Recenzie „Spinii destinului” de V.C. Andrews

de | nov. 15, 2020 | Beletristică, Familie, Horror și Thriller, Literatura Universală, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SPINII DESTINULUI ARE REDUCERE PE:

Spinii destinului de V.C. Andrews„Spinii destinului” este un roman scris de V.C. Andrews și publicat în anul 1981. Face parte din seria Dollanganger, fiind cel de-al treilea volum al seriei. Ca gen este încadrat în ficțiune, literatură gotică, literatură de groază.

Celelalte volume ale seriei sunt „Florile din mansardă”(1), „Petale în vânt”(2), „Semințele trecutului”(4) și „Grădina umbrelor”(5).

Nu am citit niciunul dintre celelalte volume și aș zice că se pot citi și individual. Sporind astfel misterul. Cu toate acestea, pentru a avea o mai bună înțelegere a istoriei familiei și a legăturilor de rudenie, a trecutului acesteia, ar fi mai bine să citești seria cap coadă. Asta mi-am impus să fac și eu cât de curând.

„Spinii destinului” de V.C. Andrews este un roman gotic excelent

O poveste întunecată de familie. O dragoste interzisă și totuși trăită cu pasiune, deși în frică și remușcări, vină și amintiri violente.

Dacă îți place recenzia cărții SPINII DESTINULUI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de V.C. Andrews

Nu știu cum se face, dar citind acest volum din serie am avut un fel de deja-vu. Sau în cazul de față, un deja-lu. Poate că am citit primul volum, „Florile din mansardă” cândva în trecut. Sau poate că am văzut filmul adaptat după cărți. Nu îmi pot da seama exact. Cert este că povestea îmi pare cunoscută.

Oricum ar fi, nu mai contează. Cartea asta este incredibilă. Deși s-ar putea să nu fie pe placul tuturor. Într-adevăr povestea de familie este șocantă și tragică. Dar pe mine m-a prins mereu genul ăstă de literatură gotică. De aceea, m-a făcut să caut și celelalte volume din seria Dollanganger pentru a descoperi și înțelege mai bine saga asta de familie. De altfel, așa mi-a și fost recomandat de alți cititori care au devorat seria.

Dar haide să vă spun măcar un pic despre personaje și lumea lor

Chris și Cathy sunt un cuplu fericit. Ei au doi băieți. Pe frumosul și talentatul adolescent Jory și pe creativul, dar neîndemânaticul Bart, care are doar 9 ani. În curând, cei doi adulți vor adopta și o bebelușă minunată. Dar viața lor este departe de a fi perfectă, așa cum ar părea. Copiii își dau seama că părinții lor ascund secrete rele, însă nu își dau seama exact ce anume.

Iar atunci când în conacul până atunci pustiu din vecini se mută o bătrână femeie în negru alături de majordonul ei, lucrurile o iau razna de tot. Bătrâna își supraveghează vecinii mai tineri de la fereastră. Ba mai mult îl și ademenește pe Bart în casa ei, dându-i dulciuri și jucării și multă afecțiune. Ciudat mai este faptul că îl roagă să îi spună „bunica”.

Dar nu numai femeia în negru reușește să îl atragă pe Bart de partea sa. Și majordonul cel ciudat și ursuz va începe să îi devină mentor băiatului, stârnindu-l împotriva femeilor și a lucrurilor frumoase. Treptat, băiatul cel mic se transformă iremediabil într-un sadic, mereu cu chef de ceartă și pe deasupra și violent.

Pentru Chris și Cathy se pare că trecutul s-a întors să îi bântuie. Și atunci când află despre identitatea femeii de vis-a-vis, lucrurile o iau razna complet iar cuibul lor plin de iubire este distrus.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SPINII DESTINULUI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Spinii Destinului
Autor: V.C. Andrews
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 267

Alte recenzii de la V.C. Andrews:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Am revenit la inegalabilul Dostoievski. Acest titan al literaturii universale, cunoscut drept un observator fin al naturii umane, impresionează cititorii de diferite vârste. Însă, din propria experiență pot afirma că felul în care l-am perceput pe Dostoievski când...

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Irvin D. Yalom te invită în culisele psihoterapiei. Ai o șansă unică nu doar să fii pe canapeaua a doi terapeuți, dar și în mintea lor. Afli depre psihoterapie din prima sursă, descoperi nu doar cum se mănâncă ea, dar și toată bucătăria din spate. Aici se analizează...

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Am citit “Aventurile lui Tom Sawyer” acum doi ani, împreună cu nepoțica mea. Tare mult i-a plăcut cartea. Drept urmare i-am promis că-i fac cadou și “Aventurile lui Huckleberry Finn”. Cu atât mai impresionată a fost când a aflat că amicul lui Tom Sawyer are și el o...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1511 zile și a scris până acum 350 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments