Recenzie „Tangoul Vechii Gărzi” de Arturo Pérez-Reverte

by | Apr 15, 2019 | Literatura Universală, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA TANGOUL VECHII GĂRZI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO ► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO

„Un prieten de-al meu spunea că există tangouri pentru a suferi şi tangouri pentru a ucide… Cele originale erau mai degrabă din a doua categorie.”

De la o simplă atracţie faţă de tango am descoperit un titlu de carte interesant – Tangoul Vechii Gărzi. Nu am stat pe gânduri mult timp şi am cumpărat cartea, apoi am citit-o, sperând că este mai mult decât un titlu catchy.

Despre Arturo Pérez-Reverte. Un autor european pe care l-am descoperit odată cu acest volum. Tango. Pasiune. Intrigi. Lux. Memorii… Toate îmbinate şi ţesute cu atâta minuţiozitate şi rigurozitate, încât nu lasă loc de previzibil sau stagnare printre rânduri. Dacă vrei să trişezi şi să sari peste rânduri, pierzi intriga.

 „Există instincte şi curiozităţi care uneori te distrug şi alteori fac ca bila să cadă în căsuţa potrivită de la ruletă. Drumuri pe care, în ciuda îndemnurilor stârnite de cea mai elementară prudenţă, e imposibil să le eviţi când ţi se deschid în faţa ochilor.”

Max Costa, anii 1960. Este un şofer de şaizeci şi patru de ani care îşi duce traiul pe coasta Mediteranei lucrând pentru un medic elveţian. Într-o dimineaţă, reîntâlneşte întâmplător o veche iubire, Mecha, pe care a cunoscut-o în anii ’20, în perioada interbelică.

Astfel, amintirile dintr-o tinereţe plină de aventuri care năvălesc peste bătrânul solitar şi obosit ne introduce într-o lume a banilor, a luxului, a plăcerilor interzise, a riscului, a spionajului… şi, nu în ultimul rând, a tangoului şi a mahalalelor argentiniene din care s-a născut acest dans.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Arturo Pérez-Reverte

 „Îndoiala îi menţine tineri pe oameni. Certitudinea e ca un virus malign. Transmite bătrâneţea.”

Aici întâlnim un Max Costa diferit, un tânăr seducător, galant, un vânător de femei şi bijuterii, un excelent dansator monden prin saloanele de lux ale înaltei societăţi care se trezeşte implicat într-o poveste obscură de spionaj.

În anii ’60 povestea se reia pornind de la şah.

Care este deznodămândul când trecutul revine în viaţa ta pe neaşteptate şi te aruncă într-o ultimă aventură care te poate costa totul?

„Ăsta e şahul. Arta minciunii, a asasinatului şi a războiului.”

🔥 CARTEA TANGOUL VECHII GĂRZI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO ► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO
Titlu: Tangoul Vechii Gărzi
Autor: Arturo Pérez-Reverte
An apariție : 2014
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 448
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Publicată la 15.04.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie: ,,Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy

Recenzie: ,,Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy

Începe cu ce nu-ți place oferă cititorilor săi trucuri ingenioase pentru a deveni mai productivi și pentru a înlătura procrastinarea. Este prezentată ca o culegere de soluții pentru a uita de amânări și pentru a grăbi procesul de realizare a sarcinilor. Brian Tracy...

Ana Dumitraşc
Ana Dumitraşc este redactor Booknation.ro de 1190 zile și a scris până acum 52 articole. Se află pe poziția 21 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Dumitraşc aici.
Doar un cititor pasionat...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *