Recenzie „Sub aceeași stea” de John Green

de | iul. 26, 2015 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA SUB ACEEAȘI STEA ARE REDUCERE PE:

John Green, autorul momentului pentru adolescenți, are vânzări record de cărți în toată lumea. Împreună cu fratele său este creatorul unui vlog în care discută despre diferite probleme.

Una dintre cele mai cunoscute cărți ale sale este Sub aceeași stea, povestea a doi tineri care se confruntă cu o boală incurabilă, cancerul.

Autorul a fost influențat în conceperea romanului de Earl Grey, o fată bolnavă de cancer. John Green a întâlnit-o la o conferință despre Harry Potter și a fost impresionat de povestea ei.

Titlul romanului este inspirat din Actul I, Scena 2 din Julius Caesar de William Shakespeare, în care Cassius îi spune lui Brutus: The fault, dear Brutus, is not in our stars,/ But in ourselves, that we are underlings.

Dacă îți place recenzia cărții SUB ACEEAȘI STEA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de John Green

Romanul prezintă povestea dintre Hazel Grace Lancaster și Augustus Waters. Cei doi se întâlnesc la un grup în care adolescenții bolnavi discută despre problemele pe care le au.

O frumoasă poveste de dragoste se dezvoltă întrei cei doi. După ce Hazel Grace îi prezintă cartea preferată lui Augustus, O durere supremă, cei doi au scopul de a afla mai multe despre finalul cărții, astfel că obțin o călătorie la autorul ei, Peter Van Houten.

Hazel Grace este o fată care, deși se află la o vârstă la care ceilalți merg la petreceri și se distrează, este blocată în camera ei din cauza bolii.

Obișnuită cu acest lucru, Hazel este pasionată de citit și de privitul la televizor. Apariția lui Augustus aduce o schimbare în bine în viața ei deoarece știe să o facă fericită în stilul ei.

Augustus este un băiat inteligent, șarmant care poate face orice fată să se îndrăgostească de el. În ciuda faptului că boala și-a pus amprenta asupra corpului său, el se bucură de viață în orice moment fără să se gândească la consecințe.

Este un prieten de nădejde pentru Isaac și un iubit minunat pentru Hazel.

Povestea celor două personaje m-a impresionat din mai multe puncte de vedere. Grija și dragostea lui Augustus pentru Hazel sunt nemărginite.

Atât Augustus, cât și Hazel sunt două persoane puternice din punct de vedere psihic și emoțional.

Cred că această carte ar putea fi recomandată oricui indiferent de vârstă pentru că romanul reprezintă o lecție de viață.

Fără suferință, cum am putea ști ce e fericirea?

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SUB ACEEAȘI STEA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Sub Aceeași Stea
Autor: John Green
An apariție : 2012
Editura: TREI
Nr. Pagini: 303
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 8784

Alte recenzii de la John Green:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Un pământ nou” de Eckhart Tolle

Recenzie “Un pământ nou” de Eckhart Tolle

Eckhart Tolle este unul dintre liderii spirituali ai epocii noastre, care a insistat pe importanța momentului prezent. De regulă oamenii își lasă mintea să alerge printre amintiri, prin trecut sau să facă proiecții asupra viitorului și astfel ratează cel mai important...

Recenzie “Layla” de Colleen Hoover

Recenzie “Layla” de Colleen Hoover

Fiecare carte scrisă de Colleen Hoover mi-a lăsat o impresie bună, indiferent de subiectul abordat. Dacă scrie o poveste de dragoste sau un thriller psihologic, știe să creeze ceva inedit, fără a fi clișeic. De data aceasta, autoarea a scris ceva cu totul diferit de...

Recenzie ”Conexiunea în fractal” de Emil Străinu

Recenzie ”Conexiunea în fractal” de Emil Străinu

Conexiunea în fractal de Emil Străinu este o carte interesantă din domeniul parapsihologiei, dezvoltării personale și spirituale. Este oare nevoie pe piața de carte din România de o astfel de carte? Da, cu siguranță. Este nevoie ca omul să cunoască regulile și...

0 0 votes
Article Rating
Ana Maria Niculescu este redactor Booknation.ro de 2724 zile și a scris până acum 11 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Maria Niculescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dana

„Fără suferință, cum am putea ști ce e fericirea ?” Foarte frumos spus ! Cred ca stii cu atat mai mult sa fii fericit, cu cat suferi mai mult.
Mi-a placut si mie cartea !