Recenzie “Șoptindu-le vrăjitoarelor” de Anna Dale

by | Dec 27, 2020 | Cărți pentru Copii, Fantezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ȘOPTINDU-LE VRĂJITOARELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Joe se trezește obligat să-și petreacă vacanța de Crăciun alături de mama sa, tatăl vitreg și micuța sa surioară, deoarece Crăciunul planificat cu tatăl său a fost anulat de vestea bolii unei mătușii a tatălui. Plecat în Scoția pentru a-și vedea mătușa, tatăl este dat dispărut într-o furtună de zăpadă, iar Joe aflat la 700 de km depărtare nu are nicio posibilitate să-l ajute…sau poate că ar putea dacă ar avea șansa să recurgă la vreo două, trei vrăji…

Călătoria cu trenul către casa mamei sale este plină de suprize și personaje stranii. Marcat și speriat de vecinii de compartiment și de comportamentul bizar al acestora, Joe greșește stația la care trebuia să coboare și se trezește singur, în mijlocul câmpului pe înserat. Imprumutând o tricicletă, ce se dovedește a nu fi o tricicletă, Joe este aruncat la propriu într-o casă locuită de vrăjitoare, situată în cartierul mamei sale. Aici află cu stupoare de existența mai multor sabaturi, chiar dacă cel în care a aterizat tânărul nostru erou nu e chiar un sabat deoarece Urzicilor-Moarte le lipsește un membru pentru a îndeplini regula de aur a existenței unui sabat, aceea de minimum 6 membri.

Dezvăluirile tinerei Prunella, cunoscută mai repede sub aliasul de Twiggy, despre Cartea lui Mabel și pagina pierdută care conține o vrajă foarte puternică, îi aduc aminte de anumite întâmplări din tren ce i s-au părut ciudate. Noile informații sunt privite ca un avantaj de care ar putea profita pentru a-și ajuta tatăl, dar socoteala de acasă nu se potrivește niciodată cu cea din târg, iar Joe se vede nevoit să facă o alegere grea, care-i pune la încercare empatia.

Dacă aveți chef de-o carte pentru copii, plină de magie, cu mături zburătoare, poțiuni magice, vrăjitoare îndăratnice și arțăgoase, descântece șoptite, pisici vorbărețe, șobolani machiavelici, baghete cu sclipici, un grimoar străvechi, spirite ale vântului, mesaje scrise cu cerneală invizibilă, ochelari fermecați, Târguri la Miezul Nopții sau doar de-un ceai de urzică, Șoptindu-le vrăjitoarelor e perfectă.

Denumirile locurilor și numele personajelor au fost delicioase. La Două Țipete de Bufniță, Mormoloaca, Bețișoarele Sorții, Sabatul Pipistrelle, al Urzicilor-Moarte, al Viperelor, Cazanul Auriu, Inelul lui Tor Dree te ajută să intri mai ușor în poveste și să descoperi cum soarta lumii poate atârna de un joc de marocco. Recomandat 6-9 ani, mămici cu pitici!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ȘOPTINDU-LE VRĂJITOARELOR?

Vezi toată lista de cărți scrise de Anna Dale sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ȘOPTINDU-LE VRĂJITOARELOR CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Șoptindu-le Vrăjitoarelor
Autor: Anna Dale
An apariție : 2005
Editura: RAO
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 27.12.2020
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sufocare” de George Arion

Recenzie “Sufocare” de George Arion

Sunt foarte interesante ideea și spațiul pe care George Arion ni le propune ca ambient pentru desfășurarea cărții sale. Barintown nu este un oraș pe care îl poți localiza pe harta, dar asta nu înseamnă că nu poate fi real. Și din moment ce autorul își scrie toate...

Recenzie „Acolo, chiar acolo” de Tommy Orange

Recenzie „Acolo, chiar acolo” de Tommy Orange

Chiar dacă suntem generația Google, cea care în câteva secunde poate afla orice despre oricine, puțini dintre noi suntem cunoscători adevărați sau curioși să aflăm detaliile despre istoria unei societăți oarecum închise în fața lumii, protejați de stat în rezervații....

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 846 zile și a scris până acum 191 articole. Se află pe poziția 4 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments