🔥 CARTEA ȘOCUL CĂDERII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

socul caderii de nathan filerCartea „Șocul căderii” de Nathan Filer are un subiect destul de sumbru. Este un portret foarte bine realizat al căderii în abisul problemelor mintale. Este un roman grav și emoționant care ne pune față în față cu stările prin care trec toți cei afectați de o asemenea boală.

În scrierea lui Nathan Filer, doi frați cu vârste diferite ajung din joacă să fie și mai legați unul de altul

Dar mai tragic este că joaca asta a dus la moartea unui dintre ei. În plus, ilustrațiile din interiorul cărții sunt formidabile și te introduc mai bine în poveste.

Personajele principale sunt doi frați Matthew și Simon. Ei au vârste diferite și caractere diferite, dar se iubesc mult. Simon este fratele cel mare, dar inadaptat din punct de vedere mintal. Matthew este fratele cel mic, dar care are grijă de Simon, de parcă rolurile ar fi inversate. Tot ei joacă la un moment dat, fără voia lor, rolurile de vinovat și victimă. Dar fără să și-o pună în minte.

De fapt, citind cartea „Șocul căderii” vei ajunge să îți creezi propria părere despre cei doi frați. Dar și despre posturile lor, după moartea unuia dintre ei. Pentru că asta declanșează totul. Moartea accidentală. Scrierea de suspans cu tente psihologice te va captiva sau nu. Depinde de tine cum privești lucrurile și de cât de mult te pui în postura personajelor.

Un eveniment tragic din copilărie îl transformă și pe fratele sănătos într-un om bolnav, cu vedenii

Pe când erau mici și se jucau în parcul de rulote în care ajunseseră cu familia, cei doi frați au parte de o întâmplare tragică, ce le va marca destinele. Într-o zi, Matthew, fratele cel mic, dar sănătos, cade de pe o stâncă, dar este salvat la timp de Simon, fratele cu probleme. Într-o noapte, Matthew îi joacă o farsă lui Simon, dorind să-i arate un cadavru. Băiatul bolnav se sperie rău și fuge de fratele său. Printr-un ghinion, Simon ajunge fix în locul în care cu câteva zile înainte fratele cel mic căzuse.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Nathan Filer.

Dar de data asta, soarta nu va mai fi la fel de bună pentru acest frate cum a fost pentru celălalt. Simon cade de pe stâncă iar Matthew parcă rămâne țintit locului. Nu înearcă să-și ajute fratele și nici măcar nu îi alertează pe părinți despre cele întâmplate. Este pur și simplu înghițit de vină. Abia a doua zi târziu adulții află despre dispariția lui Simon, văzându-l totodată și pe Matthew plin de noroi dormind pe jos în rulotă.

Își dau seama că s-a întâmplat ceva grav, dar când ajung la stâncă este prea târziu. Fratele bolnav nu mai este bolnav, ci este mort. Și de atunci vor începe problemele și pentru fratele rămas în viață. Din normalul Matthew el se va transforma în Matthew cel care aude voci și încearcă în nenumărate rânduri să se sinucidă.

Alienarea mintală îl ajunge din urmă și pretinde că este vizitat des de Simon care îl cheamă la joacă

Iar de la vocile pe care le aude doar el și comportamentul tot mai bizar, și până la internarea în spital este o linie fină.

Romanul “Șocul căderii” de Nathan Filer este mai mult decât psihologic și cutremurător. Chiar dacă nu ești în situația personajelor și nici nu ai cunoștințe care să se lupte cu boala mintală, nu se poate să nu rămâi marcat de povestea celor doi frați.

🔥 CARTEA ȘOCUL CĂDERII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Șocul Căderii
Autor: Nathan Filer
An apariție : 2014
Editura: TREI
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 7.03.2019
Nota recenzorului: 8/10

Avatar
Autor: Oana Maria Stefan
Oana Maria e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 551 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Maria Stefan