Recenzie „Sub aceeași stea” de John Green

de | iul. 26, 2015 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA SUB ACEEAȘI STEA ARE REDUCERE PE:

John Green, autorul momentului pentru adolescenți, are vânzări record de cărți în toată lumea. Împreună cu fratele său este creatorul unui vlog în care discută despre diferite probleme.

Una dintre cele mai cunoscute cărți ale sale este Sub aceeași stea, povestea a doi tineri care se confruntă cu o boală incurabilă, cancerul.

Autorul a fost influențat în conceperea romanului de Earl Grey, o fată bolnavă de cancer. John Green a întâlnit-o la o conferință despre Harry Potter și a fost impresionat de povestea ei.

Titlul romanului este inspirat din Actul I, Scena 2 din Julius Caesar de William Shakespeare, în care Cassius îi spune lui Brutus: The fault, dear Brutus, is not in our stars,/ But in ourselves, that we are underlings.

Romanul prezintă povestea dintre Hazel Grace Lancaster și Augustus Waters. Cei doi se întâlnesc la un grup în care adolescenții bolnavi discută despre problemele pe care le au.

O frumoasă poveste de dragoste se dezvoltă întrei cei doi. După ce Hazel Grace îi prezintă cartea preferată lui Augustus, O durere supremă, cei doi au scopul de a afla mai multe despre finalul cărții, astfel că obțin o călătorie la autorul ei, Peter Van Houten.

Hazel Grace este o fată care, deși se află la o vârstă la care ceilalți merg la petreceri și se distrează, este blocată în camera ei din cauza bolii.

Obișnuită cu acest lucru, Hazel este pasionată de citit și de privitul la televizor. Apariția lui Augustus aduce o schimbare în bine în viața ei deoarece știe să o facă fericită în stilul ei.

Augustus este un băiat inteligent, șarmant care poate face orice fată să se îndrăgostească de el. În ciuda faptului că boala și-a pus amprenta asupra corpului său, el se bucură de viață în orice moment fără să se gândească la consecințe.

Este un prieten de nădejde pentru Isaac și un iubit minunat pentru Hazel.

Povestea celor două personaje m-a impresionat din mai multe puncte de vedere. Grija și dragostea lui Augustus pentru Hazel sunt nemărginite.

Atât Augustus, cât și Hazel sunt două persoane puternice din punct de vedere psihic și emoțional.

Cred că această carte ar putea fi recomandată oricui indiferent de vârstă pentru că romanul reprezintă o lecție de viață.

Fără suferință, cum am putea ști ce e fericirea?

Ți-a plăcut recenzia cărții SUB ACEEAȘI STEA?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de John Green

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SUB ACEEAȘI STEA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Sub Aceeași Stea
Autor: John Green
An apariție : 2012
Editura: TREI
Nr. Pagini: 303
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 26.07.2015
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 8661

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Har și Destin” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Har și Destin” de Jennifer L. Armentrout

-S-a sacrificat pe sine, venindu-ți în ajutor. A făcut-o din cea mai pură iubire. Și-a recăpătat Gloria Apusă. Dar el te-a ales pe tine. A ales să cadă. Jennifer L. Armentrout ar putea să scrie orice și aș iubi fiecare carte în parte. Scriitoare hibrid, Armentrout are...

Recenzie „Doamna England” de Stacey Halls

Recenzie „Doamna England” de Stacey Halls

Doamna England mi-a făcut cu ochiul de când am văzut-o la precomandă pe site-ul Nemira. Am pândit-o, am ocolit-o, am pus-o în coș, am dat-o jos, am pus-o iar...știți circuitul, nu trebuie să vi-l povestesc eu. Cert e că finalul a fost unul fericit și a ajuns la mine...

Recenzie „Doamna Harris cucerește Parisul” de Paul Gallico

Recenzie „Doamna Harris cucerește Parisul” de Paul Gallico

În viață n-ar trebui să colecționăm mașini de lux sau bijuterii de firmă, ci momente de bunătate și amintiri cu oamenii ce ne-au atins sufletul. Doamna Harris este văduvă de douăzeci de ani, fără urmași; a avut o căsnicie trainică și liniștită, și-a iubit și respectat...

0 0 votes
Article Rating
Ana Maria Niculescu este redactor Booknation.ro de 2587 zile și a scris până acum 11 articole. Se află pe poziția 1 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Maria Niculescu aici.
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dana

„Fără suferință, cum am putea ști ce e fericirea ?” Foarte frumos spus ! Cred ca stii cu atat mai mult sa fii fericit, cu cat suferi mai mult.
Mi-a placut si mie cartea !