Recenzie “Surorile din oglindă” de Naomi Cyprus

by | Aug 6, 2019 | Fantezie, Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SURORILE DIN OGLINDĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Pentru Nalah e de ajuns un ciob de sticlă și o provocare pentru ca întreaga ei viață să se schimbe radical. Doar un ciob de sticlă făcut din mii de boabe de nisip, fiecare cu părticica lui de magie. Dar ce urmează să descopere e că soarta unei lumi atârnă de acel ciob de sticlă și de calea pe care o deschide. Pacea unei lumi depinde de două mâini magice, de ambiția și determinarea a două tinere fete.

Nalah trăiește într-o lume în care darurile native pe care le posedă n-au loc și nu sunt dorite. E diferită de oamenii printre care trăiește. Ea simte asta, așa cum o simt și ei. Își simte puterea pulsând în vene, dar îi este interzis să o folosească pentru a produce magie, pentru a alina suferințe sau pentru a aduce bucurie. A fost născută pentru a fi o Tauma puternică, dar lumea în care trăiește e prea speriată de ce ar putea să iasă din mâinile ei. Chiar și ea este înspăimântată și simte că pierde controlul când emoțiile sunt prea puternice, iar perechea de mănuși pe care o poartă constant, care ar trebui să atenueze magia, nu reușește întotdeauna s-o înăbușe și să-i facă față, iar rezultatele sunt miile de cioburi de sticlă care rămân în urma furiei ei.

Magia clanurilor Tauma a fost scoasă în afara legii la terminarea războiului, tatăl său o sfătuiește zilnic să fie atentă să n-o folosească și să-și înfrâneze pornirile. Trăiesc la limita sărăciei, despuiați de magie și ducând dorul mamei sale. Dar măcar se au unul pe celălalt și asta e suficient pentru a fi fericiți.

Pe cealaltă parte de lume, unde magia conduce, Halan, prințesa moștenitoare, e singurul membru al familiei regale ce s-a născut lipsit de puteri. A trăit închisă în castel toată viața, ocupându-și timpul cu lecții și studii. Tatăl său, regele, crede că, doar rupând-o de lume, o poate proteja și ține departe de pericole. Dar tânăra tânjește după aventură, curiozitatea o împinge să evadeze pentru a explora lumea pe care urmează s-o conducă, dar pe care n-a avut voie s-o cunoască. Însă cel care-i promite o călătorie plină de surprize plăcute, ascunde un secret teribil care-i va amenința viața. Aventura ei în afara castelui se transformă într-un coșmar din care îi e din ce în ce mai greu să scape și se vede nevoită să lupte pentru a se elibera și pentru a-și avertiza tatăl de pericolul care îl paște.

Fetele trăiesc în lumi paralele și diferite, ele însăși sunt foarte diferite, dar se pot conecta printr-un portal: o oglindă magică care, deși stricată, prinde viață încă o dată sub mâinile magice ale lui Nalah, o oglindă care le aduce pe aceeași parte de lume și le pune față-n față.

Ce vor face? Vor lupta una contra celeilalte sau vor face front comun? Ce e mai important? Familia sau lumea în care trăiești? Cui vor da dreptate? În cine se vor încrede? Pentru cine vor lupta? Pentru oamenii pe care îi iubesc sau pentru cei care suferă și au nevoie să fie salvați?

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Naomi Cyprus

Două gemene, una ce beneficiază de ajutorul magiei și una ce se sprijină pe rang și nume, dar amândouă conduse de suflet.

Se insistă foarte mult pe ideea de familie, pe siguranța și iubirea pe care aceasta ți-o asigură, pe prietenie și adevăr. Dar povestea te învață să faci diferența dintre bine și rău fără subiectivism și fără să te lași influențat de sentimente. Te obligă să faci ceea ce e drept chiar dacă e dureros. Lumile lor, tot ceea ce știau, tot ceea ce credeau că-i bun și corect se dovedește a nu fi ceea ce pare, iar ele sunt aruncate într-o aventură magică de care depinde pacea și liniștea tuturor.

Vor reuși ele să-și folosească talentele și mintea pentru a ajuta adevărul și dreptatea să învingă?

Recomand adolescenților, dar și adulților, pasionați de fantasy, ce îndrăgesc poveștile pline de aventură și magie.

🔥 CARTEA SURORILE DIN OGLINDĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Surorile Din Oglindă
Autor: Naomi Cyprus
An apariție : 2019
Editura: RAO
Nr. Pagini: 290
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 6.08.2019
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Relația tumultoasă dintre Tessa și Hardin continuă și în cel de-al treilea volum al seriei After, După ce ne-am îndrăgostit. Acest volum și următorul sunt cele mai reușite din toată seria, după părerea mea. Drama se îmbină cu dragostea dintre protagoniști, iar...

Angela este redactor Booknation.ro de 574 zile și a scris până acum 83 articole. Se află pe poziția 15 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments