Recenzie „Sub aceeași stea” de John Green

by | Jul 26, 2015 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA SUB ACEEAȘI STEA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

John Green, autorul momentului pentru adolescenți, are vânzări record de cărți în toată lumea. Împreună cu fratele său este creatorul unui vlog în care discută despre diferite probleme.

Una dintre cele mai cunoscute cărți ale sale este Sub aceeași stea, povestea a doi tineri care se confruntă cu o boală incurabilă, cancerul.

Autorul a fost influențat în conceperea romanului de Earl Grey, o fată bolnavă de cancer. John Green a întâlnit-o la o conferință despre Harry Potter și a fost impresionat de povestea ei.

Titlul romanului este inspirat din Actul I, Scena 2 din Julius Caesar de William Shakespeare, în care Cassius îi spune lui Brutus: The fault, dear Brutus, is not in our stars,/ But in ourselves, that we are underlings.

Romanul prezintă povestea dintre Hazel Grace Lancaster și Augustus Waters. Cei doi se întâlnesc la un grup în care adolescenții bolnavi discută despre problemele pe care le au.

O frumoasă poveste de dragoste se dezvoltă întrei cei doi. După ce Hazel Grace îi prezintă cartea preferată lui Augustus, O durere supremă, cei doi au scopul de a afla mai multe despre finalul cărții, astfel că obțin o călătorie la autorul ei, Peter Van Houten.

Hazel Grace este o fată care, deși se află la o vârstă la care ceilalți merg la petreceri și se distrează, este blocată în camera ei din cauza bolii.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de John Green

Obișnuită cu acest lucru, Hazel este pasionată de citit și de privitul la televizor. Apariția lui Augustus aduce o schimbare în bine în viața ei deoarece știe să o facă fericită în stilul ei.

Augustus este un băiat inteligent, șarmant care poate face orice fată să se îndrăgostească de el. În ciuda faptului că boala și-a pus amprenta asupra corpului său, el se bucură de viață în orice moment fără să se gândească la consecințe.

Este un prieten de nădejde pentru Isaac și un iubit minunat pentru Hazel.

Povestea celor două personaje m-a impresionat din mai multe puncte de vedere. Grija și dragostea lui Augustus pentru Hazel sunt nemărginite.

Atât Augustus, cât și Hazel sunt două persoane puternice din punct de vedere psihic și emoțional.

Cred că această carte ar putea fi recomandată oricui indiferent de vârstă pentru că romanul reprezintă o lecție de viață.

Fără suferință, cum am putea ști ce e fericirea?

🔥 CARTEA SUB ACEEAȘI STEA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Sub Aceeași Stea
Autor: John Green
An apariție : 2012
Editura: TREI
Nr. Pagini: 303
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 26.07.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O poveste impresionantă despre lupta cu viața a doi tineri care știu să trăiască orice moment indiferent de cât de greu este.

Aspecte Negative:

Povestea sensibilă ar putea fi prea emoționantă pentru anumite persoane.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Ana Maria Niculescu este redactor Booknation.ro de 1901 zile și a scris până acum 10 articole. Se află pe poziția 61 din 142 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Maria Niculescu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dana
Dana

“Fără suferință, cum am putea ști ce e fericirea ?” Foarte frumos spus ! Cred ca stii cu atat mai mult sa fii fericit, cu cat suferi mai mult.
Mi-a placut si mie cartea !