Recenzie “Soția” de Meg Wolitzer

by | Apr 3, 2020 | Beletristică, Ficțiune, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SOȚIA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Soția de Meg Wolitzer“Soția” de Meg Wolitzer este o carte uimitoare ce vorbește despre sacrificiile făcute pentru persoana iubită. Romanul a fost publicat inițial în anul 2003, dar traducerea în română a apărut în 2019 la editura Trei.

“Soția” de Meg Wolitzer este un roman de ficțiune, dar poate fi la fel de bine inspirat din fapte reale

Cartea a avut un asemenea succes încât în 2017 a apărut și un film cu același nume, în care rolul principal este jucat de actrița Glenn Close. Filmul a și avut nominalizări la Globul de Aur. Dar a reușit să ia și premii importante în cetatea filmului. Nu am urmărit încă pelicula, dar se pare că este demnă de vizionare.

Este minunat că romanul dramatic nu este doar o înșiruire de fapte și povești. Este liric, cald. Dar și extrem de mușcător și amuzant.

Volumul “Soția” spune povestea îndelungată și complicată a iubirii și căsătoriei dintre un romancier faimos în toată lumea, Joe Castleman și soția lui, Joan. Însă ceea ce te va frapa este ceea ce vei afla printre rânduri despre adevărata față a celor doi și secretul imens pe care îl țin departe de ochii lumii de zeci de ani.

Nici nu este nevoie să ajungi la final pentru ca acest adevăr să îți iasă în față sau să îl poți ghici. Din spusele personajelor și gândurile lor, te vei prinde destul de repede despre ce e vorba. Însă mai greu vei accepta o asemenea trădare și îți vei pune întrebări de genul “Cine și de ce ar face asta vreodată?”.

Romanul începe cu scena în care Joe cu Joan se află în avion

Ei sunt în drum spre Finlanda, unde lui Joe i se va decerna Premiul Helsinki, un premiu important în lumea literară.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Meg Wolitzer

Intriga te prinde atunci când Joan hotărăște să o rupă definitiv de soțul ei. “De ce acum?”, „De ce așa?”, „Ce s-a întâmplat în mariajul celor doi?” sunt întrebări pe care ți le vei pune negreșit. La fel ca mine.

Felul în care decurge narațiunea este și el captivant. Deși romanul începe cu faptele din prezent, suntem de asemenea purtați în trecut, când naratorul – soția – ne povestește despre felul în care s-au întâlnit cei doi. Despre cum erau ei la vremea aceea și ce i-a ținut atât de strâns atâția ani la rând. Datorită acestor amintiri ale lui Joan te vei prinde poate de ce femeia a luat decizia de a divorța de Joe în sfârșit.

Când vei avea răspunsul, nu se poate să nu-i dai dreptate, dar și să o învinovățești în același timp. Personajul, deși cu bune intenții, sacrifică o parte importantă din viața și din ambiția lui pentru a se dedica plăcerii și carierei soțului. Sper ca această mică dezvăluire să nu fie un prea mare spoiler pentru cei care sunt nerăbdători acum să citească cartea.

Lecturi plăcute!

Titlu: Soția
Autor: Meg Wolitzer
An apariție : 2019
Editura: TREI
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 3.04.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 713 zile și a scris până acum 207 articole. Se află pe poziția 7 din 149 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments