Recenzie Sub Aceeași Stea de John Green

Titlu: Sub Aceeași Stea
Autor: John Green
An apariție : 2013
Editura: Trei
Nr. Pagini: 312
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Adelina Popa
Publicată la 7.09.2014
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Sub Aceeași Stea de John Green
5 (100%) 1 vote[s]

🔥 CARTEA SUB ACEEAȘI STEA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

sub aceeași steaAm cumpărat această carte inițial datorită faptului că o prietenă foarte bună mi-a recomandat-o. Se făcuse multe vâlvă în jurul ei, iar când am început să o citesc mă temeam că voi rămâne dezamăgită. Aveam deja așteptări de la ea (niciodată nu e bine să ne facem așteptări înainte de a citi o carte) și mă temeam că nu se va ridica la nivelul pretențiilor mele.

Se pare că m-am înșelat și mă bucur enorm că s-a întâmplat așa.  Deși este o carte de tip Young Adult, nu este deloc genul acela de carte prostuță și puerilă, adresată strict copilașilor de 14 ani care citesc multe „chestii cool” din care nu ai ce învăța. Inclusiv titlul are o semnificație aparte. Am citit undeva că atunci când a ales titlul,  autorul s-a inspirat dintr-o operă a lui Shakespeare.

Tragedia scrisă de William Shakespeare intitulată „Iulius Caesar”, începe așa: “The fault, dear Brutus, is not in our stars, / But in ourselves, that we are underlings.” (titlul original al cărții este „The fault in our stars”).

Hazel Grace Lancaster este o tânără de 16 ani care suferă de metastază la plămâni. Teoretic, ea este în fază terminală, însă ea încă trăiește datorită unui medicament experimental, doctorii nereușind să explice exact motivul supraviețuirii sale. Pentru Hazel, fiecare zi ar putea fi ultima.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de John Green.

Pentru că preferă să stea în casă și să citească, mama sa devine îngrijorată, bănuind că Hazel ar suferi de depresie. Tocmai de aceea o încurajează să participe Grupul de Sprijin pentru bolnavii de cancer. Deși inițial refuză, Hazel cedează rugăminților mamei sale.

La Grupul de Sprijin Hazel îl cunoaște pe Augustus Waters, care la rândul său a suferit de cancer osos, având un picior amputat. Între cei doi se înfiripă o prietenie care duce mai apoi la o poveste de dragoste atât de puternică, încât Augustus își folosește ultima sa dorință pentru a o face pe Hazel fericită.

Cei doi descoperă împreună multe lucruri iar Hazel ajunge să creadă că a trăit o infinitate de timp alături de Augustus. Despre surprinzătoarea răsturnare de situație și despre sfârșitul lacrimogen nu am de gând să vă povestesc. Nu vreau să vă stric plăcerea de a descoperi singuri.

🔥 CARTEA SUB ACEEAȘI STEA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Este o poveste de dragoste atipică, ceva nou în literatura universală. Umorul negru este folosit cu bun gust.

Aspecte Negative:

Unele momente nu sunt recomandate persoanelor foarte sensibile.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.