Recenzie „Specimenul” de Andrei Trifănescu

Titlu: Specimenul
Autor: Andrei Trifănescu
An apariție : 2014
Editura: Herg Benet
Nr. Pagini: 397
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Alexandru Niță
Publicată la 22.08.2015
Nota recenzorului: n/a

SpecimenulSpecimenul, prima carte din seria Invadatorii, este opera de debut a lui Andrei Trifănescu. Început ca o pasiune pentru scris, romanul a prins contur, surprinzător, atât din punctul de vedere al evoluţiei acţiunii, cât şi din prisma intrigilor dintre Specimene şi scopul pentru care aceștia sunt pregătiţi pe Insulă.

Redactarea din mai multe perspective nu îngreunează lectura, ci, din contră, o facilitează, făcând-o să fie plăcută pentru toate categoriile de cititori, în special pentru pasionaţii de SF.

Naratorul principal al romanului este Specimenul 0039, care este şi eroul poveştii. 39 are de trecut numeroase probe, toate având o limită de timp, din care va trebui să dobândească abilităţi şi amintiri. Totul se schimbă când, dintr-o eroare provocată de coordonatori, o întâlneşte pe Specimen 0198, pentru care începe să nutrească sentimente.

Specimenul a reuşit, cu siguranţă, să intre în memoria colectivă ca una dintre cele mai bune cărţi româneşti, fiind în topul anului 2014. Este mai mult decât un roman de creaţie, este unul al răsturnărilor de situaţie, în care faptele par extrem de veridice, chiar dacă întâmplările au loc într-un viitor în care rasa noastră are de suferit, iar totul este pus în primejdie.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Andrei Trifănescu.

Finalul nu este deloc unul clasic, iar ultimele clipe se precipită către momentul decisiv din viaţa Specimenelor, lăsând loc de interpretări, completări şi, simultan, de semne de întrebare. Pe această cale, nu numai violenţa, dar și degenerarea umană sunt surprinse. Ceea ce contează, însă, cu adevărat este puterea de supravieţui.

O lume a fost construită special pentru noi.

Seria Invadatorii va fi completată de următorul volum, Răscoala Specimenelor, în colecţia Cărţile Arven, de la care se așteaptă aceeași doză de mister şi suspans.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.