Recenzie: „Sora pierdută” de Flynn Berry

de | sept. 13, 2019 | Beletristică, Horror și Thriller, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA SORA PIERDUTĂ ARE REDUCERE PE:

“Sora pierdută” este romanul de debut al scriitoarei americane Flynn Berry. Ba mai mult, autoarei i-a fost acordat Premiul Edgar pentru cel mai bun roman de debut al unui autor american. Dacă asta nu zice ceva despre thrillerul acesta, atunci nimic nu o poate face.

Nu am o soră ca să îmi pot imagina cum e relația cu una. Dar îmi pot imagina că nu totul e roz. Deși în multe momente sora este prietena cea mai bună pe care o poate avea o fată. Și fix așa este și în carte. Legătura dintre cele două femei, rude de sânge, este plină de secrete și amărăciune. Dar are și doza ei de compasiune și momente frumoase.

Thrillerul “Sora pierdută” de Flynn Berry este plin de suspans, un roller coaster de emoții, scenarii și taine

Prezentul este sumbru, deoarece aflăm despre moartea uneia dintre surori. Dar trecutul este și mai violent, din cauza unor întâmplări cât se poate de groaznice. Vei afla citind cartea faptul că evenimentele din prezent au o foarte mare legătură cu evenimentele întunecate din trecut.

Ba mai mult, nici personajele nu sunt cine par a fi. De asta nu vei înceta să bînuiești pe toată lumea referitor la crima comisă. Chiar și pe sora în viață.

Dacă îți place recenzia cărții SORA PIERDUTĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Flynn Berry

Încă de la începutul cărții “Sora pierdută” de Flynn Berry o vei cunoaște pe Nora, naratorul inițial. Ea călătorește din Londra, de unde locuiește, către sora ei Rachel. Casa acesteia se află în Oxfordshire, în zona rurală. Dar când ajunge la destinație, în loc de o primire călduroasă, femeia o va descoperi pe sora ei moartă, înjunghiată de mai multe ori.

Nora anunță poliția. Dar începe în același timp propria anchetă referitoare la crima comisă asupra surorii ei. Ea va intra în contact cu toată lumea ce a avut de-a face cu Rachel. Dar maniera ei de a afla lucruri nu va face decât să enerveze oamenii. Secrete bine îngropate din trecutul surorii vor ieși la iveală în fața cititorilor. Astfel încât aceștia să își facă o imagine despre motivul pentru care femeia a fost ucisă atât de brutal.

Vom afla de asemenea că sora moartă a fost atacată în tinerețe

Și că de-a lungul timpului nu a încetat să îl caute pe cel ce i-a făcut rău. Obsesia aceasta are o foarte mare legătură cu uciderea ei în prezent. Dar asta vei afla pe parcursul romanului. Ce e mai ciudat dar foarte real la povestea celor două surori este că sub aparenta lor iubire una față de cealaltă sălășluiesc resentimentele. De aceea, la un moment dat o vei bănui chiar pe Nora că și-a ucis sora.

Cartea “Sora pierdută” de Flynn Berry este atât de bine scrisă și de plină de intrigă încât te va face să vrei să pui totul cap la cap. Să pornești propria investigație asupra evenimentului nefericit. Dar și faptul că nu vei empatiza foarte mult cu personajele te va ajuta să rămâi oarecum obiectiv. De asemenea, vei dori să continui cu lectura, pentru a vedea ce ți-a rezervat autoarea mai departe.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SORA PIERDUTĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Sora Pierdută
Autor: Flynn Berry
An apariție : 2017
Editura: TREI
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 279

Alte recenzii de la Flynn Berry:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

Recenzie „Departe pe vale”, de Cristina R. Tudor

Recenzie „Departe pe vale”, de Cristina R. Tudor

Dacă Liviu Rebreanu ar fi fost viu, ar fi spus că istoria scrisă de Cristina R. Tudor este o continuare a romanului „Ion”. Același glas al pamântului și al dragostei. Nouă, românilor, ne plac cărțile care se aseamănă cu rădăcinile puternice ale acestui neam, negre și...

Recenzie ”Amintiri din Casa Morților” de F.M. Dostoievsky

Recenzie ”Amintiri din Casa Morților” de F.M. Dostoievsky

O radiografie detaliată a vieții din ocnă, a condițiilor de muncă și de trai, a metodelor de organizare administrativă și a sistemului medical, a raportului dintre pedepse și crimele săvârșite. Dar și o analiză profundă, fină și meticuloasă a caracterelor și a...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1515 zile și a scris până acum 350 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments