Recenzie “Tabloul” de Agatha Christie

by | Mar 26, 2019 | Horror și Thriller, Literatura Universală, Lumea cărților, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA TABLOUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

O citesc pe Agatha Christie pentru prima dată. Nu am citit-o înainte pentru că nu am avut ocazia, nu pentru că nu mi-am dorit, însă din aceste aspecte pot să declar un singur lucru: sigur nu va fi ultima dată când o voi citi.

De ce? Tabloul a fost pentru mine o lectură spectaculoasă. O lectură pe care, sincer, aș reciti-o, conștientă fiind de faptul că recitind-o, s-ar putea să remarc și alte detalii, pe care nu le-am remarcat la o primă lectură.

Și nu mi-a plăcut doar stilul enigmatic al autoarei, ci am apreciat și cursivitatea poveștii, respectiv suspansul și misterul pe care aceasta l-a introdus într-un mod atent gândit prin intermediul personajelor și, cel mai important, prin intermediul unui tablou.

Cine s-ar fi gândit vreodată că s-ar putea scrie o poveste atât de bună pe baza unui tablou? Diferența dintre alte tablouri și acesta este evidentă, însă. Acesta nu este, nicidecum, unul obișnuit, ci ascunde indicii pe care doar un personaj precum Tuppence ar putea să le deslușească. Tuppence și Tommy, personaje pe care le-am iubit de la început, până la sfârșit. Personaje conturate ca având caractere puternice, dar și mistice în același timp.

De asemenea, un lucru este sigur. Doar Agatha Christie poate scrie o astfel de poveste. Doar un autor talentat, cu experiență în ale scrisului poate contura un traseu enigmatic pentru cel prezent în opera Tabloul. Și nu, nu exagerez când menționez faptul că scrierile ei sunt adevărate opere ale suspansului și misterului, căci o operă se definește prin calitate, cursivitate și o selecție de personaje care colaborează cu orice cititor.

De la această idee, am ajuns la concluzia că este prea puțin probabil să existe vreun cititor care să n-o fi îndrăgit pe această autoare. Categoric, fără dar și poate, măcar o carte de-a ei trebuie să te cucerească.

Dar știți ce este cel mai interesant? Eu niciodată nu am fost atrasă de genul horror sau thriller. Și atunci, cum se face că această carte mi-a fost pe plac? Recunosc că am încercat să mai citesc astfel de lecturi, dar, pur și simplu, nu erau de mine. Inițial, m-am descurajat, dar după ani întregi în care n-am mai pus mâna pe o carte de acest gen, iată că veni momentul să mă delectez cu o lectură pe care nu doar că am îndrăgit-o, ci am iubit-o.

Acțiunea și firul epic dinamic, personajele și caracterele secundare care dau un aer de basm poveștii sunt doar câteva elementele pe care le consider reprezentative pentru Tabloul.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Agatha Christie

Totul a fost bine gândit și transpus în secvențe care să conducă cititorul spre ruta greșită a dezlegării misterului. Căci atunci când ai impresia că știi cine este, de fapt, criminalul, Agatha Christie schimbă șirul evenimentelor și întâmplărilor, dar în așa fel încât să stârnească nu confuzie, ci un interes și mai mare față de lectură.

Nimeni și nimic nu poate diminua suspansul pe care aceasta l-a introdus prin cuvinte cheie definitorii, la fel cum nimeni, nu poate înlocui cele două personaje ale acestei serii. Împreună? Tuppence și Tommy sunt echipa perfectă. Nu uita, totuși, că mai acceptă un singur coechipier: pe tine.

 

 

 

 

🔥 CARTEA TABLOUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Tabloul
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2018
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 365
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 26.03.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Dana Otet este redactor Booknation.ro de 1073 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 35 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Dana Otet aici.
Numele meu este Dana Oțet și cititul face parte din viața mea. În momentul de față nu pot concepe viața fără cărți, de aceea mereu mă voi axa pe ceea ce înseamnă literatură, pe ceea ce înseamnă citit. De asemenea, pasiunea mea se manifestă și prin scris. Alături de cei de la BookNation am învățat ce înseamnă o echipă.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments