Recenzie ”Spune-mi dacă zâmbești” de Eric Lindstrom

by | Jun 30, 2020 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SPUNE-MI DACĂ ZÂMBEȘTI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Titlu: Spune-mi dacă zâmbești

Titlu-original: Not If I See You First

Autor: Eric Lindstrom

Editura: Storia

An apariție: 2017

Număr de pagini: 328

Despre autor:

 Eric Lindstrom este un scriitor de Young Fiction și un veteran al industriei de divertisment interactiv. A fost nominalizat la BAFTA și la premiul Uniunii Scriitorilor din America.

Spune-mi dacă zâmbești

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Eric Lindstrom

Spune-mi dacă zâmbești este o carte pe care eu am adorat-o din clipa în care am văzut-o și am citit descrierea ei. Coperta a fost cea care m-a atras prima dată, însă acum, după ce am citit-o, știu că Spune-mi dacă zâmbești va ocupa un loc special în biblioteca mea, aflandu-se în topul cărților mele favorite.


”Când nu vezi te bazezi mult pe ceilalți, pentru asta trebuie să ai încredere în cei de lângă tine. O încredere oarbă.”


Cartea lui Eric Lindstrom ilustrează o realitate dură, cu care oamenii nevăzători se confruntă chiar și în ziua de astăzi. Acest roman te poartă într-o lume ruptă de realitate, oarbă,unde personajul principal Parker Grant trăiește învăluită în întuneric de la vârsta de 7 ani datorită unui accident provocat de neglijența celei care i-a dat viața, mama ei.  În urma accidentului, singura persoana care i-a rămas alături  fost tatăl ei, însă doar pentru 9 ani când a decis că locul lui nu mai este lângă Parker și s-a sinucis. De atunci, Parker stă la mătușa ei care a binevoit să aibă grijă de ea.

Scott a fost iubitul lui Parker și cel mai de încredere prieten al său. Până când acesta a încercat să-și bată joc de Parker împreună cu prietenii săi, dezvăluind locul secret unde ei se sărutau. Chiar dacă Parker nu mai vorbește cu el crezâd că a rănit-o intenționat, Scott încearcă să îi arate că s-a schimbat și că nu a vrut niciodată să-i facă rău intenționat.

Personajul pe care eu l-am adorat a fost prietena lui Parker, Sarah, care o pune pe protagonistă pe primul loc, considerând că problemele pe care ea le are cu părinții ei este nimic pe lângă ceea ce trăiește Parker. Prietenia necondiționată a lui Sarah ne arată de fapt ce înseamnă prietenia adevărată.

Teama că va rămâne singură, că toată lumea o va părăsi din cauza defectului său o fac pe Parker să se închidă în ea. Tânăra încearcă să ducă o viață normală, astfel în fiecare dimineață aleargă pe un teren din apropierea casei ei, parcurgând toată distanța singură, neînsoțită de nimeni.

”Spune-mi dacă zâmbești” de Eric Lindstrom este o carte emoționantă, o poveste de viață ce va lăsa urme adânci în sufletul cititorilor. O recomand cu mare drag tututor, considerând că acestă carte trebuie citită măcar o dată în viață.

 

🔥 CARTEA SPUNE-MI DACĂ ZÂMBEȘTI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Spune-mi Dacă Zâmbești
Autor: Eric Lindstrom
An apariție : 2017
Editura: STORIA
Nr. Pagini: 325
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 30.06.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Spre rușinea mea de cititor, Petronela Rotar este primul autor român pe care îl citesc. 🙂 Nu mă întrebați de ce nu am dat până acum literaturii noastre o șansă, nu am răspuns, însă vă pot spune că de acum înainte voi vedea lucrurile altfel și voi face o schimbare în...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 85 zile și a scris până acum 32 articole. Se află pe poziția 32 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments