Recenzie „Sora cea rea” de Karen Dionne

de | feb. 16, 2022 | Ficțiune, Horror și Thriller, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SORA CEA REA ARE REDUCERE PE:

Sora cea rea de Karen DionneAm citit romanul „Sora cea rea” de Karen Dionne pe nerăsuflate. A fost o lectură pe cinste. Greu de lăsat din mână și ușor de parcurs. Asta totodată datorită scenariului atent gândit, cât și a scriiturii curgătoare. Axată mai mult pe narațiune și mai puțin pe descriere, un mod de expunere care pe mine mă obosește și mă plictisește de cele mai multe ori.

„Sora cea rea” de Karen Dionne un roman de suspans care îți creează tot felul de stări

Ba învinuiești pe unul, ba îl consideri prea slab pe altul. Ba strângi din ochi citind despre cruzimea absolută îndreptată asupra animalelor și oamenilor fără apărare. Pentru că este un thriller, vei întâlni cu precădere scene violente, crude, care te vor șoca sau te vor face să te revolți.

Îți dorești ca pur și simplu sora cea rea să fie pedepsită. Ca ființa ei de psihopată să fie anulată, pentru a nu mai comite și alte grozăvii.

Dacă îți place recenzia cărții SORA CEA REA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Karen Dionne

Îți dorești ca sora cea bună să își amintească exact ce s-a întâmplat deoarece nu o bănuiești nici măcar pentru o clipă. Vrei să își răzbune părinții și să ajungă cu un pas înaintea celei mai crude ființe din viața ei. Să pedepsească și să depășească un trecut pentru care s-a simțit până în prezent vinovată.

Thrillerul „Sora cea rea” e captivant, vei folosi fiecare minut liber pentru a mai da o pagină să afli ce se va întâmpla în continuare

Cartea e împărțită pe două planuri evocatoare, care se tot succed. La fel se succed și naratorii. În povestea din prezent o avem pe Rachel, fata internată într-un sanatoriu de boli psihice după un eveniment marcant petrecut în copilăria ei. Pe când în planul din trecut o avem pe Jenny, mama ei. Aceasta povestește cu lux de amănunte despre familia ei. Despre prima ei fată – Diana, despre mutarea familiei la cabana din pădure. Și despre cea de-a doua ei fată – Rachel și relația dintre ei toți.

Astfel, tot aflând când de la una, când de la alta amănunte care o bântuie pe Rachel și în prezent, ajunge să prindă contur povestea familiei Cunningham și a violentelor crime petrecute în nordul peninsulei statului Michigan. Nu voi zice mai multe despre thriller decât că trebuie citit neapărat. Sălbăticia și răul nu sălășluiesc doar în imensa pădure proprietate de familie a protagonistei, ci mai ales în personajele acestei cărți înfricoșător de bune. Dacă nu ai aflat până acum care sunt trăsăturile unei persoane psihopate, ei bine, după lectura acestui roman vei afla mai multe despre asta decât ți-ai fi dorit.

Am mai citit de la Karen Dionne și „Evadarea din mlaștină” și mi-a plăcut poate și mai mult decât „Sora cea rea”

Însă povestea în sine, cadrul în care se desfășoară și personajele din cartea de față sunt exact ce trebuie unei cărți bune de suspans. Felul în care sunt caracterizate personajele prijn faptele lor demonstrează priceperea autoarei în ceea ce privește crearea unui thriller excelent. Iar cadrul natural închipuit drept fundal pentru această poveste noir reprezintă completarea unei atmosfere tulburătoare.

Doar finalul, previzibil și ușor deschis, mi-a plăcut mai puțin. Mi l-aș fi dorit mai incitant, decisiv cumva. Cu toate astea, cei care iubesc un happy end nu vor fi dezamăgiți. Eu mi-aș fi închipuit altceva referitor la viața lui Rachel și nicidecum ceva atât de boem în prezent, cu riscul ca evenimentele să se repete în viitor. Dar, după cum am observat și în cazul celeilalte cărți citite de la Karen Dionne, „Evadarea din mlaștină”, finalurile ei au o predilecție spre un viitor incert. Trecutul se poate repeta oricând, poate și cu o mai mare cruzime, răzbunarea fiind un motiv foarte bun pentru asta.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SORA CEA REA CU REDUCERE DE PE:

Titlu: SORA CEA REA
Autor: Karen Dionne
An apariție : 2022
Editura: RAO
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 903

Alte recenzii de la Karen Dionne:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 25 zile și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 5 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments