Recenzie „Tangoul Vechii Gărzi” de Arturo Pérez-Reverte

Titlu: Tangoul Vechii Gărzi
Autor: Arturo Pérez-Reverte
An apariție : 2014
Editura: Polirom
Nr. Pagini: 448
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Recenzie de Ana Dumitraşc
Publicată la 15.04.2019
Nota recenzorului: 10/10
Acordă o notă

„Un prieten de-al meu spunea că există tangouri pentru a suferi şi tangouri pentru a ucide… Cele originale erau mai degrabă din a doua categorie.”

De la o simplă atracţie faţă de tango am descoperit un titlu de carte interesant – Tangoul Vechii Gărzi. Nu am stat pe gânduri mult timp şi am cumpărat cartea, apoi am citit-o, sperând că este mai mult decât un titlu catchy.

Despre Arturo Pérez-Reverte. Un autor european pe care l-am descoperit odată cu acest volum. Tango. Pasiune. Intrigi. Lux. Memorii… Toate îmbinate şi ţesute cu atâta minuţiozitate şi rigurozitate, încât nu lasă loc de previzibil sau stagnare printre rânduri. Dacă vrei să trişezi şi să sari peste rânduri, pierzi intriga.

 „Există instincte şi curiozităţi care uneori te distrug şi alteori fac ca bila să cadă în căsuţa potrivită de la ruletă. Drumuri pe care, în ciuda îndemnurilor stârnite de cea mai elementară prudenţă, e imposibil să le eviţi când ţi se deschid în faţa ochilor.”

Max Costa, anii 1960. Este un şofer de şaizeci şi patru de ani care îşi duce traiul pe coasta Mediteranei lucrând pentru un medic elveţian. Într-o dimineaţă, reîntâlneşte întâmplător o veche iubire, Mecha, pe care a cunoscut-o în anii ’20, în perioada interbelică.

Astfel, amintirile dintr-o tinereţe plină de aventuri care năvălesc peste bătrânul solitar şi obosit ne introduce într-o lume a banilor, a luxului, a plăcerilor interzise, a riscului, a spionajului… şi, nu în ultimul rând, a tangoului şi a mahalalelor argentiniene din care s-a născut acest dans.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Arturo Pérez-Reverte.

 „Îndoiala îi menţine tineri pe oameni. Certitudinea e ca un virus malign. Transmite bătrâneţea.”

Aici întâlnim un Max Costa diferit, un tânăr seducător, galant, un vânător de femei şi bijuterii, un excelent dansator monden prin saloanele de lux ale înaltei societăţi care se trezeşte implicat într-o poveste obscură de spionaj.

În anii ’60 povestea se reia pornind de la şah.

Care este deznodămândul când trecutul revine în viaţa ta pe neaşteptate şi te aruncă într-o ultimă aventură care te poate costa totul?

„Ăsta e şahul. Arta minciunii, a asasinatului şi a războiului.”

ACUM GĂSEȘTI TANGOUL VECHII GĂRZI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.