Recenzie „Soția” de Meg Wolitzer

de | apr. 3, 2020 | Beletristică, Ficțiune, Literatura Universală, Recenzii cărți

Soția de Meg Wolitzer“Soția” de Meg Wolitzer este o carte uimitoare ce vorbește despre sacrificiile făcute pentru persoana iubită. Romanul a fost publicat inițial în anul 2003, dar traducerea în română a apărut în 2019 la editura Trei.

“Soția” de Meg Wolitzer este un roman de ficțiune, dar poate fi la fel de bine inspirat din fapte reale

Cartea a avut un asemenea succes încât în 2017 a apărut și un film cu același nume, în care rolul principal este jucat de actrița Glenn Close. Filmul a și avut nominalizări la Globul de Aur. Dar a reușit să ia și premii importante în cetatea filmului. Nu am urmărit încă pelicula, dar se pare că este demnă de vizionare.

Este minunat că romanul dramatic nu este doar o înșiruire de fapte și povești. Este liric, cald. Dar și extrem de mușcător și amuzant.

Volumul “Soția” spune povestea îndelungată și complicată a iubirii și căsătoriei dintre un romancier faimos în toată lumea, Joe Castleman și soția lui, Joan. Însă ceea ce te va frapa este ceea ce vei afla printre rânduri despre adevărata față a celor doi și secretul imens pe care îl țin departe de ochii lumii de zeci de ani.

Nici nu este nevoie să ajungi la final pentru ca acest adevăr să îți iasă în față sau să îl poți ghici. Din spusele personajelor și gândurile lor, te vei prinde destul de repede despre ce e vorba. Însă mai greu vei accepta o asemenea trădare și îți vei pune întrebări de genul “Cine și de ce ar face asta vreodată?”.

Romanul începe cu scena în care Joe cu Joan se află în avion

Ei sunt în drum spre Finlanda, unde lui Joe i se va decerna Premiul Helsinki, un premiu important în lumea literară.

Intriga te prinde atunci când Joan hotărăște să o rupă definitiv de soțul ei. “De ce acum?”, „De ce așa?”, „Ce s-a întâmplat în mariajul celor doi?” sunt întrebări pe care ți le vei pune negreșit. La fel ca mine.

Felul în care decurge narațiunea este și el captivant. Deși romanul începe cu faptele din prezent, suntem de asemenea purtați în trecut, când naratorul – soția – ne povestește despre felul în care s-au întâlnit cei doi. Despre cum erau ei la vremea aceea și ce i-a ținut atât de strâns atâția ani la rând. Datorită acestor amintiri ale lui Joan te vei prinde poate de ce femeia a luat decizia de a divorța de Joe în sfârșit.

Când vei avea răspunsul, nu se poate să nu-i dai dreptate, dar și să o învinovățești în același timp. Personajul, deși cu bune intenții, sacrifică o parte importantă din viața și din ambiția lui pentru a se dedica plăcerii și carierei soțului. Sper ca această mică dezvăluire să nu fie un prea mare spoiler pentru cei care sunt nerăbdători acum să citească cartea.

Lecturi plăcute!

Titlu: SOȚIA
Autor: Meg Wolitzer
An apariție : 2019
Editura: TREI
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 466

Alte recenzii de la Meg Wolitzer:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Anna O” de Matthew Blake
Recenzie „Anna O” de Matthew Blake

O lectură frumos promovată de Editura Trei a ajuns și pe rafturile cititorilor din România. Iubesc orice thriller inteligent scris și aparent, "Anna O" este fix cartea care îmi trebuie pentru a avea parte de adrenalină și suspans. Îmi place foarte mult atunci când...

Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry
Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry

A fost odată un băiat pe care l-am iubit...așa a început totul Logan Francis Silverstone s-a dezvoltat într-un mediu înconjurat de haos, unde urletele, țipetele și drogurile erau monedele de schimb obișnuite, iar căldura și lumina lipseau cu desăvârșire. În acest...

Recenzie “Furia” de Alex Michaelides
Recenzie “Furia” de Alex Michaelides

Actul I Are loc o crimă pe o insulă privată a Greciei. Toți cei șapte prezenți acolo sunt invitații personali ai victimei, cunoștințe și prieteni vechi. Și scriitorul este unul dintre ei, așa că el ne zice povestea. Și nu o zice oricum ci ca și un prieten apropiat...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 4 luni, 18 zile și a scris până acum 423 articole. Se află pe poziția 4 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments