🔥 CARTEA SPLENDIDA CETATE A CELOR O MIE DE SORI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Splendida cetate a celor o mie de sori, opera autorului afgan-american Khaled Hosseini, a fost în topul bestseller-urilor din New York Times timp de 60 de săptămâni.

Scriitorul plasează acțiunea romanului în Afganistan, pe timp de război. Se remarcă din această poveste captivantă atât urmările războiului cât și condiția femeii din acea perioadă.

,,Precum acul unei busole care arată nordul, degetul acuzator al bărbatului va găsi întotdeauna femeia. Întotdeauna.”

Khaled Hosseini aduce în prim plan în cele 400 de pagini două femei total diferite într-o primă instanță. Nici una, nici cealaltă neștiind că soarta le va aduce împreună.

Cartea cuprinde patru părți distribuite astfel: prima parte îi este consacrată lui Mariam, personaj care va fi văzut în evoluție, din copilărie până la moarte; în timp ce a doua parte îi este consacrată Lailei, cea de-a doua femeie importantă a cărții. Ultimile două părții alternează fiecare capitol cu numele menționate mai sus.

Dacă Mariam va avea o viață grea în totalitate, exceptând copilăria care măcar a fost fericită, Laila avea o viață decentă până când războiul îi răpește părinții.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Khaled Hosseini

,,Iar trecutul se limita la aceste vorbe de înțelepciune: că Iubirea este o greșeală care distruge, iar complicea ei, Speranța, o fantasmă mincinoasă. Și ori de câte ori aceste două flori gemene otrăvitoare începeau să încolțească în pământul pârjolit din acel pustiu, Mariam le smulgea din rădăcini.”

Ceea ce le unește pe cele două femei este soțul lor, Rasheed și faptul că ambele au fost obligate, de familie sau de circumstanțe, să se mărite cu el. Acesta nu le va face viața mai ușoară, ci dimpotrivă le va face să sufere zi după zi.

,,Cu eforturi disperate, și-a trimis mintea să zboare din încăpere, pe fereastră, departe de bărbatul acela, departe de strada aceea, dincolo de oraș și de clădirile lui cu acoperișuri plate și bazarurile și labirintul de străzi înguste, transformate în castele de nisip.”
Scriitorul va avea în vedere și o poveste de dragoste menită să facă finalul unul strălucitor.

Cartea are pe fundal evenimentele ce au marcat istoria Afganistanului timp de treizeci de ani, de la ocupația sovietică până la instaurarea regimului taliban.

🔥 CARTEA SPLENDIDA CETATE A CELOR O MIE DE SORI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Splendida Cetate A Celor O Mie De Sori
Autor: Khaled Hosseini
An apariție : 2015
Editura: NICULESCU
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 8.12.2017
Nota recenzorului: n/a

Irina Fodor
Autor: Irina Fodor
Irina e Redactor Activ
Redactor de 1160 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Irina Fodor