Recenzie „Soția” de Meg Wolitzer

de | apr. 3, 2020 | Beletristică, Ficțiune, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SOȚIA ARE REDUCERE PE:

Soția de Meg Wolitzer“Soția” de Meg Wolitzer este o carte uimitoare ce vorbește despre sacrificiile făcute pentru persoana iubită. Romanul a fost publicat inițial în anul 2003, dar traducerea în română a apărut în 2019 la editura Trei.

“Soția” de Meg Wolitzer este un roman de ficțiune, dar poate fi la fel de bine inspirat din fapte reale

Cartea a avut un asemenea succes încât în 2017 a apărut și un film cu același nume, în care rolul principal este jucat de actrița Glenn Close. Filmul a și avut nominalizări la Globul de Aur. Dar a reușit să ia și premii importante în cetatea filmului. Nu am urmărit încă pelicula, dar se pare că este demnă de vizionare.

Este minunat că romanul dramatic nu este doar o înșiruire de fapte și povești. Este liric, cald. Dar și extrem de mușcător și amuzant.

Volumul “Soția” spune povestea îndelungată și complicată a iubirii și căsătoriei dintre un romancier faimos în toată lumea, Joe Castleman și soția lui, Joan. Însă ceea ce te va frapa este ceea ce vei afla printre rânduri despre adevărata față a celor doi și secretul imens pe care îl țin departe de ochii lumii de zeci de ani.

Dacă îți place recenzia cărții SOȚIA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Meg Wolitzer

Nici nu este nevoie să ajungi la final pentru ca acest adevăr să îți iasă în față sau să îl poți ghici. Din spusele personajelor și gândurile lor, te vei prinde destul de repede despre ce e vorba. Însă mai greu vei accepta o asemenea trădare și îți vei pune întrebări de genul “Cine și de ce ar face asta vreodată?”.

Romanul începe cu scena în care Joe cu Joan se află în avion

Ei sunt în drum spre Finlanda, unde lui Joe i se va decerna Premiul Helsinki, un premiu important în lumea literară.

Intriga te prinde atunci când Joan hotărăște să o rupă definitiv de soțul ei. “De ce acum?”, „De ce așa?”, „Ce s-a întâmplat în mariajul celor doi?” sunt întrebări pe care ți le vei pune negreșit. La fel ca mine.

Felul în care decurge narațiunea este și el captivant. Deși romanul începe cu faptele din prezent, suntem de asemenea purtați în trecut, când naratorul – soția – ne povestește despre felul în care s-au întâlnit cei doi. Despre cum erau ei la vremea aceea și ce i-a ținut atât de strâns atâția ani la rând. Datorită acestor amintiri ale lui Joan te vei prinde poate de ce femeia a luat decizia de a divorța de Joe în sfârșit.

Când vei avea răspunsul, nu se poate să nu-i dai dreptate, dar și să o învinovățești în același timp. Personajul, deși cu bune intenții, sacrifică o parte importantă din viața și din ambiția lui pentru a se dedica plăcerii și carierei soțului. Sper ca această mică dezvăluire să nu fie un prea mare spoiler pentru cei care sunt nerăbdători acum să citească cartea.

Lecturi plăcute!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SOȚIA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: SOȚIA
Autor: Meg Wolitzer
An apariție : 2019
Editura: TREI
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 226

Alte recenzii de la Meg Wolitzer:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Nu mai citisem de mult ceva scris de un autor român. Și iată că pe la sfârșitul anului 2022, în decembrie, s-a ivit ocazia să o fac. "Decizii scandaloase" este un historical romance scris de Nova Riley E de fapt vorba de o scriitoare al cărei pseudonim este Nova Riley...

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

"Poștașul sună întotdeauna de două ori" este prima carte pe care o citesc de la James Cain. Este probabil totodată și cea mai cunoscută carte a sa, care a avut parte de succes nu numai pe plan literar, dar a și fost ecranizată, fiind la fel de iubită în această formă....

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1575 zile și a scris până acum 357 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments