comunicarii cu existenta. Altfel spus, cartea este un indemn de revenire la identitate, de iesire din trivial si de cautare a formulei de echilibru sub bolta de sunete a muzicii. - Aurel Sasu Sergiu Alex (pe numele real, Constantin Ivanes), jurnalist de o viata la Radio Cluj, este, in Romania, cel mai autorizat critic si comentator de new classical, contemporary instrumental, ambient, electronic sau new age music. De aproape 15 ani, realizeaza Incursiuni de meloman, o emisiune radiofonica de un extraordinar succes, careia ii confera - prin personalitatea sa si prin exigentele sale selectii - un format audio inedit, original si foarte atractiv. Acum, cu aceasta carte, el se transforma din indragita voce de la microfon in scriitorul porta-voce a bucuriei si emotiei zecilor de mii de melomani (acum si cititori!) care aduc, zi de zi, adanca lor reverenta muzicii de calitate.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

76. Cum a murit Romania. Cum am murit eu - Octavian Hoandra

Aveam obligatia sa public aceasta carte. Pentru toti cei care cred ca a trai sub doua dictaturi intr-o singura viata este prea mult. Pentru toti cei care au crezut si mai cred in democratie. Pentru toti cei care constientizeaza ca nu au de trait decat o singura viata si nu pot pleca grumazul in fata fricii. Pentru tot acest popor mut, care nu a invatat inca sa traiasca in modernitatea Europei si care inca nu stie ca puterea sta in el. Pentru jurnalistii care nu s-au obisnuit sa linga puterea si sa faca sluj. Pentru toti cei care nu-si asculta propriile inimi si care hotarasc fara sa se intrebe ce ramane in urma lor dupa asta. Pentru toti aceia care chiar daca nu acum, dar, cu siguranta, peste un timp mai lung sau mai scurt, vor intelege in adancul propriei fiinte fiecare cuvant din modestele mele texte publicate aici. - Octavian Hoandra

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

77. Goana nebuna a lumii - Colum Mccann

Un elogiu inchinat orasului New York. Cu toate ca e scris intr-un stil urban, alert, fara astampar si reticente, si vorbeste despre o lume profund tehnologizata, romanul lui ColumMcCann, Goana nebuna a lumii, este, in esenta, o rapsodie. O retea, elegant tesuta, de personaje din toate mediile sociale, ale caror voci, reconstituite cu un har al autenticitatii demn de un arheolog, se intalnesc, aducandu-si fiecare propria poveste de viata, in jurul a ceea ce a fost numit "delictul artistic al secolului XX": pe 7 august 1974, echilibristul francez Philippe Petit a traversat ilegal, mergand pe sarma, spatiul dintre cele doua turnuri ale World Trade Center din New York. O rapsodie tragi-comico-eroica, orchestrata simfonic, a metropolei americane, dar si, simbolic, a lumii de azi, intr-o epoca nelinistita care, privita prin ochii acestei carti, o prefigureaza pe a noastra.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

78. Geamanul lui Cristos - Patrick Banon

In primii ani ai secolului I dupa Cristos, Imperiul Roman e pe cale sa se destrame. La Ierihon, tiranul Irod Antipa lasa in urma un popor fara vlaga. Intr-o tara cotropita de Augustus, secatuita de dari, bantuita de idolatri, evreii isi vad lumea disparand sub greutatea poverilor. Ierusalimul cade. Saducheii distrug templele, incercand sa le apere. Esenienii si zelotii se jertfesc intr-un razboi sfant, pentru a grabi sosirea Mesiei.   Infruntarea dintre Ierusalim si Roma, dintre Olimp si Sinai, dintre Tora si Iliada urzeste un razboi al cerurilor. In aceasta lume in convulsii se naste Ioan Botezatorul, geamanul lui Cristos, in umbra printesei Salomeea si a profetiei celor doisprezece vulturi. Dar poate un muritor sa restabileasca pacea intre oameni si imaginile lui Dumnezeu?   ,,Ioan Botezatorul este o figura-cheie a lumii occidentale. Patrick Banon recupereaza acest personaj cu toate contradictiile lui, cu toate ezitarile omenesti si gesturile nobile de care da dovada intr-o epoca de mari framantari.” critique-livre.fr   ,,O valoroasa epopee initiatica.”  France-Info

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

79. Recviem - Jack Ross

Deborah Jones, reporter de la ziarul Miami Herald, e hotarata sa descopere adevarul despre cazul lui William Craig, un veteran de razboi pe care il asteapta executia pentru ca l-a ucis pe fiul unui senator celebru care i-a violat nepoata. Deborah vrea sa afle adevarul despre acest caz, nu numai pentru ca il admira pe batranul veteran, ci pentru ca ea insasi a fost victima unui viol. Pentru a-l salva de la execuĺtie, ea are de infruntat mogulii de presa, coruptia la cel mai inalt nivel, santajul si mafia care il protejeaza pe tatal playboy-ului violator. Iar in acest caz, legea si statutul de ziarist nu o mai pot ajuta, iar pana la executie mai sunt doar 5 saptamani. Traducere din limba engleza de Petru Iamandi.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

Cauți noi cărți cu care să te delectezi? Îți prezentăm Top 100 Bestsellere din România în anul 2010. Descoperă cele mai bune cărți și bucură-te împreună cu noi de magia lecturii.

Cele mai vândute cărți din 2010 în format PDF

Avem pentru tine Cele mai vândute cărți din 2010 în format PDF. Înainte să cumperi cărțile, poț citit primele câteva pagini în format PDF ca să te poți decide dacă merită să cumperi cartea sau nu. Vezi cărțile cu butonul albastru PDF din lista de mai sus. În această listă de cărți găsești: