Recenzie “Spioana” de Paulo Coelho

by | Nov 23, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA SPIOANA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Paulo Coelho a devenit după cartea “Adulter” (vezi recenzia cărții aici https://booknation.ro/recenzie-adulter-de-paulo-coelho-2/) unul dintre autorii mei preferați pentru stilul său plin de spiritualitate, vorbele de duh și citatele sale cu tentă psihologică. Câteva dintre citatele mele preferate din carte ar fi:

“Când nu știm încotro ne poartă viața, nu înseamnă că suntem pierduți.”

“Aflați ce vă doriți și încercați să vă depășiți așteptările. Îmbunătățiți-vă dansul, pregătiți-vă mult și alegeți-vă un țel foarte înalt, greu de atins. Fiindcă asta e misiunea artistului: să-și depășească propriile limite. Un artist care vrea puțin și reușește să obțină puținul acela e un artist ratat.”

“Am privit doar către soare și am uitat de furtuni. M-am lăsat vrăjită de frumusețea trandafirilor și nu am dat atenție spinilor.”

“Aceasta eram eu, Mata Hari. Cea pentru care fiecare moment de lumină și fiecare moment de întuneric însemnau același lucru. Supraviețuisem […] și niciodată nu m-am plâns și n-am rămas în același loc. […] am fost întotdeauna o luptătoare, ducându-mi bătăliile fără nici o amărăciune; făceau parte din viața mea.”

Povestea lui Mata Hari amintește de sensibilitatea și dorința de libertate și frumos a ființelor umane.

“Spioana” lui Paulo Coelho poate duce cu gandul la vremurile demult apuse ale unei lumi aflate în derivă – cea a Primul Război Mondial. Margaretha Zelle, cunoscută drept Mata Hari oferă un spectacol incendiar prin descrierile oferite de Paulo Coelho.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Paulo Coelho

Bazat pe fapte reale, romanul începe cu ziua execuției lui Mata Hari și continuă prin diverse relatări ale ei într-o scrisoare adresată avocatului ei. Ea își descrie anii tinereții când a fost dansatoare și îi putea impresiona pe cei mai avizi oameni politici până când ajunge la momentul în care a fost recrutată ca spioana; acest fapt aducându-i ulterior moartea.

Povestea ei este destul de neobișnuită pentru acele vremuri, însă faptul că este relatată de un nume literar ca cel al lui Paulo Coelho, îi sporește valoarea după părerea mea.

Titlu: Spioana
Autor: Paulo Coelho
An apariție : 2016
Editura: HUMANITAS FICTION
Nr. Pagini: 197
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 23.11.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Inimi cicatrizate” de Max Blecher

Recenzie „Inimi cicatrizate” de Max Blecher

  A fi bolnav înseamnă pentru oamenii sănătoși a fi privat pe vecie de bucuriile vieții. Boala devine o asigurare a sfârșitului și zilele par doar prelungiri ale suferinței. Însă Max Blecher în romanul Inimi cicatrizate demonstrează contrariul. Boala nu este...

Recenzie ”De vorbă cu Emma” de Vitali Cipileagă

Recenzie ”De vorbă cu Emma” de Vitali Cipileagă

  “De vorbă cu Emma” de Vitali Cipileaga este un bestseller ce face parte din categoria cărţilor pentru dezvoltare personală, o carte în care te poţi regăsi şi poţi trăi odată cu personajul, propria ta poveste de viaţă. Emmei îi este teamă de singurătate,...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 528 zile și a scris până acum 70 articole. Se află pe poziția 20 din 149 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments