Recenzie ” Sindromul Irukandji” de Leonard Ancuța

de | oct. 16, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA SINDROMUL IRUKANDJI ARE REDUCERE PE:

Imixtiunea realului în ireal și a irealului în real capătă sub condeiul scriitorului Leonard Ancuța halucinogena senzație a sfidării, a zborului rectiliniu și a înotului împotrvia valurilor, personajul-nepersonaj, înglodurat de sentimentul  tăioasei impersonalități, crestând întâmplări și neîntâmplări peste șubreda grindă a existenței.

Pur și simplu cuvintele explodează în lava devastatoare a confesiunii, zguduind hotarele nejustificatei pudori cu ajutorul unui limbaj direct, chiar trivial pe alocuri, refulând poveri și trăiri acumulate într-o fragilă bășică a timpului.

Oameni  și trăiri devin sub sineala cuvintelor orbitoare dungi de lumină care își impregnează vuietul clipelor în contorsionări zgrunțuroase, uneori cuprinse de nonșalanța boemiei, alteori bătucite de spinii delăsării, când nici măcar această delăsare nu pare cu adevărat o renunțare, ci mai degrabă o creionare a diferenței dintre abisul simțirii și vitraliul speranței.

Dacă îți place recenzia cărții SINDROMUL IRUKANDJI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Leonard Ancuța

Leonard Ancuța este un scriitor tranșant și sufocant de carnal, cu uluitoare epitetizări și adjectivări care apelează aparent imposibile alăturări de cuvinte, pricepându-se de minune să substantiveze trăiri și posibile trăiri într-o asumare a năucitorului întreg, cu bune și cu rele, cu raiuri, iaduri și purgatorii, cu sufocante nimicuri care devin cu mult mai împovărătoare decât aspra conjugare.

” Sindromul Irukandji” este o carte suficient de interesantă încât să ciobească în sufletele cititorilor o anumită simțire aparent inexplicabilă.

Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SINDROMUL IRUKANDJI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: SINDROMUL IRUKANDJI
Autor: Leonard Ancuța
An apariție : 2018
Editura: SHAH
Nr. Pagini: 461
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 610

Alte recenzii de la Leonard Ancuța:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Societatea din care faceți parte crede chiar că fiecare om este perfect înlocuibil. O carte premoniție. Cu siguranță Constantin Virgil Gheorgiu a fost un vizionar care a prevăzut că va exista cândva în viitor acest schimb de putere între om și tehnică. Mai întâi...

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

"Anna Hibiscus" și "Bravo, Anna Hibiscus!" sunt două volume de povestiri despre o fetiță care locuiește în Africa ("extraordinara Africă!"), alături de familia ei extinsă (numeroasă!). Bunicii ei sunt tradiționaliști, și încearcă să îi facă pe ceilalți membri ai...

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

               N-a primit degeaba cartea aceasta premiul Orange în 2015. Este atât de bine scrisă, atât de dezinhibată, sinceră și intra atât de adânc în miezul problemei încât a fost o încântare s-o citesc cu toate că tratează un subiect incomod, delicat și...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2795 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments