Recenzie „Am supraviețuit scufundării Titanicului, 1912” de Lauren Tarshis

de | apr. 18, 2017 | Cărți pentru Copii, Ficțiune, Recenzii cărți

Visele uneori chiar pot deveni realitate, iar Lauren Tarshis ne demonstrează cu prisosință acest lucru cu ajutorul seriei Am supraviețuit, care nu ne pune doar în legătură cu evenimentele controversate ale secolului actual și trecut, dar și cu sentimentele profunde de nesiguranță pe care le simțeau oamenii în acele clipe incerte.

Trebuie să încep prin a spune că Am supraviețuit scufundării Titanicului nu este mărturia unui supraviețuitor, ci o ficțiune credibilă.

George Calder și surioara lui mai mică, Phoebe, au petrecut două luni în aglomerata Anglie cu mătușa lor mirobolantă, Daisy. Alături de aceasta, se urcă la bordul navei Titanic și explorează marea până la presupusa sosire a navei pe plaiurile americane, care nu se va mai petrece în formatul inițial.

Încă din primele capitole putem sesiza caracterul jucăuș pe care îl adoptă George. De cele mai multe ori, chiar acesta îl aduce în bucluc. Imprevizibil, cercetează toate unghiurile Titanicului în căutarea unor lucruri noi și necunoscute, chiar și atunci când i se impune să-și mai limiteze acțiunile pentru a nu fi nevoit să intre în contact cu asprimea și rigiditatea unei școli militare la doar zece ani.

Leagă cu rapiditate prietenii, iar misterele aflate în camera bagajelor nu îl ocolesc, ba mai mult, îi stârnesc curiozitatea impetuoasă.

Însă inevitabilul se produce:

Imposibil de scufundat. Până într-o noapte…

Nava se pierde în apele Atlanticului datorită contactului cu aisberg. Nimeni nu a avut capacitatea să prevestească ce urma să vină, însă:

Când dezastrele lovesc, se nasc eroii.

George va reuși să scape și de această dată din mâinile morții? Sau acesta catastrofă va fi finalul său? Rămâne de văzut. Vei afla dacă vei citi cartea.

O recomand cu mare plăcere deoarece îți dă impresia că ai fost în acea noapte în apele reci ale Atlanticului și te face să simți că ai fost și tu părtaș la scufundarea invincibilei nave Titanic.

Spor la citit!

Titlu: AM SUPRAVIEȚUIT SCUFUNDĂRII TITANICULUI 1912
Autor: Lauren Tarshis
An apariție : 2010
Editura: GAMA IMAGO
Nr. Pagini: 112
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1509

Alte recenzii de la Lauren Tarshis:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Anna O” de Matthew Blake
Recenzie „Anna O” de Matthew Blake

O lectură frumos promovată de Editura Trei a ajuns și pe rafturile cititorilor din România. Iubesc orice thriller inteligent scris și aparent, "Anna O" este fix cartea care îmi trebuie pentru a avea parte de adrenalină și suspans. Îmi place foarte mult atunci când...

Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry
Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry

A fost odată un băiat pe care l-am iubit...așa a început totul Logan Francis Silverstone s-a dezvoltat într-un mediu înconjurat de haos, unde urletele, țipetele și drogurile erau monedele de schimb obișnuite, iar căldura și lumina lipseau cu desăvârșire. În acest...

Recenzie “Furia” de Alex Michaelides
Recenzie “Furia” de Alex Michaelides

Actul I Are loc o crimă pe o insulă privată a Greciei. Toți cei șapte prezenți acolo sunt invitații personali ai victimei, cunoștințe și prieteni vechi. Și scriitorul este unul dintre ei, așa că el ne zice povestea. Și nu o zice oricum ci ca și un prieten apropiat...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Giurcanu a fost redactor Booknation.ro și a scris 9 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Giurcanu aici. Cristina Giurcanu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
"Well, you know what they say: If you don't have anything nice to say about anybody, come sit by me."
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments